Реклама
Реклама
Реклама

Як дізнатися кадастрову вартість квартири, земельної ділянки, заміського будинку

  1. Отже, кадастрова вартість квартири становить 7484178 рублів 70 копійок. Застосовуючи податкову ставку...

З 01.01.2017 року вступив в силу Федеральний закон від 13.07.2015 № 218-ФЗ «Про державну реєстрацію нерухомості».

Ключова зміна в цьому законі стосується формування Єдиного державного реєстру нерухомості (ЕГРН). До складу ЕГРН увійдуть відомості, що містяться в даний час в кадастрі нерухомості і реєстрі прав.

У зв'язку з цим зміняться і форми надання інформації про нерухомість. Загальнодоступна інформація про зареєстровані права на об'єкт нерухомості буде видаватися в двох варіантах: 1) у формі виписки з ЕГРН про об'єкт нерухомості 2) у формі виписки з ЕГРН про основні характеристики та зареєстровані права на об'єкт нерухомості.

Виписка, що підтверджує державну реєстрацію права (ЕГРП) і Кадастровий паспорт, виключені з документообігу.

З 2015 року фізичні особи - власники нерухомості будуть платити податок, виходячи з її кадастрової вартості, а не нижчою інвентаризаційної. Міняти порядок розрахунку податку муніципалітетам дозволили зміни в Податковий кодекс. Базова ставка податку з кадастрової вартості - 0,1%, але у муніципалітетів є можливість збільшувати її в три рази .

При майновому відрахуванні в 20 кв. м і середньої кадастрової вартості житла в Москві в 160 тис. руб. за 1 кв. м у разі застосування ставки 0,1% розмір податку за квартиру площею 54 кв. м складе: 1300 руб. в 2016р. і 5440 руб. в 2020р.

Як розрахувати податок на квартиру? Дізнатися її кадастрову вартість і застосувати до неї ставку податку. Можна звернутися за даними в кадастрову палату, зробивши запит через МФЦ. Але такий спосіб вимагає витрат часу, а довідку про вартість ви отримаєте не раніше, ніж серез тиждень.

Є інший спосіб - отримати дані про вартість вашої квартири в режимі on-line. Читаємо або дивимося відео в кінці статті.

Скористаємося порталом Росреестра Федеральної служби державної реєстрації, кадастру і картографії. Умова - квартира повинна стояти на кадастровому обліку.

1. Переходимо на сайт Росреестра на сторінку сервіси . Знаходимо розділ "Довідкова інформація по об'єктах нерухомості в режимі online" і переходимо по посиланню.

2. Бачимо наступну форму запиту з полями для введення інформації:

Бачимо наступну форму запиту з полями для введення інформації:

3. Вибираємо критерій Адреса і заповнюємо відповідні поля:

  • Суб'єкт - Москва (Московська область або інше).
  • Тип вулиці - вибираємо "вулиця", "провулок", "проїзд", "площа" і так далі. Без заповнення цього поля об'єкт не буде знайдений.
  • Вулиця - тільки назва вулиці, провулка, проїзду і так далі
  • вводимо номер будинку, корпус / будова, номер квартири
  • відправляємо запит

4. Система відображає знайдену квартиру:

і далі отримуємо результат:

Отже, кадастрова вартість квартири становить 7484178 рублів 70 копійок. Застосовуючи податкову ставку 0,1% до знайденої вартості і з огляду на, що податкова база встановлюється як кадастрова вартість квартири, зменшена на вартість двадцяти квадратних метрів, отримуємо 4244 рублів 27 копійок - суму податку за квартиру.

5. Інформацію по квартирі можна також знайти за кадастровим або умовним номером. Вводимо його в відповідне поле і натискаємо на кнопку Сформувати запит.

Кадастровий або умовний номер вказаний тут:

Кадастровий або умовний номер вказаний тут:

На свідоцтві зазначений кадастровий номер. Структура умовного номера така: ХХХХ-ХХ / ХХХ / ХХХХ-ХХХ

PS Аналогічним чином можна дізнатися кадастрову вартість нежитлового приміщення, земельної ділянки і заміського будинку.

Як розрахувати податок на квартиру?