Реклама
Реклама
Реклама

Рейтинг російських вузів: ВДУЕС вибирають кращі абітурієнти!

Підготовка високопрофесійних фахівців, затребуваних на ринку праці, успішних в побудові кар'єри, - пріоритетне завдання ВДУЕС. Підготовка високопрофесійних фахівців, затребуваних на ринку праці, успішних в побудові кар'єри, - пріоритетне завдання ВДУЕС

Оприлюднено дані про перевагу абітурієнтів при виборі ВНЗ в 2011 році. Дослідження, проведене фахівцями Вищої школи економіки, показало, що в порівнянні з попереднім роком ВДУЕС рішуче піднявся вгору, випередивши ДВФУ. Головний критерій рейтингу - середній бал ЄДІ при зарахуванні до вузу. Таким чином з'ясовується картина, куди йдуть кращі випускники шкіл.

Підготовка високопрофесійних фахівців, затребуваних на ринку праці, успішних в побудові кар'єри, - пріоритетне завдання ВДУЕС. Присуджена в 2009 році премія Уряду РФ в області якості тільки підтвердила правильність обраного шляху і дозволила не знижувати оберти. Сьогодні курс на якісну підготовку випускників успішно реалізується на всіх рівнях: від практікооріентірованності освітніх програм до інноваційних технологій управління кампусом. І якісний набір абітурієнтів в цьому році - також заслуга самого університету, який послідовно реалізує цілий комплекс освітніх програм для старшокласників, починаючи готувати успішних випускників ще до того, як вони стануть студентами.

- У цьому році у нас один з найякісніших наборів з моменту введення системи ЗНО, - розповідає відповідальний секретар Приймальної комісії ВДУЕС Світлана Клименко. - У порівнянні з минулим роком середній бал ЄДІ значно збільшився, і це дозволило ВДУЕС зайняти провідну позицію серед приморських вузів.

Лідерство ВДУЕС в Примор'ї підтверджено дослідженнями, проведеними Національним дослідницьким університетом «Вища школа економіки», і зазначено в загальноукраїнському рейтингу « Якість прийому до вищих навчальних закладів ». Цей рейтинг - результат моніторингу, в якому взяли участь 525 російських університетів і який дозволяє оцінити рівень підготовки абітурієнтів і, відповідно, затребуваність освітніх програм ВНЗ.

Перші місця в рейтингу займають провідні університети європейської частини Росії, в основному Москви і Санкт-Петербурга: МГИМО, МФТІ, НДУ ВШЕ, Спбгму ім.Павлова.

- І це цілком зрозуміло, - коментує Світлана Клименко. - ЄДІ школярі там здають вже протягом десяти років, тоді як у нас, в Примор'ї, тільки три роки.

ВДУЕС в рейтингу займає 203 місце, значно випереджаючи багато престижні університети Росії: Московський автомобільно-дорожній інститут, Смоленський, Астраханський, Іркутський державні університети, Далекосхідний федеральний університет.

- Це прекрасний результат, - зазначає Світлана Клименко. - Інші приморські вузи в зв'язку зі збільшенням бюджетних місць знизили середній бал ЄДІ, нам таки вдалося не тільки зберегти, але і підвищити. І це ще один доказ того, що позиції ВДУЕС як стабільного, швидко розвивається університету рік від року тільки міцніють. Старшокласники, які приходять до нас займатися за додатковими освітніми програмами, можуть зробити усвідомлений вибір, в тому числі навіть ті, хто вступає з компенсацією вартості навчання.