Реклама
Реклама
Реклама

19 вузів Москви, які випускають самих затребуваних юристів

Сайт з вакансіями для молодих фахівців і студентів Career.ru підготував рейтинг московських факультетів, де готують фахівців, які швидше за все знайдуть роботу після закінчення вузу. Публікуємо список з 20 факультетів (МДЮА займає два рядки), де варто вчитися юристам. Сайт з вакансіями для молодих фахівців і студентів Career

Фахівці Career.ru створювали рейтинг на основі бази резюме московських вузів 2016-2017 років. У кожній сфері є не менше 1 025 резюме із зазначенням навчального закладу, а також близько 20 000 вакансій в столиці, що визначає затребуваність професії.

Основна частина дослідження - рейтинг факультетів, на яких можна отримати диплом юриста. Зеленим виділені факультети, рейтинг яких підвищився за останній рік, червоний означає зниження в списку. Рейтинг минулого року можна знайти тут .

Деякі університети зі списку потрапили в

Перше місце в рейтингу займає міжнародно-правовий інститут МДЮА - за рік факультет піднявся в списку на п'ять позицій, а його рейтинг виріс з 6,52 до 9,39. Для попадання на бюджет цього факультету необхідно набрати мінімум 262 бали ЄДІ з трьох предметів: російська мова, суспільствознавство і історія.

Вступити на юридичний факультет Національного інституту ім. Катерини Великої (двадцятий у списку) набагато простіше: сума ЄДІ з російської мови, суспільствознавства й історії для потрапляння на бюджет - 143 бали.

Катерини Великої (двадцятий у списку) набагато простіше: сума ЄДІ з російської мови, суспільствознавства й історії для потрапляння на бюджет - 143 бали

Марія Ігнатова, керівник служби досліджень HeadHunter:
- Фахівці в юридичній сфері перебувають у великій конкуренції через перенасичення ринку праці. На одну вакансію припадає приблизно 10 кандидатів.
Більше половини претендентів - люди у віці від 25 до 35 років, причому 50% з них мають досвід роботи більше шести років.
Середня зарплата юриста по країні - 46 тисяч рублів. Вище всього працю оцінюють в Москві: здобувач може розраховувати на 64 тисячі рублів. Більшість компаній не вимагають від працівників знання англійської мови - лише 7% вакансій містять вимоги до володіння іноземною мовою.

  1. Інком-нерухомість
  2. Росгосстрах
  3. Тінькофф
  4. закон Партнер
  5. Россельхозбанк
  6. ЕвроСтройИнвест
  7. Промсвязьбанк
  8. Страхова компанія МАКС
  9. Центральний Банк Російської Федерації
  10. Транскапіталбанк

джерело:
Публікації статті в соціальних мережах: