Реклама
Реклама
Реклама

Житомир.info | Як вибрати квартиру на вторинному ринку нерухомості

У місті Київ досить великий ринок вторинного житла, багато хто вважає, що краще купити квартиру в новобудові, але в уже облаштованій квартирі вторинного використання можна відразу заїжджати і жити. Найчастіше вони продаються вже обладнані під нормальне проживання, тут є меблі, побутова техніка, в разі потреби. Також в цьому випадку набагато менше турботи пов'язаної з організаційними питаннями, такими як оформлення документів, в різних державних структурах, таких як школи, дитячі сади або поліклініки, так як на практиці з новобудовами в цьому плані виникають проблеми.

Але є і мінус вторинного ринку, наприклад, стан будинків, це основна проблема, в самій квартирі можна зробити ремонт, часткову перепланування та інше, але відремонтувати сам будинок своїми силами нереально. Але природно ніхто з продавців в такі нюанси вас не присвятить.

На що варто звернути увагу?

Отже, як потрібно вибирати квартиру на вторинному ринку? Для початку потрібно визначитися який з параметрів вибору житла має для Вас найбільше значення, це може бути ціна, зручне місце розташування поруч з центром або парком, школою або транспортною розв'язкою, тихий район, пристойна парковка, або щось інше. Для багатьох людей дуже важливим критерієм вибору є соціальне оточення, це не дивно, хочеться мати пристойних, адекватних сусідів, особливо якщо є діти. Ми хочемо сказати, що у людей різні критерії вибору, але, тим не менш, є загальні параметри, які важливі при виборі житла на вторинному ринку:

1. Це площа, кількість кімнат і планування. Звичайно, планування можна підправить, але краще наглядати квартиру, яка влаштує вас спочатку, це допоможе заощадити час і гроші на ремонт. Тим більше що б перепланувати квартиру іноді може знадобитися дозвіл, а це зайва біганина по державним структурам, що проблематично в нашій країні.

2. Розташування, мається на увазі куди виходять вікно, чи достатньо світла і так далі.

3. Чи добре працює опалення

4. Часто бувають приховані дефекти, які відразу не виявити, наприклад, грибок, труби або проводка.

Саме тому найкраще переглядати квартиру не тільки вдень, але і ввечері, це допоможе краще ознайомитися з околицями району. Не варто так само переглядати в день більше 2-х квартир, так втрачається пильність, деталей приділяється менше уваги. Не бійтеся задавати питання, що б мати уявлення про всі дрібниці.

Інформація підготовлена ​​фахівцями порталу нерухомості:

На що варто звернути увагу?
Отже, як потрібно вибирати квартиру на вторинному ринку?