Реклама
Реклама
Реклама

У квартиру

  1. Переваги установки індивідуального автономного опалення в квартиру:
  2. Хто і як може відключитися від централізованих поставок тепла
  3. Види автономного опалення та особливості установки в багатоповерховому будинку
  4. Газове автономне опалення
  5. Електричне автономне опалення
  6. У такого виду обладнання є очевидні переваги:
  7. Персональне індивідуальне опалення в квартирі: вигідно чи ні
  8. Автономне опалення в квартирі ціна питання

У зв'язку з підвищенням тарифів на централізоване опалення, багато споживачів встановлюють лічильники на тепло У зв'язку з підвищенням тарифів на централізоване опалення, багато споживачів встановлюють лічильники на тепло. У новобудовах - встановлюють індивідуальні прилади обліку, що допомагає, більш ніж на 80% економити на опаленні. Там, де немає можливості встановити індивідуальні прилади обліку, - ставлять загальнобудинкові або на під'їзд, як правило це «сталінки», «хрущовки», панельні багатоповерхівки, - всі будинки на вторинному ринку житла. У цих будинках установка лічильника на тепло, звичайно, дозволяє економити, але через наявність великої кількості неутеплених місць загального користування та особливості вертикальної системи опалення - не дозволяє економити окремо взятому жителю так, як це можливо в новобудові з горизонтальною системою опалення. Тому, багато жителів хочуть відмовитися від послуги центрального опалення і перейти на альтернативні джерела тепла, встановивши в квартирах газові котли або електричні батареї.

отримати консультацію

Переваги установки індивідуального автономного опалення в квартиру:

  1. Дозволяє мешканцеві не залежати від «недогріву» тепломережі - не потрібно чекати, поки на вулиці, на думку теплопостачальної організації, стане досить холодно. Ви замерзли - це достатній привід для початку опалювального сезону.

  2. З гарячою водою не потрібно більше гріти воду каструльками і чекати кінця ремонту теплотраси влітку - вона у вас буде завжди.

  3. Установка автономного опалення в квартирі дозволяє вам самостійно регулювати температуру в приміщенні.

  4. Якщо ваш будинок має неправильну внутрішню розводку тепломереж або частина цих мереж забилася, то взимку в квартирі завжди буде занадто холодно або, навпаки, - жарко. Звернення зі скаргами до «тепловикам» навряд чи дадуть відчутний результат - ніхто не стане заради Вас переробляти систему опалення всього будинку чи під'їзду, а тим більше ремонтувати (чистити) її в опалювальний період.

  5. Маючи в квартирі індивідуальне опалення, - Ви станете платити тільки за те тепло, яке використовували ВИ, що не сплачуючи при цьому втрати в теплотрасі, як наслідок - це значна економія.

отримати консультацію

Хто і як може відключитися від централізованих поставок тепла

Почнемо з головного питання - відключити від централізованого теплопостачання можна тільки весь багатоквартирний будинок. Така норма прописана в «Порядку відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання». Документ затверджений наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України № 4 від 22.11.2005 року (остання редакція - від 09.08.2008 року).
У документі не передбачено відключення окремої квартири від централізованого теплопостачання.
Для того, щоб відключити будинок від опалення власник будівлі (ЖКС, ЖБК або ОСББ) повинен написати заяву в міжвідомчу комісію при райадміністрації. У заяві слід вказати причину відмови від послуги. Також необхідно надати копію протоколу загальних зборів мешканців будинку і рішення про відключення від системи центрального опалення та облаштуванні в будівлі системи індивідуального або автономного опалення. Рішення повинні підтримати всі власники квартир - в іншому випадку комісія відмовить у відключенні будинку від центрального опалення.

Якщо немає можливості подавати тепло централізовано, питання може бути вирішене шляхом встановлення модульної котельні або котельні на даху будинку. Однак, перш ніж відмовлятися від централізованого опалення, слід утеплити будинок, встановити загальнобудинкові лічильники тепла. Такі заходи дозволять знизити вартість послуги.

отримати консультацію

Види автономного опалення та особливості установки в багатоповерховому будинку


Установка автономного опалення в квартирі відрізняється від опалювальної системи приватного будинку перш за все тим, що повноцінну котельню облаштувати не вийде. Тому варто добре продумати яким чином воно буде здійснюватися.

Автономне опалення в квартирі може бути реалізовано за допомогою газу, електрики і в деяких випадках - завдяки облаштуванню індивідуального введення в квартиру . Кожна з цих систем має свої особливості.

Залежно, від вибору виду автономного опалення, кожен варіант необхідно погоджувати з постачальником обраного виду послуг. Установка газових або електричних котлів повинна бути узгоджена з відповідною службою і виконана кваліфікованими співробітниками спеціалізованою організацією, яка має ліцензію, і дозвіл на проведення даного виду робіт.

Після того, як Ви визначитеся з видом автономного опалення, також необхідно пройти процедуру узгодження в Департаменті будівництва та архітектури Харківської міськради. Потім, питання буде винесено на засідання виконкому Харківської міськради.

Наша організація має в своєму розпорядженні багатим досвідом, кваліфікованими фахівцями, а також всім переліком необхідної дозвільної документації для проведення даного виду робіт. При замовленні установки індивідуального автономного опалення на квартиру наша організація допоможе Вам в отриманні всіх дозволів, а також будуть розроблені і узгоджені технічні умови, і проект нової системи опалення.

отримати консультацію

Газове автономне опалення

Автономне опалення в квартирі за допомогою газового котла - найпоширеніший варіант, т Автономне опалення в квартирі за допомогою газового котла - найпоширеніший варіант, т. К. Газ підключений до переважної більшості будинків. Газові котли займають небагато місця, мають закриту камеру згоряння, працюють тихо і не вимагають постійного обслуговування. Досить проводити профілактику один раз на рік.

Найвигідніше купувати двоконтурний котел, так як він забезпечує не тільки опалення, але і підігрів води. Такі котли досить безпечні - складна система автоматики забезпечує достатній контроль, в будь-якій критичній ситуації котел просто згасне.

Установку обов'язково потрібно довірити професіоналам, так як переробки будуть значними - знадобиться повністю змонтувати нову систему опалення.

Однією з проблем установки газових котлів є відсутність димових каналів у багатоповерхових будинках, наявність згоди мешканців будинку і, якщо це не суперечить технічним можливостям архітектури самої будівлі.

отримати консультацію

УВАГА: якщо ви живете вище десятого поверху, то про автономне газове опалення в квартирі можете забути, тому що немає технічної можливості влаштування димаря з виникненням в ньому необхідної тяги, тому дозволу на нього ви не отримаєте ніколи. В даному випадку автономне опалення може бути тільки електричним

Електричне автономне опалення

Якщо немає газу або технічної можливості встановити газовий котел, а автономне опалення в квартирі облаштувати все ж хочеться, можна придбати електрокотел Якщо немає газу або технічної можливості встановити газовий котел, а автономне опалення в квартирі облаштувати все ж хочеться, можна придбати електрокотел.

У такого виду обладнання є очевидні переваги:

  • невеликі розміри - обладнання можна змонтувати навіть в маленькому приміщенні;

  • абсолютна екологічність - при такому вигляді опалення немає ніяких викидів в атмосферу, так що димар не знадобиться;
  • повна безшумність в роботі;

  • система має високий ККД, легко регулюється і вимагає мінімум постійної уваги;

  • якщо ви використовуєте настінні електрообігрівачі або систему теплих підлог, то теплоносій вам теж не знадобиться, так що і труб у вас в будинку не буде.

Однак при всіх своїх перевагах така система має і негативні сторони. Наприклад, можливі відключення електроенергії або стара і слабка проводка в будинку, що є наявністю недостатніх потужностей електромереж будівлі, тому що відсутність таких зажадає, від бажаючого встановити індивідуальне опалення, прокладку окремої лінії електропостачання від джерела до місця підключення електричного котла

отримати консультацію

Персональне індивідуальне опалення в квартирі: вигідно чи ні

У ситуації, що склалася з тарифами на тепло і якості теплопостачання, саме на ринку «вторинного» житла, реальною економією для жителів - є пристрій системи індивідуального автономного опалення У ситуації, що склалася з тарифами на тепло і якості теплопостачання, саме на ринку «вторинного» житла, реальною економією для жителів - є пристрій системи індивідуального автономного опалення. Якщо вам здається, що організувати автономне опалення в квартирі занадто дорого, то згадайте скільки разів на місяць доводилося включати камін або електрообігрівач, а ще скільки багато грошей ви віднесли в аптеку, коли лікували кашель, нежить або грип, зароблені в холодній квартирі. Звичайно, для того щоб змонтувати автономне опалення в квартирі, дозвіл отримати дуже непросто, але вся дорожнеча і витрати часу окупляться буквально за 3-5 років, при нинішніх тарифах на тепло, а адже користуватися цим благом ви будете набагато довше.

Так що, сміливо відкидайте всі сумніви і замовляйте установку автономного опалення в квартирі вже зараз.

отримати консультацію

Автономне опалення в квартирі ціна питання

З усього вищевикладеного, слід, що перехід на індивідуальне автономне опалення досить недешевий, проте назвати точну суму не представляється можливим. Перш за все потрібно визначитися з видом альтернативного опалення і необхідним обладнанням. Розрахунок потужності як газового, так і електричного котла слід проводити виходячи з площі опалювального приміщення і максимально низької температури на вулиці. Крім цього, додайте вартість розробки і узгодження проектно-технічної документації, видаткових матеріалів і робіт по монтажу, а також суму різного роду держмита і зборів при оформленні узгодженні всіх дозвільних документів.

Таким чином, вартість установки автономного опалення в квартирі може коливатися в межах від 30 до 90 тис. Гривень, в залежності від перерахованих вище факторів.

Наші фахівці будуть раді Вам допомогти у виборі виду автономного опалення.

Отримати консультацію Ви можете натиснувши на кнопку «Зробити замовлення» і наш менеджер зв'яжеться з Вами в будь-який зручний для Вас час.

Зробити замовлення