Реклама
Реклама
Реклама

Повний огляд ринку нерухомості Таїланду

  1. Купівля квартири в Таїланді
  2. Класи кондомініумів Таїланду
  3. Купівля будинку в Таїланді
  4. Фактори, що впливають на вартість нерухомості
  5. Комунальні послуги
  6. Ринок первинної нерухомості Таїланду
  7. Ринок вторинної нерухомості Таїланду

Всі туристи, які відвідують Таїланд, рано чи пізно задають собі один і той же питання: «Чи можна вкласти гроші в нерухомість Таїланду, що краще, квартира або будинок?» Якщо людина регулярно проводить зиму в Таїланді по кілька місяців, то варто розглянути питання про придбання житла, а за цю процедуру, природно, вам доведеться заплатити тайський податок .

Давайте більш детально розглянемо поширений варіант придбання нерухомості - покупки квартири в Таїланді. Це серйозний крок, який вимагає детального опрацювання всіх нюансів, пов'язаних з питаннями ціноутворення на нерухомість в Таїланді, варіантами оплати, тонкощами в оформленні прав власності, але перш за все, слід визначитися з тим, що ви збираєтеся купити.

Купівля квартири в Таїланді

Існує юридична різниця в оформленні нерухомості - це будинків, землі і кондомініумів (багатоквартирні упорядковані будинки). Згідно із законом Таїланду, фаранг може купити квартиру в Таїланді на своє ім'я і на 100% він буде захищений законодавством і державою.

Кондомініум в Таїланді - це сучасна будівля, комплекс будівель, висотою в кілька десятків поверхів з обмеженим доступом сторонніх осіб. У такому типі нерухомості зроблено все так, щоб мешканці почували себе спокійно, комфортно і безпечно. Цілодобова охорона, покоївки і сервісні служби, що працюють 24 години на добу, плюс можливість користуватися додатковими сервісами за мінімальну плату.

Всі туристи, які відвідують Таїланд, рано чи пізно задають собі один і той же питання: «Чи можна вкласти гроші в нерухомість Таїланду, що краще, квартира або будинок

Купуючи квартиру в кондомініумі Таїланду, ви купуєте пакет, який йде разом з квартирою і оплачується з комунальних послуг:

  • безкоштовний паркінг;
  • спортзал;
  • басейн;
  • тропічний сад.

Великий плюс, що в Таїланді немає податку на нерухомість, все, що ви платите за квартиру, це плата за обслуговування, яка як раз йде на покриття цих витрат парковки, охорони, басейну, вивезення сміття і т.д.

Класи кондомініумів Таїланду

Високий клас. Має на увазі квартиру в висотному будинку біля моря з обов'язковим виходом на пляж, дуже розвинена інфраструктура проекту (спортзал, ресторан, басейн, парковка, охорона і т.д.). Ціна за таке житло в Таїланді буде починатися від 90 тис. Бат за кв. м. За цю суму ви отримуєте повністю готову до проживаю квартиру з обробкою найвищого рівня і частково обставленій корпусних меблями.

За цю суму ви отримуєте повністю готову до проживаю квартиру з обробкою найвищого рівня і частково обставленій корпусних меблями

Кондомініум середнього класу

Кондомініум середнього класу

Кондомініум високого класу

Середній клас. Дуже популярний серед іноземців, так як він нічим не поступається за якістю обробки і якості будівництва квартир високого класу. Така нерухомість в Таїланді буде перебувати в пішої дистанції від моря (250-400 метрів) і ціна буде близько 40 тис. Бат за кв. м.

Економ клас. Нерухомість з більш дешевою обробкою, інфраструктурою, відстанню від моря в кілометр і більше. Ціна квадратного метра такої нерухомості буде починатися від 25 тис. Бат за кв. м.

Купівля будинку в Таїланді

Купити будинок в Таїланді іноземцям трохи складніше, тому що він знаходиться на землі, а земля в Таїланді їм не продається. Земля може оформлятися на тайську компанію або тайца . Але існує певна схема, яка практикується вже більше 30 років, як іноземці купують землі і будинки. Про цю юридичної тонкості, вам, як власнику нерухомості в Таїланді, дуже важливо знати заздалегідь, виходячи з неї, планувати свої інвестиції і не піддаватися на спокусливі заклики.

Можливо, що приїхав, в Тай в якості туриста і на місці, оцінивши реальні пропозиції, ваші початкові плани щодо тайських квадратних метрів, можуть кардинально змінитися.

Дану тему можна детальніше розглянути в статтях " Як купити будинок в Таїланді "І" Як купити квартиру в Таїланді ".

Фактори, що впливають на вартість нерухомості

Питання про покупки квартири в кондомініумі або приватного будинку (вілли) в Таїланді кожен вирішує сам, тут можна розглянути багато чинників.

Якщо дивитися на нерухомість в Паттайя , То це вже велике місто, і купити будинок на березі моря вже можуть собі дозволити не всі іноземці, так як це вже розкіш. Якщо ви хочете мати доступне житло в Таїланді, тоді потрібно розглядати варіанти, що знаходяться на деякій відстані від моря.

Ціни на нерухомість в Таїланді

більшою мірою залежать від близькості до моря і пляжів (наприклад, пляжам Паттайї або пляжам Пхукета ), Поруч з якими розташовується об'єкт нерухомості. Чим далі від берега, тим дешевше житло. Якщо ви хочете насолоджуватися видом на море, тоді квартира це оптимальне рішення.

Все в тій же Паттайя на даний момент більше двохсот житлових кондомініумів, тому вибір за вами. Ви можете вибрати нерухомість, починаючи від 1 млн. Бат в кілометрі від моря в кондомініумі з басейном і спортзалом. Або можете розглянути елітні варіанти у моря, квартири з площею в 100 кв. м. і з більш високим рівнем якості і обслуговування.

Комунальні послуги

Середня плата за комунальні послуги в Таїланді - 30 бат / 1 м². Тобто, якщо у вас квартира 30 кв. м., 900 бат в місяць - це ваша плата за обслуговування, плюс ви оплачуєте воду і електрику за лічильниками. Вода в Таїланді недорога, ваш рахунок буде становити 200-300 бат з невеликої квартири. А ось електрику коштуватиме дорожче, якщо ви економний людина і не часто користуєтеся кондиціонером, то рахунок буде 700-900 бат в місяць, з кондиціонером буде від 1500-2000 бат.

Ринок первинної нерухомості Таїланду

Ринок житла Таїланду переповнений пропозиціями від різних забудовників і варіантів придбання апартаментів теж цілком достатньо. Але нерухомість, це ринок, на якому теж існують свої тенденції, одна з яких вкладення грошей на етапі будівництва. Це найпопулярніша покупка в Таїланді.

У Таїланді законодавство жорстко регламентує компанію забудовника, відбувається це наступним чином. Якщо забудовник затримує здачу нерухомості в межах півроку, то вона платить дуже великі штрафи, якщо цей термін вище, то власники компанії несуть кримінальну відповідальність. Тому забудовники дуже чітко витримують терміни здачі нерухомості в Таїланді, в 90% випадків не буває затримок.

Майте на увазі, що купуючи нерухомість на початковому етапі будівництва, за весь час будівництва вона подорожчає на 40-50%. При покупці житла на стадії будівництва, ви отримуєте дуже зручний платіжний план. Це 20% перший внесок, протягом всього періоду будівництва, ви виплачуєте рівними частинами ще 30%, і 50% ви платите при отриманні ключів на свою нерухомість.

Ринок вторинної нерухомості Таїланду

Якщо ви не готові витрачати великі гроші і чекати кілька місяців, то через агентство нерухомості ви можете придбати житло на вторинному ринку. В цьому випадку шанс стати власником житла в Таїланді у вас різко зростають. Та й сама процедура оформлення квартири у власність гранично проста - від вас потрібні всього лише закордонний паспорт і гроші.

Все що потрібно від продавця - свідоцтво про власність на нерухомість і довідка про відсутність заборгованості перед кондоминиумом. Ці документи здаються в мерію міста Таїланду, туди вписує ім'я нового власника, ставиться печатка мерії, власник отримує ці документи і після цього віддає гроші за нерухомість. Вся ця процедура в сезонний час займає не більше 3-х годин, а в несезонний - 1,5 години.

Відео-гід про тайської нерухомості