Реклама
Реклама
Реклама

Нерухомість в Ізраїлі: як купити дешеву квартиру і ціни в 2019 році

  1. Придбання апартаментів в Ізраїлі
  2. Процедура купівлі-продажу житла на первинному ринку
  3. Процедура купівлі-продажу вторинного житла
  4. Скільки коштує житло в різних містах Ізраїлю
  5. Ціни в Тель-Авіві
  6. Ціни в Хайфі
  7. Ціни в інших містах
  8. Додаткові витрати при покупці нерухомості
  9. Пройдіть соціологічне опитування!
  10. Податки при покупці нерухомості
  11. Пільги при оподаткуванні репатріантів
  12. Оподаткування власників нерухомості
  13. Придбання нерухомості в кредит
  14. ізраїльські банки
  15. Важливі аспекти отримання іпотечної позики в банку
  16. Інтернет-ресурси для покупки нерухомості
  17. Чи можна отримати ВНЖ через покупку нерухомості
  18. Оренда квартири в Ізраїлі
  19. Еміграція до Ізраїлю

Ізраїль є найпопулярнішою країною для імміграції, тому покупка житла актуальна для багатьох нових жителів. За останнє десятиліття ціни на житло в Ізраїлі виросли на 85%. Наприклад, якщо вартість трикімнатної квартири площею 80 кв. м в 2007 році становила 145 тис. дол. США, то сьогодні - 250 тис. доларів. При цьому ціни на нерухомість в Ізраїлі в 2019 році продовжують рости в зв'язку з наявним великим попитом. Ізраїль є найпопулярнішою країною для імміграції, тому покупка житла актуальна для багатьох нових жителів

  • Чи можна отримати ВНЖ через покупку нерухомості
  • Оренда квартири в Ізраїлі
  • Еміграція до Ізраїлю

Придбання апартаментів в Ізраїлі

Існує два способи придбання квартири в Ізраїлі : Від забудовника і на вторинному ринку. Обидва варіанти мають свої плюси і мінуси, тому слід уважно вивчити всі нюанси, перш ніж визначитися з вибором. Незайвим буде вдатися до послуг ріелтора, хоча відповідну пропозицію можна знайти і безпосередньо через онлайн-ресурси.

Процедура купівлі-продажу житла на первинному ринку

Продаж квартири в новобудовах Хайфи, Єрусалима, Тель-Авіва та інших густонаселених містах Ізраїлю проходить в кілька етапів:

  1. Вибір житла.
  2. Підписання заявки на покупку нерухомості.
  3. Оплата початкового внеску, який складає 1-5% від вартості житла.
  4. Уважне вивчення і перевірка умов договору, узгодження його із забудовником.
  5. Підписання договору протягом 30 днів після візування заяви на покупку нерухомості.
  6. Доплата за в розмірі 10-15% вартості об'єкта за договором.
  7. Складання графіка платежів, які прив'язані до індексу цін в країні (якщо покупець хоче вказати в договорі фіксовану вартість квадратних метрів, він змушений сплатити 80% вартості об'єкта протягом наступних двох місяців з моменту підписання договору).
  8. Сплата податку на покупку протягом 50 днів з моменту підписання заяви на придбання квартири.

Процедура купівлі-продажу вторинного житла

Якщо ви зупинилися на варіанті придбання вторинного житла, слід зазначити, що купити квартиру в Ізраїлі можна порівняно недорого.

Однак до вибору нерухомості на вторинному ринку потрібно підходити обережно і заздалегідь подбати про адвоката.

Купуючи квартиру на вторинному ринку, слід ретельно вивчити документи на неї. В цьому якраз і допоможе адвокат: він перевіряє квартиру на наявність арештів, ордера на знесення, боргів по кредитах.

Якщо ви хочете купити квартиру в Ізраїлі недорого в рублях, то питання вибору валюти для оплати покупки також слід обговорити з адвокатом. Як правило, оплата придбаної нерухомості проводиться банківськими чеками в шекелях. Комісія за конвертацію валюти в банку становить приблизно 0,75-1% від розміру суми.

Пам'ятайте, що будь-яка угода з нерухомості передбачає присутність адвоката і без його участі укладення угоди неможливо.

Продаж квартир зі других рук в Ізраїлі також проходить кілька етапів:

  1. Вибір житла.
  2. Підписання попереднього договору про угоду.
  3. Перевірка адвокатами документів на нерухомість, обговорення і узгодження умов договору.
  4. Отримання позитивної відповіді від державних органів (якщо є необхідність).
  5. Підписання договору.
  6. Реєстрація нерухомості, отримання права власності.

"Вторинний ринок" дозволяє купити квартиру в Ізраїлі порівняно дешево і до того ж дає можливість оформити право власності на нерухомість значно швидше, ніж у випадку придбання квартири в новобудові. На первинному ринку оформленням права власності займається компанія-забудовник, тому процес може затягнутися на кілька років. А поки триває оформлення, документом, що підтверджує право власності, є договір купівлі-продажу .

Скільки коштує житло в різних містах Ізраїлю

Скільки коштує житло в різних містах Ізраїлю

Ціни на квартири в Ізраїлі по містах помітно відрізняються і залежать від різних факторів: наприклад, від того, чи є нерухомість, що будується, первинної або вторинної, в якому місці вона розташована (в центрі міста, на першій береговій лінії або другий і т. Д. ).

Для потенційних покупців також має велике значення вид з вікна, площа квартири, її планування, рівень житлового комплексу, наявність інфраструктури.

Квартири в Ізраїлі зазвичай складаються з 4-5 кімнат - таке їх кількість вважається нормою. Продаж однокімнатної або двокімнатної квартири в Ізраїлі - велика рідкість.

Середня вартість квартири в Ізраїлі в доларах становить близько 250 тисяч, тоді як вартість елітної квартири може досягати 4 млн дол. США.

Ціни на недорогі будинки стартують з 750 тис. Дол. США, а середня вартість елітних будинків становить близько 6 млн доларів.

Купити будинок в Ізраїлі на березі моря без внутрішньої обробки можна за 650 тис. Дол. США, а повністю готовий будинок - за 840 тис. Дол. США. За 650 тис. Дол. США можна придбати невеликий котедж. Купити будинок в Ізраїлі на березі моря без внутрішньої обробки можна за 650 тис

Схвильовані високими цінами потенційні покупці часом цікавляться придбанням більш дешевого варіанту - Циммера. Однак ці будиночки зазвичай будують з метою здачі в оренду туристам, а не для постійного проживання. Ціни на Циммер на півночі Ізраїлю коливаються в межах 30-55 тис. Дол. США, при цьому земля (нахабу) під їх будівництво обходиться набагато дорожче.

Тому якщо ви роздумуєте над тим, якого виду нерухомості віддати перевагу, буде розумніше спочатку обзавестися повноцінним житлом і землею. І тільки після цього можна подумати про будівництво Циммера, який послужить вам джерелом непоганого додаткового доходу, якщо здавати його в оренду.

Ціни в Тель-Авіві

Багато хто вважає це місто ідеальним місцем для проживання. Дійсно, Тель-Авів одночасно є як діловою столицею Ізраїлю, так і курортом, що дозволяє йому бути надзвичайно популярним серед іммігрантів, але при цьому і найдорожчим.

Середня вартість квартири в Тель-Авіві становить приблизно 300-350 тис. Дол. США за дво- або трикімнатну квартиру. Чотирикімнатні апартаменти обійдуться приблизно в 550 тис. Дол. США. Найдешевші квартири в столиці Ізраїлю можна купити за 150-180 тис. Дол. США, проте знайти недорогі варіанти нелегко, до того ж житлові умови в них досить сумнівні.

Те, скільки коштує квартира в Тель-Авіві, багато в чому залежить не тільки від кількості кімнат і району, в якому вона розташована, а й від того, який вид відкривається з вікон. Так, наприклад, елітні квартири з видом на море в середньому коштують 20-25 тис. Дол. США за 1 кв. м, тоді як без нього - приблизно 14 тис. дол. США за 1 кв. м. Вартість апартаментів також залежить від того, наскільки близько до нього знаходиться інше житло.

Ціни в Хайфі

Серед міст, розташованих на узбережжі, Хайфа є самим недорогим для придбання нерухомого майна. Купити квартиру в Хайфі від власника в не дорогому районі можна в середньому за 150 тис. Дол. США за 70 кв. м. Що стосується більш пристойних районів, то, наприклад, в Хорев можна придбати схожу за розмірами квартиру вже за 190 тис. дол. США. Нове житло тут буде коштувати близько 400 тис. Дол. США, а квартира в новобудові в Дении, яка вважається найпрестижнішим районом Хайфи, обійдеться приблизно в 500 тис. Доларів.

Купити нерухомість в Хайфі недорого можна в південних районах. Уряд країни намагається вести таку політику, при якій житло могли б собі дозволити навіть молоді сім'ї. Тому в місті активно забудовуються віддалені райони, квартири в яких можна придбати за 180-190 тис. Дол. США.

Ціни в інших містах

Купити в Ізраїлі в Бат-Ямі квартиру, розташовану в самому центрі міста, можна за 250 тис. Дол. США. При цьому вартість повністю мебльованої і готової для проживання квартири може доходити до 700 тис. Дол. США. Ціни на житло в місті Бат-Ям практично не відрізняються від цін в Тель-Авіві, так як це найближче до столиці місто, до того ж омивається водами Середземного моря.

Купити будинок в Ашдоді в Ізраїлі вийде набагато дорожче, ніж квартиру. Тут безліч вілл і котеджів, ціни на які залежать перш за все від розташування на морському березі. Наприклад, вартість вілли площею 400 кв. м становить приблизно 2,5 млн дол. США. Тому квартири в Ашдоді більш затребувані, ніж удома. Найдешевший варіант - це двокімнатна квартира за 240-250 тис. Дол. США.

Купити квартиру в Ізраїлі в Ашкелоні за ціну, більш-менш доступну для пересічного покупця, цілком можливо. Так, трикімнатну квартиру тут можна придбати в середньому за 200-250 тис. Дол. США. Найдешевший варіант - двокімнатну квартиру площею 40 кв. м - можна знайти за 130 тис. дол. США. Котеджі та будинки житловою площею приблизно 180-200 кв. м стоять в Ашкелоні від 350 до 500 тис. дол. США.

Недорого купити нерухомість в Єрусалимі можна в районі Гіло - за трикімнатну квартиру доведеться викласти приблизно 250 тис. Дол. США. За таку ж ціну можна придбати квартиру в районі Пат. Найбільш прийнятна пропозиція про продаж квартири в центрі міста можна знайти за 400-450 тис. Дол. США. Звичайна ж вартість нерухомості в престижних районах Єрусалиму становить приблизно 500-600 тис. Дол. США. Також в місті паломництва можна придбати будинок площею 290 кв. м за 750 тис. дол. США.

Нерухомість в Ізраїлі в Холоне мало чим відрізняється за ціною від інших міст на узбережжі. Недорогі пропозиції з продажу можна знайти в межах 250-270 тис. Дол. США за двокімнатну квартиру. Квартири з 3-4 кімнатами обійдуться покупцям приблизно в 300-400 тис. Дол. США в залежності від стану і місця розташування. За котедж з 4-5 кімнат зазвичай запитують близько 600 тис. Дол. США. Нерухомість в Ізраїлі в Холоне мало чим відрізняється за ціною від інших міст на узбережжі

Купівля нерухомості в місті Нетанія в Ізраїлі затребувана серед російськомовних іммігрантів не менш, ніж в будь-якому іншому прибережному місті. Найдорожчі варіанти - квартири вартістю 260-290 тис. Дол. США в старому районі міста Кирьят-Нордау. В районі Кирьят-Хашарон житло буде коштувати трохи дорожче - 300-360 тис. Дол. США за чотирикімнатну квартиру. У найбільш престижних районах, таких як Рамат-Поліг і Айн-Хатчелет, нерухомість можна придбати за 570-600 тис. Дол. США.

Додаткові витрати при покупці нерухомості

Перш ніж зробити покупку квартири в Ізраїлі, слід ознайомитися з супутніми заходу витратами:

  1. Гонорар адвоката - в середньому послуги адвоката становлять приблизно 1,5% від вартості квартири + ПДВ (близько 15,5% від гонорару).
  2. Перевірка наявності реєстрації на ім'я продавця - 20-40 дол. США.
  3. Подача заяви в бюро реєстрації нерухомості про намір здійснити операцію купівлі-продажу - 60-70 дол. США.
  4. Податок на покупку нерухомості - 8-10% в залежності від вартості квартири.
  5. Комісія агенту - близько 2,5% при покупці квартири на вторинному ринку; в разі покупки квартири в новобудові комісію агентові виплачує компанія-забудовник.

Пройдіть соціологічне опитування!

оподаткування нерухомості

При покупці, володінні та продажу нерухомості в Ізраїлі діють такі податки:

  • Арнонського - це муніципальний податок в Ізраїлі, який зобов'язує кожного власника квартири щорічно виплачувати певну суму з метою субсидування діяльності муніципалітету.
  • Мас-Рехіша - податок на покупку нерухомості встановлений законом, його розмір залежить від вартості житла.
  • Мас-Шевах - податок на прибуток, який поширюється на збільшення вартості нерухомості при продажу;
  • Етель-Ашбах - це податок на поліпшення, що справляється за оновлення і вдосконалення нерухомості, вартість якої після змін зростає.

Податки при покупці нерухомості

Причиною, чому в Ізраїлі дороге житло, є те, що в країні діє закон про оподаткування нерухомості. Розмір податку при покупці залежить від вартості квартири, а також від того, яка за рахунком купується квартира.

Залежно від вартості апартаментів при купівлі першої і єдиної квартири стягуються такі суми:

  • від 1 568 800 до 1 860 790 шекелів (від 427 тис. до 506 тис. дол. США) - податок становить 3,5%;
  • від 1 860 790 до 4 800 605 шекелів (від 506 тис. до 1 млн 305 тис. дол. США) - податок становить 5%;
  • від 4 800 605 до 16 002 015 шекелів (від 1 млн 305тис. до 4 млн 350 тис. дол. США) - податок становить 8%;
  • понад 16 002 015 шекелів (4 млн 350 тис. дол. США) - податок становить 10%.

При цьому в разі придбання квартири вартістю до 1 568 800 шекелів (427 тис. Дол. США) податок не стягується.

При покупці другої і наступних квартир податки трохи вище:

  • до 4 800 605 (до 1 млн 305 тис. дол. США) - податок 8%;
  • від 4 800 605 шекелів (від 1 млн 305 тис. дол. США) - податок 10%.

Пільги при оподаткуванні репатріантів

Громадяни Ізраїлю, які повернулися на історичну батьківщину за законом «Про повернення», отримують право на деякі податкові пільги, які поширюються в тому числі і на придбане житло в Ізраїлі для репатріантів . Зокрема, купуючи нерухомість, нові мешканці мають право скористатися наступними податковими пільгами:

  • на квартиру вартістю до 1 700 605 шекелів (до 462 тис.565 дол. США) податок становить 0,5%;
  • на квартиру вартістю понад 1 700 605 шекелів (понад 462 тис.565 дол. США) податок становить 5%.

Крім того, деякі репатріанти, які потребують соціальної допомоги та мають тому документальне підтвердження, можуть претендувати на безкоштовне житло в Ізраїлі Крім того, деякі репатріанти, які потребують соціальної допомоги та мають тому документальне підтвердження, можуть претендувати на безкоштовне житло в Ізраїлі. Зокрема, право на отримання державної квартири мають пенсіонери, інваліди, неповні і члени багатодітних сімей, а також сім'ї, один з членів яких має важке хронічне захворювання.

Репатріанти, які підпадають під одну з цих категорій, повинні стати в чергу на отримання квартири в відділенні Міністерства абсорбції. Для того щоб отримати соціальне житло в Ізраїлі, необхідно обов'язково мати посвідчення репатріанта, а також документи, що підтверджують право на соціальну допомогу в залежності від обставин (медична довідка в разі тяжкої хронічної хвороби, довідка про інвалідність і т.д.). Однак перед тим як отримати квартиру в Ізраїлі, сім'ям, які звертаються до Міністерства абсорбції, доводиться провести в очікуванні близько десяти і більше років.

Оподаткування власників нерухомості

Крім сплати податку при купівлі нерухомості, власник повинен оплачувати деякі податки і після придбання житла. Основним податком є ​​муніципальний збір Арнонського. Його розмір залежить від площі житла. Однак в різних містах величина податку істотно відрізняється: так, у великих населених пунктах Арнонського зазвичай вище, ніж на периферії. Суму податку можна розділити на шість частин і виплачувати кожні два місяці, але якщо сплатити податок одним платежем за весь рік, його розмір буде менше.

Податок на прибуток складає 50% різниці між цінами на нерухомість при купівлі та продажу, в разі якщо оцінка вартості була проведена до 7 листопада 2001 року; 20% - якщо оцінка була проведена до 31 грудня 2011 року та 25% - якщо оцінка проведена після цієї дати.

Податок на поліпшення стягується як з власників нерухомості, так і з орендарів. Перед продажем нерухомості продавець і покупець зазвичай домовляються, хто саме буде оплачувати цей податок, або ж вони оплачують його навпіл.

Придбання нерухомості в кредит

Право отримати кредит в Ізраїлі мають практично всі його жителі - як резиденти, так і нерезиденти. Існує три види іпотечних позик:

  1. Машканта - іпотека з цільовим призначенням для придбання або будівництва житла, що фінансується з державного бюджету.
  2. Державна позика, яка видається для придбання нерухомості в певних населених пунктах країни (часто не зовсім сприятливих для проживання).
  3. Іпотека, яка видається комерційними банками і не підтримується державою.

ізраїльські банки

Для того щоб отримати кредит на придбання нерухомості в банку Ізраїлю, покупцеві потрібно представити документи про доходи за останні 6 місяців. До моменту повної виплати позики куплена нерухомість є власністю банку. Отримання іпотечного кредиту зазвичай супроводжується витратами на оплату діловодства в банку, оформлення нотаріально завіреної довіреності, а також оцінку вартості нерухомості (оцінювач призначається банком).

Важливі аспекти отримання іпотечної позики в банку

Для того щоб визначитися з вибором іпотечної позики, слід розібратися, що таке машканта в Ізраїлі:

  1. Максимальна сума кредиту - 60% від вартості об'єкта.
  2. На отриману суму нараховується ставка 3-4% річних.
  3. Кредит видається під заставу нерухомості, що купується.
  4. Виплата повинна проводитися щомісяця протягом усього терміну кредиту (до 30 років).
  5. Машканта може бути видана тільки для покупки квартири на первинному ринку (причому будинок повинен бути зданий в експлуатацію).

Для тих, хто не може отримати машканту, діє державна іпотека в Ізраїлі. Вона видається на придбання нерухомості в певних регіонах країни. Таку позику мають право отримати не тільки репатріанти, а й іноземці.

Безсумнівною перевагою державної позики є те, що можна купувати квартири як на первинному, так і на вторинному ринку.

Альо існують и деякі мінусі. Так, райони, пропоновані для придбання квартири державою, часто мають малорозвинену інфраструктуру і низький рівень житлових умов.

Інтернет-ресурси для покупки нерухомості

Існує безліч сайтів з оголошеннями, що пропонують широкий вибір нерухомості з рук в руки в Ізраїлі. Інтернет-портали можуть бути як російською мовою, так і на івриті. Крім порівняно недорогих пропозицій житла на вторинному ринку, на сайтах можна відшукати і варіанти за такою ж вартістю від забудовників. Однак серед користувачів інтернету більшою популярністю користуються саме приватні оголошення: Існує безліч сайтів з оголошеннями, що пропонують широкий вибір нерухомості з рук в руки в Ізраїлі

  • - найбільша дошка безкоштовних оголошень. В першу чергу шукають на сайті "Яд2" нерухомість в Ізраїлі, хоча тут розміщуються пропозиції в різних сферах. На сайті щодня викладають свої оголошення десятки тисяч відвідувачів. З деяких пір щоб уникнути кібератак для жителів деяких країн, включаючи країни СНД, вхід на сайт обмежений. Тому для того щоб відвідати портал, доводиться шукати обхідні шляхи;
  • - ізраїльський портал, на якому розміщуються афіші, новини, а також приватні оголошення. У розділі «Дошка оголошень» можна знайти все - від роботи до нерухомості;
  • - ще одна дошка оголошень для російськомовних. Тут представлені різноманітні категорії: автомобілі, квартири, робота і т. Д .;
  • - рекламно-інформаційний портал з широким вибором послуг і товарів. "2 рука в Ізраїлі" - це дошка оголошень, де можна знайти пропозиції по нерухомості, навчанні, роботі, туризму, машинам, мотоциклів, меблів та інших предметів інтер'єру. Перевагою цього сайту є те, що він вміщує цілу систему оголошень рекламно-інформаційного характеру, які щомісяця переглядають близько 200 тис. Чоловік.
  • - ще один сайт, де можна знайти пропозиції про нерухомість з других рук в Ізраїлі.
  • - на сайті розміщена широка база даних про нерухомість в Ізраїлі. Тут представлений великий вибір квартир з других рук (отрута шнія), а також новобудови і квартири, що продаються через маклерські агентства.
  • - новинний російськомовний портал про життя в Ізраїлі, на якому також розміщуються пропозиції про купівлю-продаж та оренду апартаментів.

Ізраїльські сайти нерухомості на івриті пропонують квартири в Хайфі, Тель-Авіві, Єрусалимі, а також у багатьох інших містах:

  • - на сайті представлені пропозиції з продажу нових і старих автомобілів, нерухомості на первинному і вторинному ринку, а також тварин і пропозиції про роботу;
  • - простий і зручний у використанні сайт, який дозволяє підшукати роботу, квартиру або автомобіль в залежності від даного міста (на сайті представлені пропозиції в Хайфі, Тель-Авіві, Єрусалимі, Ашдоді, Рішон-ле-Ціон, Петах-Тіква);
  • - головні розділи сайту - квартири і нерухомість, автомобілі, тварини, робота, другі руки; до того ж до основних категорій публікуються оголошення про дитячі товари, техніці, меблів, кухонного начиння, а також про проведення різних курсів і семінарів;
  • - дошка оголошень міста Єрусалима, де представлені такі категорії, як оренда і купівля нерухомості, автомобілі, робочі вакансії, культура і відпочинок, ресторани, бізнес-довідник;
  • - спочатку на сайті були поради виключно в сфері нерухомості: податки, економіка, оцінка, адвокати, брокери, каталог сайтів з продажу та оренди квартир, але потім засновники вирішили розширити обсяг інформації і додали новини в сфері розваги, освіти, культури та медицини;
  • - сайт, що пропонує інформацію про останні новинки в області нерухомості, а також поради з облаштування нового житла.

Для пошуку нерухомості багато росіян звикли користуватися сайтом. Однак цей ресурс орієнтований виключно на Росію і не містить інформації про ізраїльську нерухомості, тому не варто шукати на сайті "Ціан" нерухомість в Ізраїлі.

Чи можна отримати ВНЖ через покупку нерухомості

Придбання нерухомості в Ізраїлі не є підставою для отримання посвідки на проживання - воно лише може послужити додатковим аргументом при подачі заяви. В Ізраїлі навіть немає поняття «інвестиційний ВНЖ».

Іноземець не має права претендувати на статус резидента Ізраїлю в зв'язку з покупкою квартири, будинку або бізнесу.

Недостатньо купити дешеве житло в Ізраїлі, щоб залишитися в країні. Надання ВНЖ іноземному громадянину в Ізраїлі можливо лише в рідкісних виняткових випадках - наприклад, якщо заявник вніс великий вклад в розвиток економіки країни. Однак це поодинокі випадки.

Для іноземців немає обмежень на придбання житлової або комерційної нерухомості, однак вони повинні сплатити додаткові податки.

Оренда квартири в Ізраїлі

Крім покупки житла, іноземцям надається можливість брати в аренду таку нерухомість Ізраїлю, як приватні будинки, квартири і котеджі. Можна знімати квартиру як на протязі 3-5 днів, так і довгостроково. У першому випадку приблизна вартість становить близько 50-100 дол. США на добу, у другому - 1000-3000 дол. США на місяць. Довгострокові договори зазвичай укладаються терміном на 1 рік, в окремих випадках можна домовитися на півроку.

Еміграція до Ізраїлю

Ізраїль є однією з найбільш популярних країн серед іммігрантів. І якщо євреї можуть повернутися на історичну батьківщину відповідно до закону «Про репатріацію», то неєвреї можуть іммігрувати в Ізраїль лише в наступних випадках:

  1. Одруження з громадянином Ізраїлю.
  2. Офіційне працевлаштування.
  3. Якщо заявники є літніми людьми, які не мають ніяких родичів, окрім тих, які проживають в Ізраїлі.
  4. Якщо заявник є волонтером або представником релігійної конфесії.
  5. Особливі випадки ( біженці або тяжкохворі люди).