Реклама
Реклама
Реклама

Купити кімнату | База кімнат на продаж в Санкт-Петербурзі | Агентство Олександр Нерухомість

  1. Особливості покупки кімнати в Санкт-Петербурзі
Якщо у вас в наявність невелика сума і великі амбіції і плани, то покупка кімнати в Санкт-Петербурзі - це хороша точка відправлення. Занепокоєні цим питанням, і, підібравши кімнату в 2-3комнатной квартирі, Ви з часом зможете викупити кімнати, і отримати в своє володіння цілу велику квартиру, а якщо Ваші плани ще більш амбітні, то можна доглядати кімнату в багатокімнатної квартирі , Згодом викупити її всю і стати повноцінним господарем відмінного житла, де можна не тільки з комфортом приймати гостей, але і здавати деякі кімнати в оренду.

Особливості покупки кімнати в Санкт-Петербурзі

Перш ніж купувати таку нерухомість, як кімната на вторинному ринку, покупцеві було б незайвим ознайомитися з міськими адресними програмами. Чи не планується розселення будинку, де знаходиться сподобався Вам об'єкт, який не підлягає він знесенню, які не виставлено чи на торги, чи немає там інвестора, готового придбати будівлю або частину нього. Адже в залежності від ситуації покупка кімнати може стати як вигідним вкладенням коштів, так і непродаваемим кошмаром до кінця днів. Також дуже корисно перед придбанням кімнати буде знайомство з сусідами. На цьому етапі Ви зможете з'ясувати, що вони з себе представляють, як поставляться до Вас, як до новачка в їхньому світі, або, якщо Ви купуєте кімнату, щоб здавати - наскільки вони лояльні до орендарів. Щоб купити кімнату в Санкт-Петербурзі і не догодити в халепу, потрібні деякі специфічні знання ринку нерухомості взагалі, і безпосередньо продажу кімнат зокрема. Таких нюансів може бути досить багато, - від наявності згоди сусідів, до розуміння правил успадкування кімнати іншими особами. Обов'язково варто переконатися, що власник кімнати має всі необхідні документи на дану житлову площу, а також, що мають свідоцтва про власність і сусіди, які писали згоду на продаж, щоб не вийшло так, що згода написав один чоловік, а кімната оформлена на іншого.

Недорогі кімнати

Ясна річ, що кожен покупець хоче придбати нерухомість якомога дешевше, але чи варто ганятися саме за низькою ціною? Може варто задуматися про причини низької вартості об'єкта? Якщо Ви не впевнені в чистоті майбутньої угоди, то хоча б для супроводу і підстраховки варто звернутися в агентство або до досвідченого юриста, який кваліфіковано зможе перевірити всю документальну складову угоди. Але, на жаль, юрист не зможе Вам допомогти, в тому випадку, коли низька ціна обумовлена ​​не проблемами з документами, а наявністю дефектів в самому об'єкті. Тут не зайвим буде або звернення до фахівця, або самостійна всебічна перевірка об'єкта нерухомості. Особливу увагу варто звернути на кімнати в двокімнатних квартирах і кімнати в трикімнатних квартирах , Адже де невелике число власників, може бути великий опір у сусідів, тому неодмінно варто з'ясувати хто продає і чому продає кімнату в такому приміщенні. У будь-якому випадку, коли Ви купуєте кімнату, варто бути гранично уважними до всіх дрібниць, і тоді Ваша угода пройде без проблем і затримок, а Ви станете щасливим володарем своєї нової нерухомості.

Найбільш поширений (і вже став класичним варіант) покупки кімнат - це придбання нерухомості в комунальних квартирах в центральній частині Північної столиці. Найчастіше саме таким способом: купуючи одну кімнату, а потім - ще кілька жителі Петербурга намагаються вирішити питання з придбанням нерухомості. Це дуже зручно, коли немає можливості купити всю квартиру, але у вільному доступі є певна сума грошей. Як би там не було, але обставини дійсно змінюються, і поступово можна придбати всю комуналку. Головне в такій ситуації - щоб ніхто з сусідів не став чинити опір, пов'язане з продажем вашої кімнати. Причини такої поведінки цілком прозорі - не хочеться звикати до нових сусідів, адже набагато простіше жити з тими людьми, яких ти вже давно добре знаєш. Ось чому так важливо подбати про грамотне вибудовування доброзичливих відносин з сусідами в комунальній квартирі. На те, які люди будуть жити з вами, потрібно звертати не меншу увагу, ніж на район, в якому розташований будинок, площа квартири, інфраструктуру, віддаленість від метро і т.д.

Купити кімнату в СПб можна не тільки в комунальній квартирі, але і в гуртожитках, а також в звичайних двох-або трикімнатних квартирах з невеликою кількістю проживаючих; як правило, це будинки економ-класу в спальних районах Петербурга.

Що важливо зробити при покупці кімнати:

  • ретельно вивчити всі документи на квартиру і упевнитися, що у продавця нерухомості є завірений у нотаріуса відмову сусідів, документ, що підтверджує право власності на кімнату, довідка форми 9 і кадастровий план кімнати і квартири;
  • дізнатися, чи планується найближчим часом розселення квартири (міські адресні програми), і чи є інвестор, готовий викупити її повністю, таким чином, давши можливість кожному жителю комунальної квартири придбати житлову площу в окремій квартирі.
  • Може варто задуматися про причини низької вартості об'єкта?