Реклама
Реклама
Реклама

Як проводиться Вторинна переробка Пластмас

  1. Способи вторинної переробки пластмас
  2. Що можна зробити з продуктів переробки?
  3. Можлива небезпека для людини

Пластмаса та вироби з неї є однією з найбільш груп твердих відходів на планеті Пластмаса та вироби з неї є однією з найбільш груп твердих відходів на планеті. Щоб краще зрозуміти масштаби забруднення Землі ними, розглянемо основні відомості про різні види пластикових матеріалів. Звичайна пластикова пляшка для мінеральної води розкладається в природних умовах більше 300 років. Деякі види пластмас при розкладанні здатні виділяти отруйні речовини, які будуть просочуватися в грунт і отруювати її.

У Тихому океані є справжня сміттєзвалище. Одну з них називають західним сміттєвим ділянкою, другу - східним сміттєвим ділянкою. Складаються ці звалища з пластикових виробів, кинутих на березі і підхоплені течією, яке і концентрує пластикові відходи у величезних сміттєвих ділянках. Пластик не тоне, тому всі ці ємності з-під шампунів, м'ячі, дитячі іграшки, пляшки з-під засобів гігієни плавають не тільки в межах цих плям, але і по всьому Світовому океану. Пахне екологічною катастрофою!

Способи вторинної переробки пластмас

вторинна   переробка пластмас   - це вже просто жест практичності, це жорстка необхідність, від результатів дотримання якої залежить життя на нашій планеті вторинна переробка пластмас - це вже просто жест практичності, це жорстка необхідність, від результатів дотримання якої залежить життя на нашій планеті. Способів переробки існує декілька:

  • одні з них відносять до фізико-хімічної групі, коли пластик переробляється за допомогою хімічних речовин і з'єднань;
  • іншу з них відносять до механічної групки, коли пластик піддають механічному, приладовому впливу і обробці.

Тут слід відразу зазначити, що навіть з точки зору логіки хімічний спосіб більш рентабельний. По-перше, не потрібно дороге обладнання (яке, до речі, може в будь-який момент забитися від мас пластика), по-друге, потрібно враховувати, що пластик, який побував у вживанні. Не може бути чистим. В якомусь зберігали їжу швидкого приготування, в якомусь тримали шампунь або корм для тварин. Хімічна обробка усуває всі ці забруднення в лічені хвилини, що є набагато більш гігієнічним методом.

Що можна зробити з продуктів переробки?

Вторинна переробка пластмас - безкрає поле для діяльності. До речі, використання фізико-хімічного способу переробки пластмаси дозволяє змінити хімічний склад речовин, що входять до складу пластмас. Це дуже зручно, коли з одного продукту можна зробити два, а то і три нових. З переробленої пластмаси можна виготовляти:

  • фотоплівку;
  • різні матеріали для виробництва мотузок;
  • лакове покриття.

Можлива небезпека для людини

Можлива небезпека для людини

Особливу небезпеку становлять органічні продукти, що зберігаються в пластикових упаковках. Упаковки, в яких зберігається їжа, харчові відходи, корми - всі ці упаковки повинні проходити не тільки хімічну, але і санітарну обробку. Білкові продукти та овочеві суміші швидко псуються, перегниває і можуть зробити деякі види пластикових упаковок непридатними для використання.

Вторинна переробка пластмас повинна проводитися з урахуванням цих особливостей. Як правило, така переробка повинна здійснюватися на спеціальних переробних підприємствах, що володіють специфічним профільним обладнанням і хімічними складами. Пропонувалися і деякі інші способи переробки пластмаси. А також висувалися припущення, а що ж все-таки робити з пластиком після другої, третьої, четвертої переробки? Чи буде можливість переробляти один і той же пластик до нескінченності? І до чого це призведе? Чи не буде шкоди для людського здоров'я?

Відповіді на ці та багато інших питань поки не знайдені, інженери і вчені сперечаються про безпеку і впливі пластика на організм людини і навколишнє середовище після переробки.

Як проводиться вторинна переробка виробів з пластмаси, відео-огляд:

Інші схожі статті на Вторинна переробка пластмас

Що можна зробити з продуктів переробки?
А також висувалися припущення, а що ж все-таки робити з пластиком після другої, третьої, четвертої переробки?
Чи буде можливість переробляти один і той же пластик до нескінченності?
І до чого це призведе?
Чи не буде шкоди для людського здоров'я?