Реклама
Реклама
Реклама

шкода сигар


Сигари - це скорочення листя тютюну, які використовують для куріння. Ми вже писали статтю про шкода куріння і рекомендували ефективний спосіб щодо позбавлення від цієї шкідливої ​​звички, але, на жаль, на шкоду сигар преса звертає набагато менше уваги [1] , Ніж на шкоду від сигарет, тому популярність сигар зростає [2] , [3] . Сигар, звичайно, курять значно менше, ніж сигарет, але від цього менш шкідливими вони не стають [4] . Сигари так само шкідливі, як і сигарети. Більше того, від куріння сигар розвивається рак шлунка, підшлункової залози і сечового міхура [5] . Нічого собі розвагу, правда? Але ні, все одно «хто не курить і не п'є, той здоровеньким помре». Як об стінку помідором!

[5]

Шкода сигар проявляється не тільки в розвитку онкологічних захворювань і захворювань серцево-судинної системи [5] , А в погіршенні стану здоров'я порожнини рота [6] . Звичайно, смертельні захворювання набагато страшніше, але вони турбують людей тільки в перспективі, а погані зуби і поганий запах з рота турбують курців вже сьогодні. І, тим не менше, зважаючи на відсутність пропаганди шкоди сигар, у людей немає упередженого ставлення до них. Те, що шкідливі сигарети, знають всі, а от про сигари можна часто почути хвалебні відгуки [7] . Так ось куріння сигар сприяє розвитку залежності і від сигарет [8] , [9] . І саме тому важливо мотивувати курців «кинути» [10] .


А навіщо мені когось мотивувати кидати курити? А потім, що ми, по-перше, люди, тому повинні проявляти людяність і єдність. По-друге, пасивне куріння не менш шкідливе, ніж активне [11] . По-третє, чим більше поширене деякий явище, тим вище ймовірність того, що їм зацікавиться хтось ще. Іншими словами, той факт, що сьогодні курять вже дорослі і відбулися люди, у яких є право самим вибирати, що їм робити, стимулює поширення шкідливих звичок і серед молоді [12] - [14] . А молодим людям, крім всіх інших побічних ефектів, куріння так само заважає в нормальному розвитку скелетної системи .

Шкода сигар практично ідентичний шкоди від звичайних сигарет, оскільки, по суті, це одне і те ж в різній формі. Точно так же, як етанол в червоному вині Проте шкідливий, ніж в будь-якому іншому алкогольному напої , Тютюн в сигарах не менше шкідливий, ніж в сигаретах. Саме тому частково купірувати негативну дію тютюну в обох випадках можна за допомогою кардіо тренувань і антиоксидантів , А кинути курити можуть допомогти регулярні заняття спортом. Яким чином спорт допомагає кинути палити, читайте в нашій попередній статті, присвяченій шкоді куріння . Не дайте своїм слабкостям опанувати себе. Боріться за своє здоров'я!

Корисні матеріали

Нічого собі розвагу, правда?
А навіщо мені когось мотивувати кидати курити?