Реклама
Реклама
Реклама

Розірвання кредитного договору протягом 14 днів

  1. План дій
  2. Не розповсюджується...
  3. Корисні посилання:

Дуже коротко:

Позичальник може протягом 14 календарних днів (з моменту отримання свого примірника підписаного договору) відкликати свою згоду і відмовитися від укладеного договору про надання споживчого кредиту без пояснення причин.

Далі детально ...

План дій

Якщо з моменту підписання кредитного договору ще не пройшло 14 календарних днів, а Ви передумали або зрозуміли, що помилилися, оформивши кредит, не варто впадати у відчай, тому що законодавством України передбачено право позичальника відкликати свою згоду на укладення споживчого кредиту .

Для цього необхідно:

  1. подати письмову заяву особисто або відправити його поштою протягом 14 днів після підписання кредитного договору. Дата написання і відправки заяви повинна збігатися.
    Для правильної подачі заяви ознайомтеся з нашими рекомендаціями при спілкуванні і листуванні з юридичними особами.
    Якщо дата підписання та отримання договору відрізняються, вимагайте у співробітника банку вказати дату отримання Вами кредитного договору, тому що з цього дня починається відлік 14 днів, протягом яких Ви можете відмовитися від договору.

  2. Одночасно із заявою повернути кредитодавцю гроші або товар, одержані згідно з договором. Зрозуміло, слід подбати про документальне підтвердження цього факту.

  3. Сплатити проценти за період фактичного користування грошовими коштами за ставкою, зазначеною в договорі.

  4. Позичальник не зобов'язаний виплачувати штраф банку за відмову від кредитного договору.

Кредитор зобов'язаний повернути позичальнику кошти, сплачені ним згідно з договором про надання споживчого кредиту (Одноразову комісію, інші платежі, пов'язані з наданням кредиту) протягом 7 днів або здійснити відповідне коригування боргу позичальника. За кожний день затримки повернення позичальникові грошових коштів банк зобов'язаний виплатити неустойку в розмірі 1% від суми що підлягає поверненню.

Не розповсюджується...

Право відкликання згоди на укладення кредитного договору не застосовується до:

  1. кредитами, забезпечених іпотекою (Кредити під заставу нерухомості);

  2. кредитами на покупку нерухомості;

  3. споживчими кредитами , Виданими на оплату послуги, яку виконали до закінчення строку відкликання згоди (наприклад, установка пластикових вікон).

Корисні посилання:


Дуже коротко:   Позичальник може протягом 14 календарних днів (з моменту отримання свого примірника підписаного договору) відкликати свою згоду і відмовитися від укладеного договору про надання споживчого кредиту без пояснення причин

Дізнатися про нові публікації Ви можете підписавшись на сторінку candb.com.ua в Google+ , Facebook або В контакті .