Реклама
Реклама
Реклама

Чи можна повернути дитячі іграшки назад в магазин - закон

  1. Чи підлягають дитячі іграшки поверненню або обміну - закон
  2. У яких випадках можна повернути іграшку в магазин?
  3. Чи можна повернути дитячі іграшки в магазин, якщо вони не сподобалися?
  4. Протягом якого часу можна повернути іграшку в магазин?
  5. Чи можна повернути дитячу іграшку в магазин без чека?

Дитячі іграшки купуються найчастіше по капризу дитини, і розглянути, а тим більше оцінити товар не завжди вдається. Може бути і зворотна ситуація, в якій ретельно вивірена покупка виявиться неякісною. Будь-яка з цих або інших ситуацій викликає необхідність повернення іграшки в торгову мережу. Продавці, найчастіше, мотивуючи свої дії пунктами закону про захист споживачів, відмовляються приймати ігрові товари в магазин. Слід розібратися, чи дійсно дитячі товари не обмінюються, а їх повернення неможливе.

Чи підлягають дитячі іграшки поверненню або обміну - закон

Закон про захист прав споживачів прописує про те, що кожна людина може повернути придбане в двох основних випадках:

  • Товар належних властивостей, але не задовольнив покупця своїми характеристиками;
  • В придбаної продукції були виявлені вади заводського виготовлення, або поломка сталася через неправильне зберігання або транспортування.

Закон має виключає перелік товарів, які не повертаються при відсутності заводських дефектів. У даному переліку іграшки не значаться. Але за правилами продажу обмеження на повернення все-таки є.

Закон про захист прав споживачів

У яких випадках можна повернути іграшку в магазин?

Повертати вироби належної якості можна за умови, що іграшки не відповідають заявленим на упаковці характеристикам, або інформація, яка була отримана від продавця, була не зовсім достовірна. При поверненні виробів неналежної якості головною підставою є виявлений шлюб. При цьому покупець буде зобов'язаний довести факт здійснення покупки в даному магазині, пред'явивши товарний чек, упаковку зі штрих-кодом, гарантійний талон або інші докази продавцю. Неявні або сумнівні поломки піддаються експертній оцінці. Експерт робить компетентний висновок, як була проведена поломка. На підставі цієї оцінки товар може бути прийнятий назад або магазин може відмовити в поверненні.

Чи можна повернути дитячі іграшки в магазин, якщо вони не сподобалися?

Повернути дитячі товари через відсутність інтересу у дітей до даного виробу - не можна. При поверненні головне обґрунтованість вимоги. Обмін можна зробити і за відсутності вагомих підстав, якщо домовитися з продавцем полюбовно. Доброзичливий підхід може допомогти споживачеві в обміні покупки. Для цього слід зберігати товарний вигляд речі, тобто не могла бути в експлуатації. Зламана іграшка без упаковки обміну не підлягає.

За правилами прийому повернень дитячих товарів повернути не можна:

  • Товари, що класифікуються як м'які;
  • Гумові вироби, які для експлуатації необхідно надувати.

Пов'язані ці заборони з особистою гігієною дітей та дорослих.

Протягом якого часу можна повернути іграшку в магазин?

Віддати назад товар в дитячий світ можна в терміни від 0 днів до 2-х років. За правилами РФ повернення іграшок належних властивостей в магазин можливий з моменту придбання 2 тижні. Згідно із законом даний термін відраховується не з дня придбання, а з наступного дня після оформлення речі.

Якщо споживач має наміру здавати продукцію неякісну, то він повинен розуміти, що весь гарантійний термін в його розпорядженні. Відсутність гарантійного терміну дозволяє споживачу розраховувати на певний згідно із законом термін повернення, вимірюваний двома роками (подробиці з гарантійного терміну в законі про права споживачів можна подивитися тут ). Навіть минулий гарантійний період дає можливість повернути дитячий товар, наприклад, складно технічний. Може трапитися, що заводський дефект спровокує поломку вже після закінчення терміну гарантії. Довівши цей факт споживач має право повернути товар.

Чи можна повернути дитячу іграшку в магазин без чека?

Закон ясно прописує правило про пред'явлення чека при поверненні виробів. Касовий чек є одним з істотних доказів придбання речі у магазині. Копія чека завжди кріпиться до претензії, він же є і обґрунтуванням суми для повернення. Але закон про захист споживача дозволяє повернути дитячі речі якщо покупець в змозі довести що виріб було придбано в цьому магазині.

Для доказу можна вдатися:

  • Підняття касових стрічок, що зберігаються в магазині і дублюючих чеки покупців;
  • Звірка вироби по штрих-коду, якщо в торговій точці діє система реєстрації дитячих виробів за кодами;
  • Пред'явлення доказів у вигляді надання свідчень.

На самому ділі довести факт покупки не так складно, набагато складніше відстояти своє право на повернення. законом дозволяється повернути товар без чека, це правда. Але іноді навіть заводський брак продавці відмовляються приймати, а якісні вироби повернути часом взагалі неможливо.

Якщо у Вас є питання, проконсультуйтеся у юриста

Поставити своє запитання можна в форму нижче, в віконце онлайн-консультанта справа внизу екрану або зателефонуйте за номерами (цілодобово і без вихідних):Чи можна повернути дитячі іграшки в магазин, якщо вони не сподобалися?
Протягом якого часу можна повернути іграшку в магазин?
Чи можна повернути дитячу іграшку в магазин без чека?
Чи можна повернути дитячі іграшки в магазин, якщо вони не сподобалися?
Протягом якого часу можна повернути іграшку в магазин?
Чи можна повернути дитячу іграшку в магазин без чека?