Реклама
Реклама
Реклама

Чи потрібен манеж дитині і до якого віку?

  1. Чи варто купувати
  2. З якого віку знадобиться

Новонароджений карапуз вимагає великої уваги, турботи, догляду. Згодом він підростає, починає сідати, повзати, активно пізнавати світ, позбавляючи маму особистого дозвілля. Тому при появі будинку «грудочки щастя», батьки замислюються про манежі. Чи потрібен він? Чи не зашкодить перебування в ньому малюкові?

Чи не зашкодить перебування в ньому малюкові

Чи варто купувати

Головне достоїнство манежу:

  • безпеку крихти;
  • поява особистого вільного часу у мами.

Використання огороджувальної конструкції важливіше батькам, ніж дитині. Вони залишають дитину в безпеки і займаються домашніми справами. Адже не завжди улюбленому чаду можна забезпечити невсипущий контроль.

До недоліків використання манежу нерідко відносять:

  • обмеження території;
  • зменшення рухливості малюка.

Дані недоліки впливу загородки на фізичний розвиток малюка все-таки спірні. По-перше, в перервах між сном дитина не завжди буде активний, йому треба також розвивати дрібну моторику, грати з розвиваючими іграшками. Для цих цілей манеж підходить найкраще. По-друге, мова не йде про те, щоб малюк пробув в обмеженому просторі цілий день. Це, безумовно, шкідливо.

А ось на час, поки мамі необхідно, наприклад, приготувати обід, він буде вельми до речі. До того ж, конструкцію можна перенести на кухню і весь цей час розмовляти з малюком. Звичайно, чим старше стає дитина, тим менший час він повинен проводити в манежі. Через обмеженого простору, дитина менше рухається, що впливає на слабкий розвиток м'язової маси.

З якого віку знадобиться

Якщо є потреба в манежі для крихти, то знадобиться він з 3-4 місяців, оскільки пізніше, коли починається самостійне пересування, це сприйметься, як обмеження особистої свободи і може висловитися протестом. У більш ранньому віці новонародженим набагато комфортніше в ліжечку або колясці.

Використовувати манеж можна до 1-1,3 року, потім дитина вже зможе вилізти і основну свою функцію - безпека, конструкція перестане виконувати.

купувати манеж чи ні, кожен батько вирішує для себе сам. Всі діти різні, одні можуть перебувати в огородженому просторі близько години, спокійно граючи, інші - протестують від хвилинного перебування в ньому. Тому тільки особистий досвід, знання характеру свого карапуза, допоможуть зробити правильний вибір.

фото: depositphotos.com/margo_black

Чи потрібен він?
Чи не зашкодить перебування в ньому малюкові?