Реклама
Реклама
Реклама

І слово було у ... | Новини Краматорська - Краматорськ Пост | Kramatorsk Post

Кому належать Краматорська ЗМІ і хто визначає їхню редакційну політику і зміст

Коли ви знаєте, кому належить газета або сайт, який ви читаєте, можна зрозуміти, чому вони подають інформацію під тим чи іншим «соусом».

Наприклад, телеканал «1 + 1» навряд чи скаже щось погане про його власника Ігоря Коломойського і його підприємствах. Так само і ТРК «Україна» буде діяти у відношенні Ріната Ахметова, а «Інтер» - щодо Дмитра Фірташа. Але про власників всеукраїнських медіа всім більш-менш відомо. Ми ж вирішили розповісти, кому належать основні краматорскіеСМІ.

Відразу обмовимося, що багато хто з перерахованих ЗМІ існують вже давно. Тут же ми наводимо дату останньої реєстрації / перереєстрації їх власника, зазначену в держреєстрі.

Газета «Краматорська правда» була зареєстрована в Державному реєстрі ЗМІ в 1996 році Газета «Краматорська правда» була зареєстрована в Державному реєстрі ЗМІ в 1996 році. Засновниками видання є Краматорська міська рада депутатів і трудовий колектив газети.

У Держреєстрі юридичних осіб вказується, що з березня 2016 року комунальне підприємство «Краматорська правда» знаходиться в стані припинення.

Керівником газети і головою комісії з припинення значиться Вікторія Астаф'єва.

Видання повністю знаходиться в сфері впливу краматорського міської влади

Газета «Технополіс» була зареєстрована в 2001 році Газета «Технополіс» була зареєстрована в 2001 році. Її засновниками вказуються Сергій Виноградов і ТОВ «Катлайф».
У «Катлайфа», в свою чергу, чотири засновника. Це Людмила Александрова, Сергій Чернета, приватне мале підприємство «Доронічі» і підприємство «Катмакс». Керівником ТОВ «Катлайф» є Олег Кубар, головний редактор «Технополісу».

«Катмакс» зареєстровано в Києві, засновником компанії вказується Галина Мельнійчук. Судячи з реєстру юридичних осіб, це підприємство займається здачею приміщень в оренду.
Засновником і керівником підприємства «Доронічі» є головний редактор «Технополісу» Олег Кубар. Ця фірма займається видавництвом газет.

Датою останньої реєстрації газети «Східний проект» вказується 6 лютого 2013 року Датою останньої реєстрації газети «Східний проект» вказується 6 лютого 2013 року. Засновником видання є ТОВ «Східний проект», керівник - Оксана Чернікова.

Редакційна політика перебуває під явним впливом інтересів нардепа Максима Єфімова.

Якщо подивитися в Держреєстр юросіб, то засновником останнього значиться ТОВ «Залізничне лиття».

Це підприємство в свою чергу заснували ТОВ "Торговий дім українських машинобудівних заводів" і "Промаудіт». Бенефіціарним власником ТОВ «Залізничне лиття» вказується Людмила Ульященко, яка також є директором з економічних питань на заводі ЕМСС.

Кінцевим бенефіціаром "Торгового дому українських машинобудівних заводів" є все та ж Людмила Ульященко. Засновниками компанії зазначаються ТОВ «Альфамет» і зареєстрована на Британських Віргінських островах «ХолдАктівіті Груп ЛТД», а також Олена Близнюк, дружина Сергія Близнюка, який на даний момент є заступником гендиректора ЕМСС. Засновниками «Альфамет» є Зоя Киян і Олена Близнюк.

Ще одним засновником ТОВ «Залізничне лиття», яке, в свою чергу заснувало ТОВ «Східний проект», є «Промаудіт». Цю компанію заснувала зареєстрована на Британських Віргінських островах «ХолдАктівіті Груп ЛТД», кінцевим бенефіціаром значиться Людмила Ульященко.

Колись одна з популярних в місті газета «Новини Краматорська» вже близько двох років не видається, але у неї залишився сайт Колись одна з популярних в місті газета «Новини Краматорська» вже близько двох років не видається, але у неї залишився сайт. Видання було зареєстровано в 2005 році, його засновником вказується підприємець (зараз держслужбовець) Олександр Толстогузов. Він же - і ПП «Салар» Любові Толстогузова - є засновником газети оголошень «Привіт».

Безкоштовна газета «Наш Краматорськ», яка вказує, що має значний для нашого міста тираж в 50 тисяч екземплярів, була заснована однойменної громадської організацією в лютому 2016 року Безкоштовна газета «Наш Краматорськ», яка вказує, що має значний для нашого міста тираж в 50 тисяч екземплярів, була заснована однойменної громадської організацією в лютому 2016 року.

Засновників громадської організації «Наш Краматорськ» багато. Створена вона була по ініціатевіе народного депутата Максима Єфімова. Серед співзасновників організації: генеральний директор ЕМСС Віталій Гніздіцкій, колишній керівник міського Управління освіти Євгена Сидорова, адвокат Сергій Борозєнцев, директор заводу «Донмет» Володимир Сергієнко, комерційний директор ювелірного дому SA & GA Світлана Чепелєва, гендиректор ТОВ «Турбота» Олександр Большаков, директор ТОВ «Колгоспний ринок »Леонід Нескородов, а також Ольга Ворощук, Артем Литвинов, два Олександри Шевченко, Микола Разживин, Валерій Цикалюк, Володимир Шеховцов і Юрій Бондар.

Газета «Вісник НКМЗ» була заснована в 1998 році трудовим колективом АТЗТ «НКМЗ». Вона теж лунає безкоштовно і має великий тираж в 40 тисяч екземплярів. Кому зараз належить завод, ви можете почитати за посиланням "Кому належать заводи Краматорська" .

Сайт міста Краматорськ 6264 Сайт міста Краматорськ 6264.com.ua працює на умовах франшизи компанії CitySites, яка налічує вже понад 70 міських сайтів в більш ніж 100 міст в Україні, Росії, Білорусі та Казахстані.

Співвласником мережі CitySites є житель Маріуполя Федір Жуков, виконавчим директором - уродженець Харкова, який живе в Києві, Євген Явтушенко. Головний офіс компанії знаходиться в Маріуполі.

Керівником сайту Краматорська 6264.com.uaеще у вересні 2016 року було Вікторія Павлюк, 28-річна уродженка Донецька. Тоді в ефірі радіо «Голос Столиці» вона розповідала про приїзд в Краматорськ глав МЗС Німеччини та Франції . У виданні нам розповіли, що Вікторія пішла на підвищення Київ, а зараз сайтом 6264.com.uaруководіт Алла Адаменко.

Онлайн-видання «Гуртожиток» розпочало свою роботу в 2008 році Онлайн-видання «Гуртожиток» розпочало свою роботу в 2008 році. За словами головного редактора цього видання Віталія Виголова, сайт зареєстрований на нього особисто. Він же самостійно визначає і редакційну політику сайту.

Варто відзначити, що в 2008 році також виходила газета «Гуртожиток», але через деякий час припинила видаватися. У Державному реєстрі ЗМІ говориться, що газету заснувало ТОВ «Трибуна».

У «Трибуни», в свою чергу, було кілька засновників. Це Віталій Виголов, колишній журналіст цього видання Аліна Фадєєва, бізнесмен Сергій Гордієнко, директор заводу «Донмет» Володимир Сергієнко, бізнесмен і блогер Антон Дворжак, генеральний директор «Важпромкомплекту» і власник готелю «Краматорськ» Валерій Карпенко, юрист і журналіст Олена Згурська.

Також засновниками ТОВ «Трибуна» вказуються фірма юридичних послуг «Патронат» і краматорське міське громадське об'єднання «Вітчизна». У свою очередьмоснователем «патронатом» є адвокат, і на той час глава краматорського організації ВО «Батьківщина» Сергій Борозєнцев і СергейШевцов.

Організація «Вітчизна» була зареєстрована в Києві. Її засновниками вказуються Валерій Карпенко, Світлана Рудь і Ігор Коршів.

Ну і наостанок - KramatorskPost. Домен видання зареєстрований на фізичну особу Андрія Євченко. Він же є шеф-редактором сайту. Редакційну політику видання повністю визначають редактори і колектив сайту.

Спочатку статті ми писали про власників всеукраїнських телеканалів і відзначили, що всі знають, хто вони. Якщо ж ви якимось чином втратили цю інформацію, то пропонуємо подивитися коротке відео від «Справжнього часу» - телевізійного проекту Радіо Свобода.

Якщо ж ви якимось чином втратили цю інформацію, то пропонуємо подивитися коротке відео від «Справжнього часу» - телевізійного проекту Радіо Свобода