Реклама
Реклама
Реклама

Квартирне питання: як зміняться ціни на оренду житла в Києві в період «Євробачення»

  1. Квартир вистачить на всіх, але ціни піднімуться
  2. Було - стало: як піднімуться ціни на оренду
  3. Все залежить від району: порівняльна характеристика цін на оренду

З 9 по 13 травня в Києві відбудеться одна з наймасштабніших пісенних шоу - «Євробачення 2017». Очікувано, що ціни на добову оренду квартир в цей час збільшаться в кілька разів. Чого варто чекати гостям столиці і так чи страшний прийдешнє зростання цін?

Сервіс добового бронювання житла Dobovo.com з'ясував: коли очікується пік зростання цін на добову оренду в Києві і за скільки можна зняти квартири в цей час в різних районах столиці.

Квартир вистачить на всіх, але ціни піднімуться

За словами операційного директора компанії Dobovo.com Дмитра Малахова, підвищення цін на добову оренду квартир на час проведення «Євробачення» цілком обгрунтовано. Але орендодавцям не варто забувати, що європейці теж вміють рахувати гроші.

- «Євробачення» - не той конкурс, де глядачами виступлять люди з товстими гаманцями. Цей фактор варто враховувати київським орендодавцям, які спеціально підвищать ціни на квартири на початку травні. Здебільшого, іноземні гості конкурсу - це нехай і європейські, але студенти, які вміють рахувати свої гроші. І вони не готові платити за триденну оренду квартири в Києві суму, рівну покупці iPhone, - говорить Дмитро Малахов.

За його словами, незважаючи на великий ажіотаж гості столиці не зіткнуться з проблемою відсутності місць для поселення.

- Ті, у кого не буде можливості орендувати житло в центрі Києва, зможуть проживати в іншому районі. І повірте, в цьому немає жодної проблеми для гостей, - підсумував операційний директор сервісу добового бронювання житла Dobovo.com.

Було - стало: як піднімуться ціни на оренду

Dobovo.com порівняв ціни на добову оренду житла в Києві в період до конкурсу, під час проведення «Євробачення» і через тиждень після конкурсу, коли ажіотаж на оренду спаде.

Як з'ясувалося, ціни на оренду квартир в «період Євробачення» виростуть майже в 3 рази. Уже через тиждень після фіналу пісенного конкурсу очікується невеликий спад цін на оренду житла.

Уже через тиждень після фіналу пісенного конкурсу очікується невеликий спад цін на оренду житла

Все залежить від району: порівняльна характеристика цін на оренду

Ще один важливий фактор, який варто враховувати при поселенні гостям столиці - територіальне розміщення орендованої квартири. Звичайно, за житло в центрі Києва доведеться викласти кругленьку суму, а ось оренда в Солом'янському або Оболонському районах дозволить непогано заощадити на квартирі.

Звичайно, за житло в центрі Києва доведеться викласти кругленьку суму, а ось оренда в Солом'янському або Оболонському районах дозволить непогано заощадити на квартирі

Чого варто чекати гостям столиці і так чи страшний прийдешнє зростання цін?