Реклама
Реклама
Реклама

У Гродно відкрився критий футбольний манеж

В урочистій церемонії відкриття манежу взяли участь голова облвиконкому Володимир Кравцов, Помічник Президента - головний інспектор по Гродненській області Сергій Ровнейко, голова обласної Ради депутатів Ігор Жук, голова асоціації «Білоруська федерація футболу» Сергій Румас, голова Гродненського міськвиконкому Мечислав Гой, голова Гродненського міської Ради депутатів Борис Федоров, представники спортивної громадськості.

В урочистій церемонії відкриття манежу взяли участь голова облвиконкому Володимир Кравцов, Помічник Президента - головний інспектор по Гродненській області Сергій Ровнейко, голова обласної Ради депутатів Ігор Жук, голова асоціації «Білоруська федерація футболу» Сергій Румас, голова Гродненського міськвиконкому Мечислав Гой, голова Гродненського міської Ради депутатів Борис Федоров, представники спортивної громадськості

На цю подію в спортивному житті обласного центру чекали давно. Мабуть, з дня закладки в листопаді 2015 року символічного каменю в будівництво критого футбольного манежу на Повітроопірна основі. Він розташувався в лісопарковій зоні Пампушки поруч з критим хокейним манежем до нього. Прибудований і комплекс будівель з необхідними приміщеннями: роздягальнями, тренерськими, навчальними класами, кафе, вбиральнями та іншими.

Реалізовано проект спільними зусиллями. Асоціація "Білоруська федерація футболу" надала сама споруда, а все мережі, основа для конструкції робилися за рахунок міського бюджету. Сумарна вартість об'єкта становила близько 1,2 мільйона євро.

- Цей об'єкт побудований насамперед для розвитку дитячо-юнацького футболу, - зазначив під час відкриття манежу Володимир Кравцов.- В області функціоніруют15 футбольних шкіл, в яких займається понад чотири тисячі дітей. Упевнений, що манеж стане популярним місцем. Крім розвитку дитячого футболу, об'єкт буде використовуватися для тренувань любителів та професійних команд.

Зупинятися на цьому не збираємося, підкреслив губернатор. Є договір з федерацією про подальшу співпрацю: подібні об'єкти, сучасні поля будуть з'являтися в багатьох районах області, продовжиться розвиток матеріально-технічної бази та інших видів спорту. Також активно в регіоні продовжать розвивати мережу велосипедних доріжок і маршрутів.

- Цей подарунок, який федерація разом з містом і областю роблять для всіх жителів Гродно, - гарне підтвердження того, що ми розвитку футбольної інфраструктури приділяємо велику увагу, - зазначив Сергій Румас. - Сучасні повітряноопорні манежі будуть побудовані у всіх обласних центрах. У Гродно це перший об'єкт за затвердженою федерацією футболу програмі. Наступним містом стане Брест. У рік федерація планує відкривати по одному такому манежу.

В цей же день відбулося урочисте відкриття олімпійських днів по футболу. Першими на поле під куполом вийшли юнацькі команди «Німан» (Гродно) і Дятловський ДЮШОР по футболу.

Подарунок від обласного виконавчого комітету - футбольні м'ячі - Володимир Кравцов вручив юним футболістам.

Манеж буде належати футбольній школі ФК "Німан". Незважаючи на те, що споруда тільки ввели в експлуатацію, розклад занять дуже щільне. Задіяний «дутик» буде з ранку до самого вечора.