Реклама
Реклама
Реклама

Велике кільце Московської залізниці (БМО) - Олександр Л.

Перший раз я звернув увагу на «дивну» електричку досить давно, коли їхав до Москви. Тоді в районі Столбовий наш поїзд «наздогнав» ще один склад, неспішно рухається паралельною колією. У вагонах майже нікого не було. Склад на багато коротше звичайного. З тих пір, я став звертати більше уваги тому що за вікном, проїжджаючи цю ділянку ж / д.
Одного разу мені навіть вдалося прочитати напис над кабіною машиніста «Дєткова». Одночасно я розпитував знайомих - може хто знає, що за потяги тут ходять (куди, звідки, як часто). Але з'ясувати нічого не вдавалося. З Інтернетом в ті часи було не дуже. І, до останнього часу, рух пасажирських поїздів по кільцю для мене залишалося загадкою.

І ось все-таки зібравшись, спочатку вдалося проїхати кілька станцій (туди і пересівши на пл
І ось все-таки зібравшись, спочатку вдалося проїхати кілька станцій (туди і пересівши на пл. »274 км» приїхати назад на стовпової). А потім, по справжньому оцінити «БМО» завдяки необхідності поїхати в Наро-Фомінськ. Економія часу (якщо знати розклад) близько 1 - 1,5 години, в порівнянні з поїздкою через Москву.

БМО мені так сподобалася, що на сайті Геокешинг (   про гру   ) Я організував по ній маршрут:   http://www
БМО мені так сподобалася, що на сайті Геокешинг ( про гру ) Я організував по ній маршрут:
http://www.geocaching.su/?pn=101&cid=6593

Велике кільце Московської залізниці «Велика Московська окружна залізниця» (БМО), створено в 1940-х рр
Велике кільце Московської залізниці «Велика Московська окружна залізниця» (БМО), створено в 1940-х рр., Проходить на відстані 60-100 км від Москви. Входить до складу Московської залізниці з 1959. Експлуатаційна довжина БМО близько 550 км.

БМО об'єднує всі магістральні залізничні лінії, що відходять від Москви
БМО об'єднує всі магістральні залізничні лінії, що відходять від Москви. Призначення БМО - пропускати в обхід столиці основні транзитні вагонопоток. Формування БМО почалося в кінці XIX ст. з введенням радіальних ліній навколо Москви шляхом з'єднання окремих гілок місцевого значення і ліній різних напрямків. До 1940 склалося східне півкільце, яке поєднало 5 напрямків - на Нижній Новгород, Ярославль, Казань, Рязань і в Донбас. Західне півкільце було побудовано в 1941-1943 і зв'язало Савеловський, Ленінградський, Ризький, Смоленський, Брянський і Курський підходи. Під час оборони Москви в 1941 по побудованим ділянкам БМО відбувалися перевезення військ і військової техніки, здійснювався зв'язок міста з переднім краєм оборони. Завершено формування БМО в 60-х рр. Проведена реконструкція існуючих ділянок, добудовані необхідні сполучні лінії, закінчена електрифікація, майже по всій довжині прокладені другі шляхи, створені великі залізничні вузли, сортувальні станції з автоматизованими сортувальними гірками, вантажні двори, оснащені досконалими перевантажувальними пристроями, потужним вантажопідйомним обладнанням.

Особливу увагу хочу звернути на величезний товарно-сортувальний вузол, що простягнувся на кілька кілометрів, а так само локомотивне депо - Бекасово
Особливу увагу хочу звернути на величезний товарно-сортувальний вузол, що простягнувся на кілька кілометрів, а так само локомотивне депо - Бекасово. Станція Бекасово-сортувальна є однією з найбільших в колишньому СРСР, як за кількістю колій сортувального парку, так і за кількістю пропускаються вагонів. Поряд зі станцією Орехово (теж на підмосковному кільці) є однією з двох головних сортувальних станцій центральної Росії. У Бекасово переформується весь вантажопотік, що входить в Підмосков'ї за Ризьким, Смоленському і Київському напрямках. Та частина вантажопотоку, що призначена в саме місто Москву, відправляється маршрутами Бекасово-Любліно Сортувальне (через стовпової), таким чином розвантажуючи слабенькі сортувальні станції Київського і Смоленського радіусу в межах м Москви.

Щоб оцінити весь масштаб даного об'єкта, Вам потрібно буде доїхати до платформи «240-й кілометр», і пройти по доріжці на пішохідний міст, розташований неподалік
Щоб оцінити весь масштаб даного об'єкта, Вам потрібно буде доїхати до платформи «240-й кілометр», і пройти по доріжці на пішохідний міст, розташований неподалік.

Джерела інформації:    http://moscow
Джерела інформації:
http://moscow.stolnygrad.ru/moscowbooks-01/moscowbooks-165.html
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%9A_%D0%9C%D0%96%D0%94
Бекасово (залізничний вузол)
А ось ще невелика замітка і трохи фотографій:
http://upper.metromost.com/alb.php?num=851&str=2

Поїздка по великому кільцю - це взагалі ціла пригода! В Інтернеті можна знайти стільки цікавих історій, оповідань туристів, наприклад, на сайті www.livejournal.ru. Сподіваюся, що і Ваших вражень від поїздки буде досить для цілої статті. Тим більше, що можна поєднувати приємне з корисним: БМО буває чи не найкращим варіантом дістатися до якоїсь пам'ятки.
Ст. Бекасово-Центральне "Як дістатися до Зосимовой Пустелі»
http://otchin-kolodec.narod.ru/sprav/way.htm
Пл. 240 км: «Як дістатися до отчину колодязя»
http://otchin-kolodec.narod.ru/sprav/way.htm
і т.д.

Недоліком, звичайно, є - невелика кількість поїздів за день
Недоліком, звичайно, є - невелика кількість поїздів за день. Але, якщо заздалегідь продумати графік, можна без проблем, швидко дістатися з Чехова в Наро-Фомінськ, Кубинці і навіть Калугу, або навпаки з Наро-Фомінськ в Чехов, Михнево (Ступіно), замість того, щоб робити гак через Москву. У вагонах завжди вільно.

Su/?
Php?