Реклама
Реклама
Реклама

Житлова субсидія військовослужбовцям в 2019 році: останні новини і зміни в законодавстві

  1. Законодавче регулювання питання
  2. Останні зміни в даному питанні
  3. Загальні положення надання державної допомоги

Одним із заходів державної підтримки населення є   субсидування, що надається на поліпшення житлових умов Одним із заходів державної підтримки населення є субсидування, що надається на поліпшення житлових умов .

Військовослужбовці також можуть стати одержувачами даного виду державної допомоги, але - в особливому порядку.

Про всі зміни, що відбулися в 2019 році в даному питанні, ви дізнаєтеся з цієї статті.

Законодавче регулювання питання

Згідно з чинним законодавством, військова субсидія є програмою підтримки військовослужбовців, яка повинна їм допомогти вирішити житлове питання.

Отриману суму можна витратити на:

Виплата грошових коштів здійснюється один раз - перераховують відразу всю зазначену суму. Для цього одержувач відкриває особовий рахунок в банку. Фінансові кошти виділяються згідно з Постановами Уряду з федерального і муніципального бюджету.

Для отримання держ. підтримки службовці збройних сил повинні встати на облік як потребує поліпшення умов проживання, а також підходити за певними критеріями. Бажаючому необхідно звернутися в держ. орган, який відповідає за прийом документів і видачу субсидії військовим.

Основні положення про отримання цієї держдопомоги закріплені:

  • ФЗ Про статус військовослужбовців в РФ - стаття 15.
  • У Житловому Кодексі РФ - стаття 51 (зазначений порядок становлення в чергу).
  • Наказом Міністерства Оборони, виданим в 2014 році. У ньому стверджується порядок видачі житлової субсидії військовослужбовцям на контрактній основі і вже звільненим.
  • Постанови Уряду РФ Про затвердження порядку розрахунку субсидії на житло для службовців збройних сил Росії. Воно гарантує військовим можливість стати одержувачем державної підтримки, а також закріплює формулу розрахунку суми виплати.
  • Указ Президента РФ.

Згідно із законом на перевірку документів заявника і прийняття рішення службі дається 30 днів. Після того, як буде прийнято остаточне рішення, його протягом трьох днів перенаправляють в департамент финобеспечения Міноборони (який звернувся отримає копію рішення).

На перерахування коштів відводиться 30 днів На перерахування коштів відводиться 30 днів. Після того, як військовослужбовець отримає гроші на розрахунковий рахунок, протягом трьох днів финобеспечения має сповістити орган, що відповідає за забезпечення житлом про нарахування коштів.

Військовослужбовці отримують наступні переваги при оформленні житлової субсидії:

  • Час очікування в черзі на отримання допомоги скорочується.
  • Є можливість використовувати гроші на покупку (самостійно або в іпотеку) або споруду житла. Вибір залишається за одержувачем - в якому регіоні купити або побудувати житлоплощу, використовувати його для придбання житла в особисту або часткову власність, який тип житлової нерухомості він вважає за краще (котедж, квартиру, приватний будинок, таунхаус ) і т.д.
  • Розмір виплати не збільшується щодо часу перебування в черзі (як це робиться в звичайному порядку). Сума росте на основі терміну служби.
  • Приватизувати житлоплощу, на яку була витрачена виплата, можна на будь-якого члена сім'ї (за умови, що термін служби одержувача субсидії становить мінімум 20 років).

Останні зміни в даному питанні

Військове відомство спільно з Урядом вирішили поступово зупиняти будівництво будинків для військових.

Замість цього вводиться житлове субсидування військовослужбовців, а також надання   військової іпотеки Замість цього вводиться житлове субсидування військовослужбовців, а також надання військової іпотеки . Ця зміна дозволило скоротити термін отримання нерухомості для всіх, хто потребує.

Раніше сім'я військовослужбовця могла стояти в черзі на отримання житла роками, оскільки фонд Міноборони не володів потрібною кількістю житлових приміщень. Військова субсидії орієнтована на те, щоб військовослужбовець самостійно придбав житло. Її можна використовувати в іпотечній програмі для військових. У підсумку, період очікування в черзі скоротився в декілька разів.

Згідно з Указом Президента, військовослужбовці зі стажем не менше 10 років не можуть бути звільнені в запас (насправді можуть, але тільки за власним бажанням) без отримання житлового посібники. При цьому він і його сім'я не повинні володіти власним житлом. Тепер, якщо військовий був звільнений, компетентні органи повинні перевірити, чи має він можливість стати одержувачем житлоплощі.

Загальні положення надання державної допомоги

Федеральний закон і 51 стаття ЖК встановлює, за якими саме критеріями військовий зізнається потребують оновлення житлових умов. Так, до них відносять військових:

  • Які проживають в квартирі, яка не відповідає встановленим законом вимогам (квадратура, загальний стан і т.д.).
  • Тим, хто живе в службовому приміщенні, площа якого менша від тієї, що встановлена ​​в ЖК РФ.
  • Які проживають в приміщеннях без укладення договору соц.найма або за договором соц. найму, але в комунальній квартирі.

Визначено такі умови для отримання субсидії:

  1. Військова комісія повинна визнати військовослужбовця, що проходить службу на контрактній основі, які відчувають гостру потребу в отриманні субсидії.
  2. Які уклали контракт на проходження військової служби до 98 року.
  3. Одержувачем може стати і військовий, звільнений в запас (як за станом здоров'я, так і при досягненні певного віку). Для оформлення допомоги він повинен мати службовий стаж більше 10 років і так само бути особливо потребують поліпшення житлоплощі.
  4. Субсидування також підлягають військовослужбовці яка відслужила вже мінімум 20 років, які проживають у службовому житлоплощі.

Військовий повинен надати комплект документів на отримання субсидії. Він пише заяву, в якій зазначає особисті дані і членів сім'ї. Відмовити військовослужбовцю можуть тільки в тому випадку, якщо його знімуть з обліку як особливо потребує.

Претендентами на отримання військової субсидії можуть бути не тільки самі військові, але і їх вдови, члени сім'ї. Для отримання виплати вони теж повинні відкрити розрахунковий рахунок в банку.

Деякі військовослужбовці можуть додатково збільшити квадратуру житла на 15-25 кв.м. До них відносяться:

  • Командири військових частин.
  • Вище військове керівництво - маршали, генерали і адмірали.
  • Викладачі, що працюють в вищих навчальних закладах для військовослужбовців.
  • Полковники.
  • Капітани 1-го рангу.

Про надання даної державної допомоги для службовців збройних сил Росії дивіться в наступному відеосюжеті: