Реклама
Реклама
Реклама

Заміна військового квитка при зміні прізвища: терміни, документи

  1. Що являє собою квиток для військових
  2. Що слід враховувати при заміні документа

Дівчині при заміжжі, а іноді і чоловікові з різних причин доводиться міняти прізвище Дівчині при заміжжі, а іноді і чоловікові з різних причин доводиться міняти прізвище. Дана процедура повинна здійснюватися грамотно, з урахуванням основних правил, які поширюються на всі види державних послуг Російської Федерації. Так як при заміні власного прізвища змінюються особисті дані громадянина, потрібно замінити як військовий квиток військовослужбовців, так і інший вид документації для цивільних.

Як змінюється квиток для військовозобов'язаних в поточному році, відповідно до законодавства Росії, і які дії громадянину потрібно зробити, проаналізуємо далі.

Що являє собою квиток для військових

Документом вправі користуватися громадяни Росії, які як пройшли, так і проходять службу в російській армії. Внаслідок цього він може видаватися в двох виконаннях:

  • для осіб, що проходять в даний час службу;
  • для офіцерів, які вийшли на пенсію.

Читайте також: Чи можна без військового квитка оформити закордонний паспорт

Основне призначення квитка - посвідчення особи військовозобов'язаного.

Крім цього, документ потрібно для того, щоб державні структури могли вести облік військовозобов'язаних, дані яких заносять в спеціальний державний реєстр, при цьому кожному квитку присвоюється неповторяющийся індивідуальний номер. Видається документ на наступних підставах:

  • громадянам, які перебувають на службі в армії;
  • при виході офіцера в запас;
  • військовим на контрактній основі;
  • при вступі до військових вищих закладів;
  • дівчині або чоловікові, які навчалися на військовій кафедрі будь-якого військового установи.

Наявність квитка для військовозобов'язаних потрібно тим, хто буде влаштовуватися на роботу і при отриманні будь-якої госууслугі. Так як цей документ є важливим, потрібно знати, як, згідно із законодавством, провести заміну особистих даних.

Що слід враховувати при заміні документа

Спосіб заміни квитка для військовозобов'язаних в першу чергу відрізняється від того, де саме проходить службу громадянин Спосіб заміни квитка для військовозобов'язаних в першу чергу відрізняється від того, де саме проходить службу громадянин. Щоб уточнити цей процес, рекомендується звернутися до безпосереднього начальства, а тим, хто вийшов в запас, уточнити це питання в комісаріаті.

Незважаючи на те що в даний час сума штрафу за різні особисті дані в цивільному паспорті і квитку не встановлена, і терміни, необхідні для заміни документа, не прописані в законодавстві, фахівці рекомендують не відкладати на тривалий час процес заміни документа. Адже якщо документ не буде своєчасно замінений на новий, зі зміненими особистими даними громадянин не зможе зробити численних операцій, в яких вкрай потребуватиме.

Читайте також: Які документи потрібні для військового квитка

Щоб по закону замінити військовий квиток при зміні прізвища, слід звернутися до місцевого комісаріат чи в МФЦ. Найчастіше процес заміни займає від 10 до 14 днів, але якщо державні структури будуть не сильно завантажені, цей захід завершиться набагато швидше.

Перед зверненням в державні структури готуються наступні документи:

  • фотознімки, зроблені на матовому папері, в чорно-білому виконанні - 2 штуки;
  • паспорт громадянина Російської Федерації, в якому вказується нове прізвище;
  • документ про закінчення вищого закладу або військового училища;
  • водійські права, якщо такі є;
  • довідка, яка вказує на склад сім'ї військовозобов'язаного;
  • заяву, зі зразком якого можна ознайомитися в інтернеті.

Кожен з перерахованих вище документів подається до державного органу в двох примірниках - як в оригіналі, так і в ксерокопії.

Далі залишається тільки дочекатися оновленого квитка і забрати його після отримання повідомлення від працівників місцевого комісаріату або МФЦ.

Читайте також: Як сторінки військового квитка потрібні при працевлаштуванні

Не слід самостійно вносити зміни в військовий квиток або надавати до державного органу невірну особисту інформацію. Такі дії розглядаються як протизаконні, тому порушнику загрожують штрафні санкції та адміністративне покарання.