Реклама
Реклама
Реклама

«Призовників відловлюють по всій країні»: чоловіче населення тікає з України - ніхто не хоче воювати з Донбасом

Київ, 13 сентяюря.

Осінній військовий призов до лав Збройних сил України в 2018 році буде тривати з жовтня до грудня, що, природно, не тільки насторожило чоловіче населення країни, а й змусило задуматися над тим, куди можна поїхати з Незалежної, щоб не їхати на війну в Донбас.

Військовий призов на Україні тільки почав набирати обертів, а потенційні призовники вже шукають варіанти, як уникнути служби в лавах Збройних сил України. У соціальних мережах молоді люди радять наколоти татуювання на тіло на 40-50%, тоді, швидше за все, можна буде на час уникнути служби в армії. Однак багато хто пропонує виїхати за кордон і не повертатися на Україну до 27 років. Треті рекомендують заплатити медкомісії - купити довідку про непридатність до служби.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram , групу ВКонтакте і блог дзен .

«Мені така довідка два роки тому обійшлася в 2 тисячі доларів. Раз заплатив - і мене залишили в спокої. Після 27 років отримаю військовий квиток - і всіх справ », - ділиться своїм досвідом з інтернет-виданням« Вести »киянин Андрій.

Після 27 років отримаю військовий квиток - і всіх справ », - ділиться своїм досвідом з інтернет-виданням« Вести »киянин Андрій

«Згідно із законом, мені повинні вручити повістку особисто в руки, я повинен поставити свій підпис при її отриманні. Звичайно, я це знаю, тому і бігаю по різних квартирах. Навесні я жив кілька місяців у своєї подруги. Так вони приходили до мене з поліцією, чатували мене під будинком. Зараз думаю, що потрібно взагалі виїхати від гріха подалі », - скаржиться 25-річний Арсен з Житомира.

За словами військових експертів, призовників ловитимуть не тільки на вулицях українських міст, але в барах, кафе і нічних клубах, де молоді люди є частими гостями. Як розповів експерт Олег Жданов, воєнкоми будуть приходити до потенційних призовників навіть на роботу.

Якщо призовник не прийде до військкомату за повісткою - заплатить штраф в розмірі 120 грн. За повторну відмову - 250 грн. Наступного разу настає кримінальна відповідальність на термін до трьох років.

Той факт, що не так багато українців хоче йти в армію, пояснюється конкретними причинами: в армії зараз страшна дідівщина - солдатами командують всі, кому не лінь. І молоді хлопці, розуміючи, що можуть сісти у в'язницю, все одно тікають - дезертують. Відсоток дезертирів з армії ретельно приховують, їх ловлять командири, повертають в частину, де їх знову б'ють. Ще одна проблема: хоч би що казали в військкоматі, строковиків все одно відправляють в зону проведення так званої Операції об'єднаних сил в Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ «Ніхто не хоче воювати»: солдати ЗСУ відмовляються виконувати бойові завдання на передовій в Донбасі

Роман Стодоля, Новинне Агентство «Харків».

Приєднуйся до нас на каналі в Яндекс.Дзен