Реклама
Реклама
Реклама

Зміна прописки які документи міняти

  1. зміна документації
  2. Чи потрібно міняти паспорт
  3. Зміна прав. Міняти чи водійське посвідчення після переїзду
  4. Свідоцтво власника житла при зміні прописки
  5. Заміна військового квитка
  6. Якщо переїхав пенсіонер
  7. Зміна поліса ОМС
  8. Безкоштовна консультація юриста

Переїзд на інше місце проживання завжди супроводжується різними клопотами, що стосуються оформлення реєстрації та інших обов'язкових процедур. У даній статті мова піде про те, які маніпуляції повинен здійснити переїхав в нове житло людина, і які документи потрібно міняти при зміні прописки в 2018 році, а які в цій ситуації не втратять свою силу.

У даній статті мова піде про те, які маніпуляції повинен здійснити переїхав в нове житло людина, і які документи потрібно міняти при зміні прописки в 2018 році, а які в цій ситуації не втратять свою силу

зміна документації

Шановні читачі!

У статтях містяться варіанти вирішення типових проблем.
Безкоштовно допомогти знайти відповідь на Ваш персональний питання допоможуть наші юристи. Для вирішення Вашої проблеми, телефонуйте:

Ви можете також отримати безкоштовну консультацію онлайн .

У коригування потребує та документація, в якій прописаний адреса минулого реєстрації людини:

  • паспорт з відміткою про реєстрацію;
  • свідоцтво власника житла;
  • військовий квиток;
  • медичний поліс;
  • паперу на машину, а саме, її реєстраційне свідоцтво;
  • якщо прописку змінив пенсіонер, йому потрібно пройти перереєстрацію в місцевому відділі Пенсійного Фонду.

паспорт з відміткою про реєстрацію;   свідоцтво власника житла;   військовий квиток;   медичний поліс;   паперу на машину, а саме, її реєстраційне свідоцтво;   якщо прописку змінив пенсіонер, йому потрібно пройти перереєстрацію в місцевому відділі Пенсійного Фонду

Чи потрібно міняти паспорт

Паспорт - це основний документ, що засвідчує особу конкретного громадянина. Коли цей громадянин змінює місце проживання, тобто адресу своєї прописки, паспорт повинен бути зданий в орган, що виробляє реєстрацію.

Як тільки людина пропишеться за новою адресою, в документ внесуть потрібні коректування Як тільки людина пропишеться за новою адресою, в документ внесуть потрібні коректування. Потрібно пам'ятати, що знімати з обліку за попереднім адресою і прописувати по новому можуть тільки співробітники ГУВМ, а всі інші просто збирають потрібну документацію, після цього все одно надаючи її в Головне управління. Щоб не витрачати час, краще відразу піти в ГУВМ МВС. Будь-які зміни будуть вноситися протягом трьох днів, а якщо звернутися в інші організації, цей термін збільшується до шести днів.

Інша документація, що підтверджує особистість людини:

  • свідоцтво про народження для неповнолітніх - не коригується (без реєстрації);
  • посвідчення особи, надане на час - його видають на той час, поки паспорт знаходиться в органах, що займаються всім тим, що пов'язано з пропискою. В такому папері також вказана інформація про прописку фізичної особи.

Зміна прав. Міняти чи водійське посвідчення після переїзду

Ще одним нагальним питанням у 2018 році є заміна водійських прав при зміні житла. Посвідчення водія, яке було видано один раз, залишається чинним в будь-якому з російських міст і селищ. Якщо людина переїхав, йому не потрібно міняти свої водійські права. Як тільки період дії посвідчення завершиться, треба просто відвідати управління ДІБДР за адресою реєстрації та отримати інше.

Не все так просто, коли мова заходить безпосередньо про транспортний засіб Не все так просто, коли мова заходить безпосередньо про транспортний засіб. При зміні житлоплощі документи на нього повинні бути оновлені в ГИБДД. Маніпуляція повинна бути здійснена протягом десяти днів.

Для цього в 2018 році потрібна така документація:

  • паспорт;
  • водійське посвідчення;
  • паспорт автомобіля;
  • його реєстраційне свідоцтво.

Важливо! Дотримання всіх правил і періоду поновлення документів в інтересах самого автомобіліста. До тих пір, поки МС не буде перереєстровано, штрафи стануть приходити на попередній адресу проживання, а значить, їх оплата буде прострочена. У цьому випадку органи повідомляти буде пізно.

Крім того, ігнорування терміну поновлення реєстрації автомобіля карається штрафом, і якщо під час керування транспортним засобом в даному місті станеться аварія, власник буде зобов'язаний самостійно сплатити збитки потерпілим, тому що в такій ситуації страхова фірма, як правило, відмовляє у виплатах.

Після подачі паперів на перереєстрацію автомобіля, автомобіліст оновить технічний паспорт і свідоцтво про реєстрацію машини, після чого йому слід прийти в офіс страхової організації для зміни страхового поліса.

Свідоцтво власника житла при зміні прописки

Цей папір підтверджує той факт, що зазначений громадянин має права на володіння конкретної житлової власністю, в якій він бажає прописатися. Якщо адреса постійної реєстрації змінюється, сам документ залишається без коригувань, але при цьому вони повинні бути включені в реєстр, щоб відбулося оновлення необхідних відомостей про право власності.

Зміни про право власності будуть відзначені протягом трьох днів після того, як громадянин надасть:

  • паспорта мешканців зі штампом про змінену реєстрації та адресний лист прибуття;
  • чеки про сплату державного мита - триста п'ятдесят рублів.

Щоб змінити відомості в реєстрі, можна відвідати багатофункціональний центр або відділення прийому документації Росреестра. Також можна скористатися порталом держпослуг.

Заміна військового квитка

Коли громадянин отримає на руки паспорт зі штампом про зміну місця проживання, йому слід стати на облік у військкомат за даною адресою Коли громадянин отримає на руки паспорт зі штампом про зміну місця проживання, йому слід стати на облік у військкомат за даною адресою. Якщо нове житло розташоване в тому ж районі, що і попереднє, потрібно просто звернутися сюди і вказати нову адресу. Співробітники військкомату внесуть всі коригування відразу ж.

Якщо переїзд привів до того, що людина опинилася в зоні роботи іншого військкомату, потрібне пред'явлення військового квитка або приписного, а також паспорта зі штампом про нову прописку. Зміна прикріплення до військкомату здійснюється протягом п'яти днів, заявник при цьому має право не бути присутнім.

Зміна прикріплення до військкомату здійснюється протягом п'яти днів, заявник при цьому має право не бути присутнім

Якщо переїхав пенсіонер

СНІЛС не включений в перелік документації, яку обов'язково міняти при переїзді в нову житлоплощу, але подавати повідомлення в Пенсійний Фонд потрібно. В даній ситуації слід скласти заяву, вказати в ньому нову адресу і передати співробітнику відомства, після чого відповідні коригування будуть внесені в інформаційну базу органу. Сплата державного мита не потрібно, а всі зміни вносяться в продовження трьох днів.

Здійснення цієї процедури обов'язково, якщо людина отримує пенсію за своїм місцем проживання.

Зміна поліса ОМС

Чи міняють поліс ОМС в 2018 році, якщо людина поміняв місце свого проживання? У російському законодавстві прописано, що медичний поліс - це папір, в якій міститься особиста інформація про його господаря. Це означає, що поліс ОМС необхідно міняти після поновлення будь-яких особистих відомостей або у разі, коли в паперах була знайдена помилка.

Для отримання іншого документа потрібно просто відвідати страхову фірму за місцем проживання.

Процедура переоформлення поліса має деякими нюансами, які залежать від того, оселився людина в іншому регіоні чи ні Процедура переоформлення поліса має деякими нюансами, які залежать від того, оселився людина в іншому регіоні чи ні. Якщо переїзд стався в одному місті чи області, досить просто повідомити компанію про нову реєстрацію. Це робиться в продовження тридцяти днів.

При переїзді в іншу область все залежить безпосередньо від самого поліса. Якщо його оформлення відбувалося в федеральної СМК, власник документа має зробити те ж саме, що роблять люди, які не залишили меж регіону.

Якщо ОМС оформлявся місцевої страховою фірмою, то протягом тридцяти днів він повинен бути замінений або в представництві тієї ж самої компанії, або вже у інших страховиків. Для цього власником паперу подається заява з доданою документацією, яка підтверджує всі вироблені коригування.

Своєчасне оновлення всіх особистих даних в документах громадянина є гарантом того, що він отримає якісне обслуговування у всіх установах, в які звернеться.

Безкоштовна консультація юриста


Увага! У зв'язку з безперервними змінами в законодавстві, юридична інформація в цій статті або матеріалі могла застаріти!

Наш юрист може безкоштовно Вас проконсультувати - напишіть Ваше питання в формі нижче: