Реклама
Реклама
Реклама

Складання іспиту в ГИБДД екстерном: чи реально це?

  1. Отримання прав екстерном відбувається в наступному порядку
  2. Перелік документів для допуску до складання іспиту в ГИБДД екстерном

Таке поняття, як отримання прав екстерном - це всього лише самостійна підготовка, тобто без участі автошколи або курсів з підготовки водіїв. Поширена думка, що здача іспиту в ГИБДД екстерном, без попереднього навчання в автошколі - явний провал. Це не так.

Отримання прав екстерном відбувається в наступному порядку

Отримання прав екстерном - звичайна процедура, яка не є небезпекою для водія знає Правила дорожнього руху і володіє навичками практичного водіння.

  • проходимо медкомісію . Це може бути як спеціалізована медкомісія, так і медкомісії при будь-якому медичному закладі, мають таке право - видавати довідку про допуск до керування транспортним засобом за станом здоров'я. З меддовідки знімаєте копію.
  • Заява в ГИБДД. Здаємо в відповідне вікно паспорт, медичну довідку та її копію. Натомість отримуємо бланк заяви на складання іспиту в ГИБДД екстерном, водійську картку, екзаменаційний лист і квитанції для оплати: мита за здачу іспиту і для оплати теоретичного і практичного іспитів, держмито за водійське посвідчення в розмірі 800 руб. Для інформації - держмито за отримання міжнародного посвідчення водія - 1000 руб.

Для інформації - держмито за   отримання міжнародного посвідчення водія   - 1000 руб

  • Кваліфікаційний іспит. Іспит в ГИБДД екстерном абсолютно нічим ні відрізняється від іспитів для основної маси громадян, і ділиться на три етапи: теоретичний, водіння на навчальному автодромі (майданчику), водіння по місту в режимі реального руху. Час і процедури складання іспиту в ГИБДД екстерном регламентовано «Методикою проведення кваліфікаційних іспитів ...» МВС, і однакові для всіх категорій.

» МВС, і однакові для всіх категорій

Після здачі всього переліку документів для отримання прав екстерном, успішного проходження всіх трьох етапів кваліфікаційного іспиту, через місяць ви можете прибути в ГИБДД для отримання прав. Здаєте готову фотографію, або фотографуєте на місці і при пред'явленні паспорта, вам видадуть на руки:

  • Водійське посвідчення;
  • Картка водія;
  • Екзаменаційний лист;
  • Медична довідка (оригінал).

Перелік документів для допуску до складання іспиту в ГИБДД екстерном

  • Паспорт громадянина РФ. Якщо ви нерезидент, то паспорт своєї країни і тимчасова реєстрація. Слід врахувати, що водійське посвідчення нерезидентам видається на термін дії реєстрації.
  • Довідка про проходження медкомісії, встановленого зразка.
  • Якщо ви здаєте іспити в ГИБДД екстерном в іншому місті, то від вас буде потрібно довідка з ДАІ за місцем реєстрації, що права вам раніше не видавались або вас не позбавляли прав . Така довідка має обмежений термін дії. Для нерезидентів така довідка не потрібна.
  • Квитанції про оплату держмита: за бланк посвідчення, допуск та проходження іспиту екстерном.

Квитанції про оплату держмита: за бланк посвідчення, допуск та проходження іспиту екстерном

Це традиційно-основні вимоги та правила отримання прав екстерном. Але, слід звернути увагу, що, наприклад, в Москві, існує ряд нюансів для громадян з тимчасовою реєстрацією, постійною реєстрацією та реєстрацією менш одного року. Ці нюанси стосуються Переліку необхідних документів, але не близько і методики складання іспиту для отримання прав екстерном.

Ці нюанси стосуються Переліку необхідних документів, але не близько і методики складання іспиту для отримання прав екстерном

Удачі вам в процедурі отримання прав в ГИБДД екстерном.