Реклама
Реклама
Реклама

Прописка в США. Адреса на американських правах.

Автор: Dima Shyshkin 📺 Дивитися відео

Тривалість - 00:08:56 (Посилання відкриється в новому вікні)

Всім привіт! Я виїхав прокотитися по району, де ми живемо, і заодно відповім на кілька ваших запитань, на один з яких я вже відповів. А зараз продовжуємо, і ось таке питання: «Діма, чи існує в США прописка чи інша прив'язка до міста, штату? Що потрібно переоформляти при переїзді? На правах адреса орендованого житла. Якщо місце міняти в межах міста, теж права змінювати? Скільки це коштує приблизно? Як швидко видають нові? Розкажи, будь ласка, про це в наступному відео ». Звичайно, це питання мені задали дуже давно, так що це відео точно не таке, але у мене дійшли руки, і я буду знімати відповідь на це питання, поки їду нашим райончик. Ось, яка тут краса! Поверну камеру, щоб було видно, в якому раю ми живемо. Пальму, зелена травичка, гарні будинки. Ми, звичайно, ще не в такому красивому будинку живемо, ми поки орендуємо кондо, але в дуже гарному районі. Сьогодні 21 лютого, на вулиці приблизно 23 градуси, відчувається як 27. Літо взимку.

Переходимо до відповіді на питання. Ми переїжджали в США дуже багато раз, і права ми міняли постійно, коли переїжджали. В принципі, прописки в США немає, тут навіть документів у людей ніяких не бути. У них є свідоцтво про народження, але крім цього, я навіть не знаю, які ще документи у людей є. Паспорт в США не треба робити, як у нас в Україні, коли виповнилося 16 років. У США так робити не обов'язково. Тому у дуже багатьох людей, що живуть в США, навіть немає паспорта. Тому що для того щоб жити всередині країни, нікуди не виїжджаючи, паспорт навіть не потрібен. Тут американський паспорт аналогічний нашому закордонному паспорту. Він потрібен, коли ти їдеш кудись за кордон, або в якихось інших особливих випадках.

Значить, американець живе без паспорта, а лише зі свідоцтвом про народження, на якому фотографії, природно, немає. Це просто папірець з ім'ям і прізвищем. Якщо людина хоче отримати водійські права, то він йде і робить права, на яких є адреса. Не буду говорити за все штати, оскільки не впевнений, але у флоридских і техаських правах адреса є. Не знаю, як в Техасі, але у Флориді, якщо ти переїжджаєш, і у тебе адреса на правах не відповідає місцю твого проживання, то у тебе є 10 днів на те, щоб поміняти ці права.

Поміняти права дуже просто. Заходиш на сайт, вписуєш номер своїх прав, вони знаходять тебе в базі даних, і ти онлайн пишеш, що треба змінити адресу. Ніяких перевірок при цьому немає, коли ти міняєш адресу. Коли ти перший раз отримуєш права, то там треба принести доказ твого адреси, якісь листи від банку на твоє ім'я і цю адресу. А коли ти міняєш онлайн, то нічого цього робити не треба. Тому ми, коли переїхали з Техасу, і мої флоридські права були вже анульовані, я приїхав, знайшов себе в базі даних за цим номером, і там було написано, що права вже недійсні. Я вписав наш новий флоридский адреса, і буквально через тиждень права були у мене вже в поштовій скриньці. Коштувало це, по-моєму, 20-30 доларів, тобто недорого.

Як я вже сказав, треба протягом 10 днів після зміни адреси поміняти адресу на правах. Коли зупиняє поліція при порушенні правил дорожнього руху, то вони часто запитують, чи дійсно ви проживаєте за адресою, вказаною на правах. Якщо немає, то, напевно, можу навіть штраф впаяти. Якщо американець паспорт так і не зробив, на машині він так і не їздить, наприклад, живе в Нью-Йорку, тоді у нього і немає прав. Значить, у нього немає ID. Можна зробити додаткове ID, просто при собі посвідчення особи з фотографією. У Флориді воно дуже схоже на права, просто воно не дозволяє їздити за кермом, це просто як внутрішній паспорт в Україні. Але знову ж таки, його бажати необов'язково. Є штати, де ID видається безкоштовно. У Флориді, по-моєму, 20 баксів коштує зробити собі ID.

Я не так давно дивився передачу на HBO з Джоном Олівером, і там якраз обговорювалася проблема, що деякі штати зараз вимагають пред'явити посвідчення особи, на якому є фотографія, щоб голосувати на виборах. І це величезна проблема, так як у багатьох людей, що живуть в Америці, навіть немає ніякого посвідчення особи. А значить, що ніде не прописано, де вони живуть.

Так що можна резюмувати, що в Америці мати при собі посвідчення особи і якусь прописку зовсім необов'язково. Немає якогось закону, який змушує людей мати цю прописку. Але, звичайно, якщо ви хочете нормально жити, щоб у вас в житті не виникало проблем відкрити рахунок в банку, влаштуватися на роботу, то краще мати як мінімум права або ID. Це досить важливий документ, хоча і необов'язковий. І коли людина змінює адресу проживання, то я не знаю щодо ID, але на правах протягом 10 днів потрібно міняти адресу обов'язково, просто тому що якщо раптом виникнуть якісь проблеми з поліцією, наприклад, ви порушили правила дорожнього руху, то вони повинні знати, де вас шукати. Але якщо ви не сідайте за кермо, то це необов'язково.

Ще раз відкрию питання і подивлюся, на все я відповів. Начебто, на всі питання, які мені задали, я відповів. Відповідно, якщо ви переїжджаєте з штату в штат, то права змінюються. У кожного штату права свої, ID своє. Номер соціального страхування і свідоцтво про народження залишається тим же, а права і ID в кожному штаті свої, і їх треба обов'язково змінювати.

Переїхати в США складно, але є категорії людей, яким це доступно:

- Інвестори. Досить вкласти від 1 мільйона доларів і через 2 роки всі члени сім'ї отримають статус постійного жителя США (віза EB-5).

- Також можна відкрити філію існуючої компанії в Америці або ж купити готовий бізнес в США (Від $ 100 000). Це дасть право на отримання робочої візи L-1, яку можна обміняти на грін-карту.

- Відомі спортсмени, музиканти, письменники та інші екстраординарні люди можуть переїхати за робочою візою O-1 .

- У разі утиску з боку держави за релігійною, політичною причини або ж принижень через приналежність до гей-меншин, ви можете запитати політичний притулок в США (Asylum).

- На короткий час можна перебувати на території США по туристичній візі B1 / B2.

- Також можна отримати другу вищу освіту в США, провчившись 1-3 роки.

Напишіть нам , Якщо ви хочете емігрувати в США і підходите по одному з пунктів вище. Ми співпрацюємо з перевіреними імміграційними адвокатами і бізнес-брокерами, які допоможуть реалізувати ваші мрії.

Підпишіться на наші соц. мережі, щоб дізнатися більше: Підпишіться на наші соц Яндекс Дзен , YouTube-канал , Telegram , ВКонтакте , Facebook , Instagram .

мережі, щоб дізнатися більше:   Яндекс Дзен   ,   YouTube-канал   ,   Telegram   ,   ВКонтакте   ,   Facebook   ,   Instagram

Поділіться статтею в соц. мережах: Comments system Cackl e

А зараз продовжуємо, і ось таке питання: «Діма, чи існує в США прописка чи інша прив'язка до міста, штату?
Що потрібно переоформляти при переїзді?
Якщо місце міняти в межах міста, теж права змінювати?
Скільки це коштує приблизно?
Як швидко видають нові?