Реклама
Реклама
Реклама

Вакуумний сонячний колектор своїми руками

  1. Установка вакуумного сонячного колектора своїми руками Зібрати і встановити вакуумний сонячний колектор...
  2. Монтаж і обв'язка вакуумного сонячного колектора своїми руками
  3. Сонячний водяний колектор своїми руками відгуки

Установка вакуумного сонячного колектора своїми руками

Зібрати і встановити вакуумний сонячний колектор своїми руками це досить непроста технічна задача. Для її виконання необхідно мати певні слюсарні та будівельні навички. Це пов'язано з необхідністю виконання певних технічних умов до установки колектора виконати установку циркуляційної системи.

Принцип роботи сонячного вакуумного колектора

Розроблені на сьогоднішній день вакуумні системи для нагріву теплоносія за рахунок сонячної енергії мають кілька технологічно різних моделей, об'єднаних одним загальним принципом. Їх конструкція складається з:

  • прозорою зовнішньої труби, з якої викачане повітря;
  • нагрівається трубки по якій рухається нагрівається теплоносій, розташованої усередині великої труби;
  • одного або двох збірних колекторів, до яких приєднуються великі труби, і входить циркуляційний контур від внутрішніх тонких трубок.

Види сонячних колекторів

В результаті, виходить свого роду термос з прозорими стінками, що забезпечує високий рівень теплової ізоляції, завдяки якому стінки внутрішньої трубки можуть нагріватися і передавати теплову енергію сонця циркулюючому всередині теплоносія.

отже, вакуумні трубки для сонячного колектора своїми руками повинні бути абсолютно герметичні, і з них буде потрібно максимально видалити повітря. Для того, щоб виконати таку роботу самостійно ви повинні мати в своєму розпорядженні спеціальне відкачує вакуумне обладнання. Якщо всередині прозорих трубок залишиться повітря, то система не буде працювати по викладеному вище принципом. Тому, перш ніж почати робити вакуумний водяний сонячний колектор своїми руками подумайте, чи є у вас технічні можливості для виготовлення такого складного пристрою.

Найкращим, в більшості випадків, буде рішення про покупку генеруючої конструкції заводського виготовлення і її самостійної установці і підключенні до системи опалення та гарячого водопостачання.

Монтаж і обв'язка вакуумного сонячного колектора своїми руками

Найпоширеніший варіант установки сонячного колектора це південна або південно-західна сторона похилого даху приватного дама. У тому випадку, коли конструкція покрівлі не дозволяє розмістити на ній сонячний колектор, використовують спеціальні рами та підставки для розміщення обладнання на землі.

Встановити колектор не складно. Для цього необхідно:

  • виготовити і закріпити установчу раму, яка може бути металевою або дерев'яною;
  • підняти на дах і закріпити на рамі сонячний колектор;
  • підняти на горище або на дах ємність об'ємом 150-200 літрів, яка буде виступати в якості бака акумулює одержувану теплову енергію;
  • з'єднати трубами колектор, бак і систему опалення, встановивши циркуляційний насос;

Якщо ви хочете зробити сонячний водяний колектор самопливом своїми руками , То для забезпечення природної циркуляції теплоносія акумулює бак потрібно розмістити вище колектора, що не завжди виходить при установці устаткування на даху. За те в наземному варіанті розміщення це цілком можливо.

Сонячний водяний колектор своїми руками відгуки

Власники приватних будинків, які встановили сонячні вакуумні колектори говорять про те, що повністю забезпечити будинок тепловою енергією таке обладнання не може, але зниження витрати газу на опалення на 30-40% в зимовий час гарантовано. А питання витрат енергоресурсів на приготування гарячої води в теплу пору року взагалі відпадає.

Використання сонячних вакуумних колекторів це вельми ефективне сучасне рішення.

Рекомендуємо прочитати: