Реклама
Реклама
Реклама

Чи є штраф за зрив пломби на водолічильники в квартирі

  1. Що загрожує споживачеві за зрив пломби на водолічильників
  2. Що робити, якщо ви зірвали пломбу на лічильнику води або необхідний його демонтаж

При постановці на облік квартирних лічильників представник керуючої або постачає організації, як правило, вписує в акт поточні показання і ставить пломбу на з'єднувальний штуцер. Сенс опломбування полягає в тому, щоб запобігти можливості втручатися в роботу приладу і коригувати його свідчення. Що робити в тому випадку, якщо пломба була випадково пошкоджена, і чи передбачений штраф за зрив пломби на водолічильників, ви зможете дізнатися, ознайомившись з нижченаведених текстом.

Що робити в тому випадку, якщо пломба була випадково пошкоджена, і чи передбачений штраф за зрив пломби на водолічильників, ви зможете дізнатися, ознайомившись з нижченаведених текстом

Що загрожує споживачеві за зрив пломби на водолічильників

Пломбування зазвичай здійснюється за допомогою спеціального свинцевого клейма і тонкої нитки або дроту, пошкодити яку досить легко навіть необережним рухом руки, особливо якщо лічильники не повинні знаходитись у який-небудь закритій ніші. Іноді пломбу доводиться зривати навмисно, щоб ліквідувати протікання або зробити ремонт.

Незважаючи на те, що штраф за зрив пломби на квартирному водолічильників , Умисний чи ненавмисний, не передбачений чинним законодавством, відсутність останньої цілком може додати власнику зайвих турбот і фінансових витрат. Однак якщо у вашому будинку створено ТСЖ, то штраф за зрив пломб на приладах обліку може бути прописаний в договорі. В інших випадках керуються федеральним законодавством.

В інших випадках керуються федеральним законодавством

Згідно п. 34 постанови Уряду РФ № 354, споживач не повинен самостійно порушувати пломби на лічильнику в місці його підключення, демонтувати або втручатися в його роботу. У кращому випадку, відповідно до того ж постановою, це може бути розцінено керуючої або постачає організацією як вихід приладу обліку з ладу. В цьому випадку власнику можуть виставити рахунок за воду, виходячи із середньомісячного обсягу споживання за період з моменту зриву пломби до її відновлення (п. 59 354 ПП РФ).

У гіршому ж випадку зрив пломби можуть прирівняти до втручання в роботу приладу, а в цьому випадку розрахунок буде проводитися вже виходячи з максимально можливого споживання за останні півроку п. 62 354 ПП РФ. Факт втручання в роботу приладу, якщо такого не було, можна спробувати оскаржити в суді, провівши відповідну експертизу. Однак на це потрібен час і гроші, тому краще такій ситуації уникати.

Що робити, якщо ви зірвали пломбу на лічильнику води або необхідний його демонтаж

У тому випадку, якщо ви випадково пошкодили пломбу на лічильнику, необхідно негайно повідомити про цей факт в постачає або керуючу організацію з поясненням причин. Зазвичай в цьому випадку споживачеві йдуть назустріч, і ніяких санкцій не слід, а прилад просто опломбують заново.

Якщо плануються ремонтні роботи, які передбачають демонтаж лічильника і зрив пломби, то бажано повідомити постачальника послуг водопостачання про це заздалегідь. В ідеалі довірити їх проведення краще співробітникам компанії, що управляє, зафіксувавши даний факт, або організації, з якою можна укласти офіційний договір.

Дивіться також: Лічильник холодної води. Термін експлуатації

Наша компанія здійснює повірку лічильників води в Москві за вигідними цінами. Ми також займаємося перевіркою водолічильників гарячої та холодної води і технічним обслуговуванням приладів водообліку.