Реклама
Реклама
Реклама

Оптимальна температура води в акваріумі, яка повинна бути температура для рибок

  1. Найважливіший фактор при розведенні рибок
  2. оптимальна температура
  3. Як змінити температуру води в акваріумі

Розведення декоративних рибок - дуже захоплююча справа

Розведення декоративних рибок - дуже захоплююча справа. Однак якщо ви вирішили присвятити себе цьому цікавому хобі, вам слід знати безліч деталей і тонкощів (перш за все, таких, як необхідна температура в акваріумі). Новачки нерідко допускають ряд помилок при закладі риб. Щоб їх уникнути, радимо вам уважно прочитати цю статтю.

Найважливіший фактор при розведенні рибок

Щоб вашим вихованцям було комфортно перебувати у воді, потрібно точно знати, яка температура повинна бути в акваріумі. Перш за все, слід пам'ятати, що кожному виду рибок підходить своя температура води. Хтось любить прохолодну воду, а хтось більш теплолюбний. Це неодмінно слід враховувати, коли ви приступите до обладнання акваріума. Тим більше, якщо ви хочете помістити туди різних рибок. Попередньо переконайтеся, що всі з них здатні існувати при однаковій температурі.

оптимальна температура

Отже, ви вирішили купити кілька видів рибок. В такому випадку, вам не завадить знати, який вид яку температуру в акваріумі воліє. Все досить просто. Більшості існуючих сьогодні декоративних рибок цілком підходить температура від 22 до 26 градусів.

Є деякі види риб (їх небагато), для яких оптимальна температура буде трохи вище - від 28 до 31 градуса. До них відносяться, перш за все, дискуси і лабірінтовие рибки.

А ось золоті рибки, навпаки, віддають перевагу більш прохолодну воду - всього від 18 до 23 градусів. Хоча вони, звичайно, і можуть прожити досить тривалий час у воді, скажімо, близько двадцяти п'яти градусів. Але після цього у золотих рибок незмінно розвиваються різні хвороби і нездужання. Тому краще все ж підтримувати оптимальну прохолодну температуру.

Решта видів рибок, мабуть, не настільки вимогливі і здатні цілком комфортно існувати при стандартних показниках в акваріумі 22-26 градусів.

Як змінити температуру води в акваріумі

Досить часто аквариумистам доводиться змінювати температуру, щоб забезпечити своїм рибкам безпечне існування. Для цього існують спеціальні пристосування. Багато акваріуми вже спочатку обладнані спеціальними грілками, термометрами і терморегуляторами, що дозволяють як знизити температуру в акваріумі, так і навпаки, нагріти воду.
Якщо ваш акваріум забезпечений повним арсеналом таких пристроїв, підтримувати потрібну температуру вам буде легко. Як знизити або підвищити температуру в акваріумі? Досить просто стежити за показаннями термометра і при необхідності регулювати температурний режим.

Головне - не допускати різких перепадів. Раптові коливання рівня температури (більше 2-3 градусів) можуть негативно позначитися на здоров'ї ваших рибок. Стрес, застуда та інші неприємності не принесуть нічого, крім шкоди. Тому при купівлі акваріума вибирайте модель з термометром, щоб ви могли постійно підтримувати потрібну температуру.

Читайте також


Як знизити або підвищити температуру в акваріумі?