Реклама
Реклама
Реклама

З гарячого крана тече холодна вода: причини, зразок скарги

  1. Причини відсутності гарячого водопостачання
  2. Куди звертатися?
  3. Контроль подачі води в квартиру
  4. Корисне відео

За законодавством мешканці квартир оплачують тільки якісні послуги, відповідні нормативам. Але не рідкісними бувають ситуації, коли під час опалювального сезону ледь теплі батареї або відсутня гаряча вода.

Не завжди споживач знає причину таких незручностей, термін їх усунення, як можна уникнути проблем в майбутньому.

Найбільші незручності доставляє для побуту ситуація, коли з гарячого крана тече холодна вода. Немає можливості здійснити гігієнічні процедури, нормально займатися домашніми роботами.

УВАГА! Тимчасово перерватися подача гарячої води може і через аварію на магістралі, і споживачеві потрібно тільки дочекатися закінчення аварійно-ремонтних робіт.

Чи буде перерахунок за відсутнє гаряче водопостачання? Тарифи на гарячу воду високі, ростуть з кожним роком. Навіть при наявності загальнобудинкового або квартирного лічильника доводиться платити багато. І природним є бажання оплачувати тільки реальні комунальні послуги, що надаються в повному обсязі.

Причини відсутності гарячого водопостачання

Причини відсутності гарячого водопостачання

Чому в крані з гарячою водою тече лише холодна?

Стандарти гарячого водопостачання регулюються законодавчо, і постачальник повинен дотримуватися норм температурного режиму.

Мешканці та старих будинків, і новобудов можуть привести багато прикладів, коли стандартна температура не дотримується, навіть протягом тривалого періоду. Але знання закону дозволить їм домагатися підвищення якості комунальних послуг та перерахунку за їх низький рівень.

Причин відсутності постачання гарячої води в будинок може бути кілька:

  • Вода може просто остигати за ніч в трубах, якщо компанія працює з відкритою системою водопостачання. В такому випадку мешканцям квартири досить злити трохи рідина з труб, після цього в крані холодною водою потече гаряча.
  • Ледь тепла вода в крані може текти і через слабке напору. З такою проблемою стикаються, найчастіше, жителі багатоповерхівок. Вода слабо підніматися в будівлях вище п'яти поверхів. Для того, щоб усунути незручність, слід встановлювати додатковий насос або інше обладнання.
  • Трапляються порушення температурного режиму і в будинках, які є кінцевими на магістралі поставки гарячої води.

УВАГА! Згідно з Постановою Уряду РФ температура води в трубах з гарячим водопостачанням не повинна опускатися нижче 75 градусів. Допустимі тільки невеликі відхилення, для денного часу - 3 градуси, для нічного - 5 градусів.

Якщо таке явище є постійним, споживач втрачає кожен день значна кількість ресурсу, оплачуваної дуже дорого.

Куди звертатися?

Тривалий час холодна замість гарячої води йде, що робити? Таке питання цікавить тих, хто втомився чекати нормальних побутових умов в своєму будинку.

  • Перша інстанція для звернення - керуюча компанія. Вона несе відповідальність за якість комунальних послуг, є постачальником гарячої та холодної води.
  • Фахівці з КК повинні приїхати за адресою мешканців, які звернулися із заявою, перевірити температуру води в трубах гарячого водопостачання. Дані вимірювань фіксуються в акті, він відправляється в керуючу компанію.
  • Заява може бути від власника однієї квартири або навіть від усього будинку. Використовується для складання такого документа, як скарга, зразок стандартного виду.
  • Наступний крок - організація комісії від КК для вирішення проблеми з гарячою водою в квартирі або будинку.
  • Кран з гарячою водою видає тільки злегка теплу або холодну рідину навіть після звернення до КК? Ефективним заходом проти бездіяльності постачальника стане заява в суд. Одночасно з подачею судового позову варто і перервати оплату за гаряче водопостачання.

Керуватися при зверненні слід Постановою Уряду № 354 від 06.05.2011, а також нормами СанПіН 2.1.4.2496-09.

Завантажити зразок скарги на відсутність гарячої води

Не можна довго терпіти низький рівень комунальних послуг, скарги на нього, тим більше в суд, в більшості випадків мають позитивний результат.

Контроль подачі води в квартиру

Промисловість випускає спеціальні прилади для вимірювання температури води в крані, нагріву батарей Промисловість випускає спеціальні прилади для вимірювання температури води в крані, нагріву батарей.

Установка водолічильника з термодатчиком дозволить споживачеві платити тільки за ті послуги, які поставляються з урахуванням нормативів.

Лічильник буде не тільки відраховувати ту рідину в трубах гарячого водопостачання, яка відповідає нормативній температурі (не нижче 75 градусів).

УВАГА! Витрати на покупку і установку термосчетчіка швидко окупляться, оскільки прилад скоротить витрати на послуги низького рівня.

Потрібно бути готовим до того, що керуюча компанія не захоче встановлювати такий контролюючий прилад, особливо, якщо вона працює безвідповідально і непрофесійно. Але за законом такі дії порушують права споживачів.

Корисне відео

Відео розповідає про те, що може служити причиною низької якості комунальних послуг.

Чи буде перерахунок за відсутнє гаряче водопостачання?
Куди звертатися?
Тривалий час холодна замість гарячої води йде, що робити?
Кран з гарячою водою видає тільки злегка теплу або холодну рідину навіть після звернення до КК?