Реклама
Реклама
Реклама

Договір з фізичною особою на надання послуг

  1. Договір на надання послуг на платній основі
  2. Договір з фізичною особою на безоплатне надання послуг
  3. Як створити форму договору на надання послуг з фізичною особою

Договір з фізичною особою на надання послуг може бути укладений замість трудового договору. Як правило, такий договір укладається, коли потрібно або зробити разову роботу (будівля будинку, встановлення паркану і т.п.), або коли передбачається якась регулярна підробіток (наприклад, потрібно оформити договір з нянею для дитини, або договір по догляду за літньою людиною). Надання послуг за договором буває оплатним чи ні. Давайте розберемося, чи можна такий документ вважати трудовим, або є істотні відмінності? Чи є принципова відмінність між оплатним і безоплатним наданням послуг, і як часто такі трудові відносини оформляються документально у Росії? Про це Ви дізнаєтеся нижче, також Ви зможете скачати договір з фіз особою на надання послуг з нашого сайту Договір з фізичною особою на надання послуг може бути укладений замість трудового договору

договір на надання послуг з фізичною особою

Договір на надання послуг на платній основі

В першу чергу, потрібно звернути увагу на економічну складову. В основному організації мають багато супутніх витрат: наприклад, оренда, винагороду працівникам, закупівля сировини та інструментів, оплата податків, ведення бухгалтерії і т.п. - все це робить послуги фірм дорожче. Фіз особа часто витрачає лише свої сили і час, тому, якщо потрібно виконати разове доручення, або регулярну просту підробіток, на надання цих послуг полягає саме договір з фізичною особою на оплатній основі.

У другу чергу, часто юр. особі немає сенсу оформляти трудовий договір - в разі, якщо робота спочатку планується разова, тимчасова, або заздалегідь незрозуміло, як довго вона буде робитися. Такий договір на надання послуг зазвичай вигідний і фізичній особі - виконавцю, наприклад, якщо він вже працевлаштований за основним місцем роботи, або не може працювати постійно в силу сімейних обставин. А може, через свою спеціалізації (викладач, доглядальниця, фрілансер і т.д.).

По-третє, в договорі на надання послуг потрібно чітко прописати суму винагороди і порядок його отримання. І виконавцю, і замовнику буде спокійніше, якщо права і обов'язки сторін з надання послуг будуть складені на папері.

І виконавцю, і замовнику буде спокійніше, якщо права і обов'язки сторін з надання послуг будуть складені на папері

укладання договору

Де можна взяти типову форму такого договору? В основному, кожен типовий договір на надання послуг фізичною особою підходить тільки для однієї сфери (вантажоперевезення, бухгалтерські послуги, послуги няні, репетиторство і т.д.), і для економії часу його форма узгоджується з держ. структурами або великими організаціями для масового використання в однотипних випадках.

Основна частина таких договорів містить список виконуваних робіт або послуг, що надаються, а також суму винагороди і порядок його оплати. Основні моменти укладення таких договорів регулюються Цивільним кодексом, нижче перераховані 3 з них:

  1. Виконавець виконує роботу або надає послуги замовнику (в більшості випадків, ініціатором оформлення договору є він).
  2. Роботи та послуги виконуються безпосередньо виконавцем. Тобто, він використовує свої знання і сили для досягнення результату, зазначеного в договорі. Незважаючи на це, в Цивільному кодексі прямо не заборонено залучати помічників, адже головне підсумок діяльності.
  3. Замовник при певних умовах має право розірвати договір, якщо компенсує виконавцеві понесені витрати, а також виплатить винагороду за вже надані послуги або проведену роботу. У більшості випадків такі моменти вказуються в договорах з фізичними особами-зокрема, якщо виконавець неналежним чином виконував умови договору, або настав форс-мажор.

Договір з фізичною особою на безоплатне надання послуг

Такий варіант можливий, якщо виконавець надає послуги або виконує роботи з безкорисливих спонукань, наприклад, займається благодійністю (допомагає школам, дитячим садам, церковним установам, інтернатам), і в інших випадках. Щоб підтвердити отримання результату безоплатно, такі організації як раз укладають договори на безоплатне надання послуг.

Будь-яка угода, в тому числі така, вимагає письмового перерахування робіт або послуг, а також всіх даних виконавця і замовника за договором (особливо якщо потрібно фінансовий облік), а також вказівки документів, за якими буде відбуватися прийом-здача результатів договору.

Як створити форму договору на надання послуг з фізичною особою

В першу чергу, потрібно визначити вартість договору, його предмет, час виконання, дані замовника і виконавця (контакти, платіжні реквізити тощо). Далі, завантажуєте типовий договір з фіз. особою , І заповнюєте все порожні поля достовірною інформацією. Пам'ятайте, що повинно бути два примірники договору-один залишається у виконавця, один у замовника. Це допоможе вирішити спірні ситуації, якщо вони виникнуть.

Давайте розберемося, чи можна такий документ вважати трудовим, або є істотні відмінності?
Чи є принципова відмінність між оплатним і безоплатним наданням послуг, і як часто такі трудові відносини оформляються документально у Росії?