Реклама
Реклама
Реклама

ВКонтакте представив зовнішню рекламну мережу і два нових формату

  1. Зовнішня рекламна мережа
  2. Формат «Реклама сайтів»
  3. Промоісторіі

ВКонтакте анонсував кілька нових рекламних інструментів на заході VK Digital Day.

Серед них:

  • зовнішня рекламна мережа,
  • формат «Реклама сайтів»,
  • можливість розміщувати промоісторіі з рекламного кабінету.

Зовнішня рекламна мережа

Рекламу з ВКонтакте тепер можна показувати на інших майданчиках зі збереженням налаштувань націлювання, частоти і унікальності кліків. В зовнішню мережу увійдуть тільки перевірені платформи, першою з яких стане Юла. Також в мережу автоматично увійдуть сторонні мобільні додатки, які використовують API ВКонтакте.

Формат «Реклама сайтів»

Новий формат дозволить розміщувати в стрічці новин оголошення, ведучі не в співтовариства, а на сайти, як і ТГБ (текстово-графічні блоки).

Нововведення прокоментувала директор по рекламного продукту і рекламної монетизації ВКонтакте Ірина Румянцева:

ВКонтакте пропонує різні рекламні формати, всі вони покликані вирішувати всілякі завдання рекламодавців. Наприклад, промопости, які абсолютно не відрізняються від рекламного контента в стрічці новин. Вони дозволяють продовжити комунікацію з потенційним клієнтом вже на сторінці Бізнесу і реалізувати його запити не покидаючи соціальну мережу. Однак бувають і інші ситуації, коли рекламодавцеві потрібно направити весь трафік саме на зовнішній сайт. Раніше для цих завдань можна було використовувати тільки ТГБ, а тепер ще й «Рекламу сайтів».

Промоісторіі

На початку 2019 року адміністратори груп ВК зможуть, не виходячи з рекламного кабінету, розміщувати промоісторіі. За аналогією з рекламою в Instagram, користувачі побачать рекламну історію, переглядаючи звичайні.

Для промоісторій можна використовувати все таргетинги, доступні в рекламному кабінеті. Також до публікації можна прикріпити посилання на сайт, на пост зі стіни, фото або аудіозапис.

Кількість побачених користувачем промоісторій буде залежати від того, скільки він переглянув звичайних.

Нагадаємо, про запуск формату «Реклама сайтів» стало відомо минулого тижня, на конференції «Суворий Пітерський SMM».

Джерело: прес-реліз ВКонтакте