Реклама
Реклама
Реклама

Чому 'Вконтакте' з 2017 року забороняє користувачам підписуватися на цікаві сторінки і активно спілкуватися?

Спочатку я подумав, що це якась помилка. Але через кілька днів заблокували і мою сторінку. На добу. Без попередження. Під приводом, що я занадто активний і підписався на незнайомих мені людей (ц��каво, хто це вирішив, що вони мені не знайомі?) З метою реклами моєї діяльності! Спочатку я подумав, що це якась помилка

Володимир Лавров, особистий архів. На скріншоті можна прочитати, що вони «були змушені неодноразово заморожувати» мою сторінку. Насправді, я зіткнувся з блокуванням перший раз. Якщо до цього і блокували мою сторінку, то я цього не помічав, так як не сиджу в мережі постійно.

На моїй сторінці реклама дійсно є. Я пишу книги (хороші книги!) І цілком природно інформую читачів про те, де їх можна придбати. Реклама? Реклама! Але ніколи і ні у кого раніше це не викликало занепокоєнь. Я не ношуся з виряченими очима по соцмережі і не зазивають людей купувати мої книги. Я не завалюю спамом приватні повідомлення друзів і знайомих. Просто зайшовши на мою сторінку 'Вконтакте', будь-яка людина може побачити посилання на електронний магазин 'паперову версію' і мій блог. Забороняти мені через це підписуватися на тих людей, які мені цікаві? Маячня! Навіщо тоді взагалі ця функція? І чому просто не поставити обмеження на кількість заявок в друзі? Раніше це було і не було потрібно нікого блокувати.

Боротися зі спамом і рекламою в соціальній мережі потрібно, безсумнівно. Без спаму і реклами буде тільки краще. Але заморожувати особисті сторінки за підписку на цікавлять людей - маячня. Якщо не подобається, що люди підписуються один на одного, можна ввести обмеження на 2 людини в день, наприклад. І питання було б вирішене. Ні, підписка дозволена, але за надто велику активність можуть і заблокувати. В цілому така позиція зручна: заблокувати можна кого завгодно і коли завгодно. Привід є завжди. Все питання в тому, НАВІЩО це соціальній мережі? Яку вигоду вона від цього отримає? Без активних користувачів і соцмережа стане неактивною.

Отже, нові алгоритми соціальної мережі 'Вконтакте' запрограмовані на те, щоб відстежувати будь-яку комерційну активність користувачів і якщо користувач надто активний, на думку програми, то вона надає йому «чорну мітку» потенційного комерсанта, який рекламує себе через соцмережу. Саме тому заблокувати тепер можуть сторінку будь-якого активного користувача! Навіть якщо він не займається розсилкою спаму.

Що з цим робити?
- По-перше, якщо ви фанатичний користувач соціальної мережі 'Вконтакте', то заведіть дві сторінки. Коли одну заблокують, - будете заходити з іншого.
- По-друге, зведіть спілкування всередині соціальної мережі до мінімуму. Пам'ятайте, що якщо ви ведете активне листування з різними людьми - ви ризикуєте, що вашу сторінку заблокують за зайву активність. Використовуйте для спілкування і обміну повідомленнями Skype, Telegram або будь-якої месенджер.
- По-третє, якщо ви ведете комерційну діяльність, то будьте обережніше, вкладаючи кошти в рекламу - вашу сторінку можуть заблокувати без попередження. Чи не вкладайте багато. А якщо ви хочете вести повноцінну комерційну діяльність через соцмережі - зверніть увагу на Facebook і Instagram. За додавання друзів там поки не блокують. До того ж там більш платоспроможна аудиторія.
- По-четверте, ніщо не вічне. Можливо, втративши частину аудиторії, 'Вконтакте' перестане блокувати користувачів за зайву активність, а Facebook - навпаки, введе блокування. Слідкуйте за тенденціями і вчасно міняйте курс свого корабля!

?каво, хто це вирішив, що вони мені не знайомі?
Реклама?
Забороняти мені через це підписуватися на тих людей, які мені цікаві?
Навіщо тоді взагалі ця функція?
І чому просто не поставити обмеження на кількість заявок в друзі?
Все питання в тому, НАВІЩО це соціальній мережі?
Яку вигоду вона від цього отримає?
Що з цим робити?