Реклама
Реклама
Реклама

Як ВКонтакте заблокувати людини

  1. Внесення в чорний список
  2. За допомогою налаштувань ВКонтакте
  3. Через сторінку користувача
  4. Як домогтися закриття акаунта
  5. Напрямок скарги адміністрації ВКонтакте
  6. Використання спеціальних спільнот

Якщо вас докучають ВКонтакте, то дієвим заходом проти цього є функція блокування користувача. Зробити так, щоб людина не змогла відправляти повідомлення і заходити на вашу сторінку, можна двома способами, кожен з яких має свої варіанти:

  1. Внести в чорний список:
    • за допомогою налаштувань ВКонтакте;
    • через сторінку користувача.
  2. Домогтися закриття акаунта користувача:
    • шляхом направлення скарги адміністрації ВКонтакте;
    • за допомогою спеціальних спільнот.

Розглянемо перераховані вище можливості по порядку.

Внесення в чорний список

В результаті даної дії людина не зможе відвідувати вашу сторінку і вести з вами переписку - він буде сповіщений системою, що коло осіб, які мають можливість відправляти повідомлення, обмежений. Наведемо два варіанти внесення в чорний список.

За допомогою налаштувань ВКонтакте

Відкриваємо меню, що випадає у верхній правій частині екрана і вибираємо «Налаштування».

Вибираємо пункт «Чорний список» і натискаємо на кнопку «Додати до чорного списку».

У віконці, що з'явилося в рядку пошуку необхідно вставити попередньо скопійоване посилання на профіль користувача або ідентифікаційний номер, що відображається в адресному рядку на його сторінці.

В результаті натискання кнопки «Заблокувати» людина виявиться в чорному списку. При спробі зайти на вашу сторінку він побачить повідомлення про обмеження доступу.

Через сторінку користувача

Другий варіант простіше. Заходимо на сторінку потрібну людину, під основний його фотографією клацаємо по піктограмі з трьома крапками і вибираємо пункт «Заблокувати ...»:

У будь-який момент блокування можна скасувати, зайшовши в розділ «Чорний список» і клацнувши по посиланню «Видалити зі списку».

Як домогтися закриття акаунта

Якщо користувач заслуговує застосування більш суворих заходів впливу, можна спробувати зробити так, щоб його профіль був заморожений. Існує два варіанти реалізації даної можливості.

Напрямок скарги адміністрації ВКонтакте

Перший варіант є офіційним і більш ефективним, але все ж не гарантує досягнення потрібного вам результату, так як для закриття профілю іншої людини потрібні вагомі підстави. Якщо ви вважаєте, що вони є, заходимо на сторінку цього користувача, натискаємо на три точки під фото і вибираємо «Поскаржитись на сторінку».

У новому вікні потрібно вказати причину блокування і детально описати її в коментарі. Заодно можна поставити галочку, що обмежує доступ до вашої сторінці.

Після натискання кнопки «Відправити» скарга буде розглянута адміністратором, і, якщо ваші аргументи підтвердяться, профіль користувача буде заблокований за порушення політики сайту.

Використання спеціальних спільнот

Такий варіант вирішення проблеми не можна назвати «чистим». Суть його в тому, що ви знаходите співтовариство з обміну скаргами на користувачів (на них можна вийти, набравши відповідні ключові слова в пошуку) і пишіть в ньому повідомлення з проханням поскаржитися на неугодного людини і умови посилання на його сторінку. Натомість пропонуєте іншим свою допомогу в написанні скарги на їх кривдників. Але тут слід бути обережним, так як, вступивши в таку групу, можете самі потрапити під блокування, враховуючи, що адміністрація активно бореться з такими спільнотами.

Після прочитання цієї статті ви знаєте всі способи, як ВКонтакте заблокувати людини, і можете вибрати найбільш підходящий вам варіант. Але не варто забувати, що при бажанні людина може створити інший профіль і знову почати заподіювати вам незручності. В цьому випадку процедуру блокування доведеться повторити і для нового облікового запису.