Реклама
Реклама
Реклама

Windows Server 2008 R2 - Включення Aero

В Минулого разу я розповідав про те, як поставив на свій комп Windows Server 2008 R2, А в цей раз я розповім про те, як привести цю систему до нормального стану.

Після того, як тільки встановиш систему, побачиш приблизно ось такий вигляд (клікабельно):

Не, ну може кому то ця краса подобається, але не мені. Немає ні красивого новомодного інтерфейсу, немає навіть медіа плеєра. Включити як Aero, так і Windows Media Player можна, для цього варто зайти в Меню Пуск> Адміністрування-> Управління сервером (Ну або як то так, зараз сиджу під Убунту і точно вже не пам'ятаю), далі переходимо в меню компоненти, і тикаємо галочку навпроти "Оточення робочого столу". Далі йдемо в Панель управління-> Система-> Адміністрування-> Служби і запускаємо службу під назвою "Теми". Все, на цьому етапі можна перезавантажитися, після цього ми зможемо меню Персоналізація, де і можна активувати інтерфейс Aero.

До речі, щодо звуку - драйвера система сама шукати не буде, так що доведеться по-старому встановлювати самому -). Після цього знову йдемо в Панель управління-> Система-> Адміністрування-> Служби і включаємо службу "Windows Audio".

Так само кілька слів з приводу пріоритету для мультимедіа в цій системі. За замовчуванням системі плювати на ваше мультимедіа, все ресурси вона віддає службам. Тому, якщо у вас, наприклад, не дуже потужний процесор, то звук буде йти з затримками, щоб це виправити (виділити під мультимедіа більше системних ресурсів) необхідно зробити наступні:

Запустити редактор реєстру (в консолі regedit), перейти в HKLM \ Software \ Microsoft \ Windows NT \ Currentversion \ Multimedia \ SystemProfile \ SystemResponsiveness і призначити значення менше 100, в настільних Windows коштує 20, його я і поставив. (Значення в десятковій системі числення)

Пара слів з приводу пошуку - Windows Search додається разом з роллю File Server через ту ж консоль Server Manager. У списку компонентів ролі досить включити тільки Windows Search Service, інше можна прибрати.

Далі потрібно вибрати диски які потрібно індексувати, ну власне і все - можна встановлювати.

Все, після цих нехитрих маніпуляцій, систему можна використовувати і для мультимедіа ігор, прослуховування музики, фільмів та іншої нісенітниці -)

PS Поки політ нормальний, система мене тільки радує.

А ось що у мене вийшло в результаті:

Написано під Skillet - Monster / Настрій відмінний