Реклама
Реклама
Реклама

Чому висне планшет? Що робити, якщо планшет завис?

  1. Усунення апаратних причин зависання
  2. Що робити при системних причини зависання планшета?

На ряду з набирає популярність девайсом, а саме планшетом, виникає все більше питань і з приводу його лікування від різного роду проблем. Один з частих питань: «планшет завис і не включається, що робити. У статті ми розглянемо доступні методи реабілітації девайса в домашніх умовах.

Звичайно найчастіше даного роду проблема виникає у китайських підробок оригінальних планшетів або у маловідомих виробників. Проте навіть Samsung і Apple девайси іноді стикаються з даними проблемами. Навіть незалежно від виробника, дуже часто висне планшет на андроїд старих версій.

Найчастіше нічого катастрофічного в цій проблемі немає і досить виконати кілька простих дій, що відрізняються в залежності від причини зависання. Проте бувають випадки, коли без допомоги фахівців обійтися не вийде. Для того, щоб визначитися до якої категорії відноситься ваша ситуація, потрібно проаналізувати чому зависає планшет.

Причини поділяються за характером і корені проблеми на дві групи: апаратні і системні.

Читайте також: Видалення системних додатків Android

З апаратними проблемами все не дуже райдужно, але деякі з них реально виправити. Системні або програмні причини виникнення зависання піддаються вирішенню в домашніх умовах без необхідності проводити ремонт, принаймні в більшості випадків.

До апаратних причин можна віднести:

  • Пошкодження контактів плати планшета;
  • Коли планшет висне при включенні, причина може бути в відсутності харчування;
  • Звісно через підключення несумісних або зламаних девайсів.

Причина виникнення системних збоїв:

  • Установка програми не призначеного для пристрою;
  • Ви піддалися вірусній атаці;
  • Помилка в системних файлах операційної системи планшета;
  • Збій заводських налаштувань девайса.

Усунення апаратних причин зависання

Перш за все, потрібно виконати первинну діагностику, визначившись, що передувало зависання планшета. Планшет може зависати, якщо ви його кидали, намочили, підключили флешку, віддавали в ремонт і т.д. Проте, вирішити власноруч можна тільки деякі з них.

Можливо, у вас встановлено обладнання, яке працює зі збоями або взагалі не працює, також може бути просто не сумісний з операційною системою. Якщо висне планшет на адроіде або інший ОС, вам слід упевнитися, що пристрій призначений для вашого апарату. Для усунення проблеми потрібно просто вийняти встановлене обладнання і запустити девайс. Після цього проблема повинна усунутися.

Читайте також: Як запустити планшет після скидання налаштувань?

Інша можлива причина чому планшет зависає при включенні - це проблеми з харчуванням. Можливо потужності просто недостатньо для запуску апарату, тоді вам слід перевірити батарею. Вона повинна бути рівною, ніяких здутостей бути не повинно. Навіть якщо вона на вигляд в порядок, це не гарантує її працездатність, краще перевірити, підключивши іншу батарею або перевіривши видається напруга тестером і звіривши показання з номінальним значенням.

На жаль, але з апаратних причин ви можете вирішити тільки перераховані вище, інші проблеми вимагають втручання фахівців. Проте існує велика ймовірність, що причина криється зовсім не в апаратній частині, а в системній.

Що робити при системних причини зависання планшета?

Тут можна застосувати той же метод первинної діагностики, який описаний вище.

Чому висне планшет можна визначити згадавши і проаналізувавши, що передувало зависань. Ймовірно ви встановили нову програму, міняли важливі настройки системи, видаляли стандартні сервіси і т.д.

У цьому випадку існує кілька варіантів розвитку подій. У першому випадку, планшет завантажується, але час від часу зависає, можливо, під час запуску якихось програм. В такому випадку, вам слід оновити додаток, упевнитися, що ваш планшет задовольняє вимогам утиліти, перевстановити програму або, в крайньому випадку, видалити її. В іншому варіанті, планшет може зовсім не запускатися. Тоді вам слід скористатися функцією «жорсткого перезапуску» або прошити планшет , Оновивши версію вашої операційної системи.

Вам слід перевірити, чи немає у вас невеликого отвори з підписом «Reset». Досить часто досить просто знайти її і натиснути кнопку. Якщо ж даної функції немає, читайте далі.

Використання функції примусового перезапуску є не пріоритетним дією, так як вона видалить всю інформацію з планшета. Найперше слід вийняти флеш і сім карти, щоб, бува, не відформатувати їх. Щоб скористатися функцією «Hard Reset» на IOS слід затиснути кнопку «Home» і «Power» одночасно, пристрій має бути включено.

Для Android гарячою клавішею, є «Power» + кнопка збільшення гучності або «Home».

Далі в меню вам слід за допомогою кнопок або регулятора гучності вибрати пункти «Settings», потім «Format System» і виберіть «Reset Android».

Можливо вам доведеться прошити ваш планшет, оновивши версію операційної системи. Ця дія допоможе як у випадках з збитими настройками девайса, так і з пошкодженої операційною системою. Можете спробувати самі виконати процедуру або скористатися послугами фахівця.

Іноді зустрічаються віруси, які завантажують процесор на 100% і в зв'язку з цим планшет зависає.

Можете спробувати просканувати систему антивірусом на планшеті або підключити його до комп'ютера і очистити девайс від вірусів.

Ми представили методи, які дозволяють власноруч вирішити проблему, але якщо жоден варіант не допоміг, вам нічого не залишається, окрім як віднести планшет в сервісний центр.

Якщо у Вас залишилися питання по темі «Що робити, якщо завис планшет?», То можете задати їх у коментарях


if (function_exists ( 'the_ratings')) {the_ratings (); }?>

Що робити при системних причини зависання планшета?
Якщо у Вас залишилися питання по темі «Що робити, якщо завис планшет?