Реклама
Реклама
Реклама

Сусіди голосно слухають музику: що робити?

  1. Причини такої поведінки сусідів
  2. Вирішуємо проблему з гучними сусідами
  3. Поліція відмовляється вам допомагати
  4. Як не нашкодити собі, заспокоюючи сусідів

Багато хто з нас стикався з такою проблемою як галасливі сусіди Багато хто з нас стикався з такою проблемою як галасливі сусіди. Дійсно після важкого робочого дня хочеться відпочити і набратися сил, а тут шум і крики за стіною. Деяким особливо «щастить» на сусідів меломанів, які вечорами воліють слухати гучну музику. Причому спроби поговорить по душам з людиною і пояснити йому, до скількох можна слухати гучну музику, ні до чого не приводять. У кожного з нас виникає думка, чи не ідіот чи наш сусід і що робити в такому випадку. Розповімо детальніше, до скількох можна слухати музику, що можна зробити, якщо грає гучна музика і куди звертатися при подібних проблемах.

Галасливі сусіди, які люблять постійно слухати музику, це досить поширена проблема. Причому це можуть бути не тільки алкоголіки по сусідству, але і цілком пристойні на вигляд молоді сім'ї, які не знають до скількох можна слухати музику.

Саме вони люблять голосно дивитися телевізор або слухати музику, а змусити вимкнути її проблематично. Їм здається, що така гучна музика або перегляд кіно забезпечить йому максимум задоволення від прослуховування музичних композицій і перегляду кіно, тому вони і включають голосно музику. Але чому тоді сусіди змушені терпіти подібне. Бажаєш голосно слухати музику - переїжджай в приватний будинок і там хоч не вимикайте її цілодобово. Проживаючи в багатоквартирному будинку - будь добрий, виконуй закон і враховуй, що поруч з тобою живуть люди. Але молодь просто не розуміє того, що у них грає голосно музика і вони своїми діями спричиняють незручності іншим. У підсумку доводиться боротися з ними.

Причини такої поведінки сусідів

Коріння такої поведінки ростуть з усвідомлення - мій будинок моя фортеця. Відповідно, що хочу у себе вдома, то і роблю. Почасти це так, але лише до тих пір, поки ваші дії не доставляють незручностей іншим сусідам. А гучна музика якраз доставляє подібні незручності. Тому в житловому кодексі були чітко прописані норми, в яких вказані тимчасові рамки прослуховується музики.

Чинний закон дозволяє проводити дії, які виробляють шум і вібрацію, починаючи з 23-00, суворо забороняються.

Тобто, якщо ваш сусід голосно слухає музику після одинадцятої вечора, то він порушує закон і можна спробувати боротися з гучним сусідом. Вам лише потрібно знати куди дзвонити в такому випадку. І не слід соромитися навести порядок. Ви має повне право вночі спати, а не слухати шум і гучну музику.

Проблема виникає, якщо квартира здається подобово. У подібному випадку ви просто отримуєте притон під боком, який перетворює життя в будинку на справжнє пекло. П'янки, крики і гучна музика будуть заважати спати всьому будинку. Спроби говорити з гучними сусідами або власником такої квартири про те, що вони дістали оточуючих, неможливо. Єдиним виходом в даній ситуації буде виклик поліції за фактом бешкету, перешкод і гучної музики. Це і дозволить боротися з галасливою квартирою. Заборонити здавати квартиру не має права поліція і закон, на це власник має право.

Але якщо п'яні крики і гучна музика заважають спати сусідам, може бути виписано припис і великий штраф власнику квартири, це і дозволить змусити його стежити за порядком.

Вирішуємо проблему з гучними сусідами

Алгоритм поведінки в даному випадку простий. Вам необхідно робити наступне:

  1. Спробувати поговорити з сусідом.
  2. Викликати поліцію.

Для початку можна спробувати пояснити вашому сусідові, що у нього грає гучна музика і цим він Для початку можна спробувати пояснити вашому сусідові, що у нього грає гучна музика і цим він   заважає всьому будинку заважає всьому будинку. Розкажіть сусідам до скількох мають право слухати музику, тому краще буде вимкнути музику. Так ви зможете змусити його припинити шум. Вам лише під час такої розмови необхідно зберігати спокій і холоднокровність. Ні в якому разі не намагайтеся застосувати фізичну силу і так намагатися відучити його від музики. При можливості візьміть із собою когось із ваших спільних сусідів чоловіків, якого теж дістали шумом. Це не тільки дозволить зробити таке звернення більш значущим, але і дозволить вам відчувати себе в безпеці при розмові з таким буйним і неосудним сусідом. Такої розмови буває досить, щоб змусити заглушити музику. Скажіть йому, що включите генератор перешкод, який і буде заважати йому спати.

Якщо ж розмови не привели до належного результату, то необхідно телефонувати в поліцію. Здавалося б, які можуть виникнути складності у впливі на такого галасливого сусіда. Він порушує закон, викликаємо поліцію, яка має право змусити порушника припинити шум. Однак тут і виникають певні складнощі. В першу чергу, це робота співробітників поліції. Багато з них просто не бажають займатися такою дрібницею як розбирання з гучними сусідами. Тим більше, що в даному випадку необхідно виїжджати за фактом правопорушення. І співробітники органів під всякими приводами відмовляються приймати подібні скарги, пропонуючи самим мешканцям відучити сусіда від шуму. Та й уявіть, що ви викликаєте поліцію на сусіда, який голосно ввечері слухає музику, а наряд приїжджає через годину-півтора. До цього часу ваш сусід меломан вже встиг вимкнути музику, а в вас можуть з'явитися проблеми за помилковий виклик поліції.

Поліція відмовляється вам допомагати

Якщо в поліції не діють і обмежуються відписками, не варто впадати у відчай, боротися з проблемою все ж можливо. Вам необхідно написати заяву в поліцію і детально вказати факт проблеми. За даною заявою ваш дільничний повинен буде провести перевірку і написати вам відповідь. Цілком можливо ваш надмірно гучний сусід постійно заважає спати гучною музикою не для вас одному, а й іншим вашим сусідам. В даному випадку можемо порекомендувати вам написати колективну скаргу в поліцію. Такий папір, де підписалися відразу кілька людей, в поліції не мають права залишити без уваги. У підсумку, з великою часткою ймовірності, дана проблема буде вирішена, і ваш сусід буде слухати музику виключно до скількох дозволено законом.

Поліцейський, якщо прибуде вчасно, повинен скласти протокол і змусити вашого сусіда припинити шум. Він роз'яснить йому до скількох можна слухати музику. Незабаром по даному порушенню йому буде виписаний досить значний за розміром штраф. Крім усього іншого, при повторних аналогічних адміністративні правопорушення вашого галасливого сусіда чекатиме вже куди більш серйозний за розміром штраф. У тому випадку, якщо після прибуття поліції встановити факт правопорушення неможливо. Те поліцейські за правилами повинні провести на наступний день опитування всіх сусідів, що і дозволить встановити, чи дійсно мало місце порушення режиму тиші. Навіть на підставі показань сусідів може бути винесено попередження і штраф порушникові.

Оплатити такий штраф за адміністративне порушення доведеться, навіть якщо ви не винні. Якщо ж порушник буде намагатися ігнорувати штрафи, то покарання може автоматично збільшиться до адміністративного арешту на 15 діб. Порушник зрозуміє до скількох він може слухати музику і створювати шум в будинку. Саме тому звернення в поліцію можна розглядати в даному випадку як найдієвіший рішення проблеми. Навіть асоціальні п'ють сусіди припиняють докучати вам шумом і гучною музикою. У більшості випадків достатньо одного такого виклику поліції, щоб раз і назавжди змусити його відмовитися від нічного прослуховування музики.

В останні роки законодавство в сфері дотримання громадського порядку значно посилилося.

У тому випадку, якщо тричі протягом року на власника житла були складені подібні адміністративні протоколи про порушення громадського порядку, то суд має право поставити питання про переселення його в менш комфортне житло У тому випадку, якщо тричі протягом року на власника житла були складені подібні адміністративні протоколи про порушення громадського порядку, то суд має право поставити питання про переселення його в менш комфортне житло. У законодавстві чітко прописано, до скількох можна слухати гучну музику. Тому якщо ваші сусіди є неблагополучною сім'єю, п'ють і бешкетують, заважаючи спати всьому будинку, ви можете кардинально вирішити дану проблему. Необхідно лише підійти до вирішення такої ситуації з юридичної точки зору. Пам'ятайте, що закон на вашому боці, і ви зможете відучити сусідів слухати пізно гучну музику.

Що робити якщо поліція не діє і обмежується відписками про те, що встановити факт правопорушення їм не вдалося. В даному випадку ви маєте право написати скаргу не в районний департамент поліції, а вже в міське управління. Подібні скарги, якщо вони залишені без уваги, псують статистику, тому більшість співробітників поліції все ж намагаються усунути проблему, не доводячи до скарг на їх дії. Не слід боятися наполягати на виїзді співробітників по проблемному адресою, і не лякайтеся перспективи помилкового висновку. Проявіть наполегливість, і ви зможете раз і назавжди відучити сусідів шуміти. Вам лише необхідно попередньо поговорити з сусідами і дізнатися заважає їм гучна музика. Якщо так, то сміливо викликайте наряд поліції, навіть якщо ваш галасливий сусід встиг вимкнути музику до їх приїзду, ніякого помилкового виклику не буде, і ви зможете відучити сусіда від шуму.

Як не нашкодити собі, заспокоюючи сусідів

Ми розповіли вам, як вирішити дану проблему. Поговоримо тепер про те, що робити категорично не рекомендується. Природним бажанням в даній ситуації є просто бажання покарати і побити галасливого сусіда. Ми ні в якому разі не рекомендуємо робити подібне, навіть якщо вони не знають до скількох можна слухати музику і дістали вас. За фактом бійки на вас надійде скарга в поліцію, і ви отримаєте проблему куди більшу, ніж чим просто галасливі сусіди за стінкою. Тому обов'язково тримайте себе в руках і не намагайтеся фізично впливати на порушника. Тим більше що такий ідіот може побити вас.

Також не слід намагатися заглушити сусіда ще більш гучною музикою. Ви можете включити генератор перешкод, але чи дасть це результат. Ваші сусіди, особливо, якщо вони знаходяться в напідпитку, можуть прийняти подібні дії як виклик. Це не зможе відучити його від гучної музики. В такому випадку безсонна ніч вам буде гарантована. Та й в такому випадку поліція може навідатися не тільки до гучних сусідів, але і до вас. А довести, що ви хотіли лише заглушити надмірно гучного сусіда буде неможливо. Тому не глушимо шум іншою музикою і не включаємо генератор перешкод, інакше на вас складуть протокол так як ви порушили закон, і ви будете повинні заплатити штраф. Тому робити голосно музику або використовувати генератор перешкод у відповідь на галасливих сусідів не слід.

Також не слід намагатися непомітно покарати і помститися такого сусіда. Не варто сусідові, у якого голосно грає музика, проколювати колеса його автомобіля, непомітно псувати двері порушника або ж робити інші капості. Всі такі дії підпадають під розряд дрібного хуліганства, а обчислити злочинця в даному випадку не складе труднощів. В результаті ваше бажання провчити людини обернеться проблемами вже для вас. Чи потрібно вам це? Думаємо, що ні. Тому шукайте більш цивілізовані способи вирішення проблем. Тим більше, що вони є.

Чи потрібно вам це?