Реклама
Реклама
Реклама

Сусіди голосно слухають музику днем

  1. Шумовий фон в житловому приміщенні
  2. Ліміти на рівень шуму
  3. Види шумів, які виникають в побуті
  4. Яким чином зменшити величину шуму в побуті
  5. Як боротися з шумливими сусідами по будинку
  6. Як в цьому питанні може допомогти поліція?
  7. Звернення до судових органів
  8. висновки

Яким чином діяти у разі, коли люди, що живуть по сусідству, слухають гучну музику днем Яким чином діяти у разі, коли люди, що живуть по сусідству, слухають гучну музику днем? Що робити, щоб донести до них просту річ: тільки при дотриманні тиші можна сформувати нормальні відносини з сусідами і не допустити непотрібних складнощів. Це питання є одним з наріжних в цій справі між людьми, що живуть по різні боки стіни. Які існують норми гучності прослуховування музичних творів днем ​​і проведення ремонтних робіт в квартирі? В який час робити ремонт у своїй квартирі? Варто постаратися, щоб знайти відповіді на озвучені питання.

Ніхто не сумнівається в тому, що не всі з шумливих сусідів по будинку навмисно намагаються завдати шкоди людям, які проживають за стінкою. Однак варіанти дій, в разі, коли за стінкою днем ​​звучить гучна музика варто розглянути докладніше.

Шкода чи вдасться відшукати прості способи вирішення виниклого питання. Варто придивитися до тих методів, які є доступними. Вони можуть допомогти розібратися в питанні і залагодити всі розбіжності без сварки з сусідами. У ряді випадків буває достатнім достукатися до їх совісті. Якщо ж проста бесіда по душах не принесла бажаного результату, а сусід кричить на вас, то варто робити спроби відшкодувати завдану моральну шкоду в ході судових розглядів.

Шумовий фон в житловому приміщенні

Громадяни, які мають справу з охороною природи і навколишнього середовища, часто оперують поняттям шумове забруднення. Запам'ятайте, що якщо рівень навколишнього шуму знаходиться вище планки (яка визначена як норма) в 45 дБ, то він робить негативний вплив на стан здоров'я.

Можна з упевненістю заявити, що емоційний стрес, який виникає в результаті підвищеного шумового фону, зменшує тривалість людського життя в більшій мірі, ніж вдихання сигаретного диму біля курця.

З цього випливає висновок, що регулярно звучать музичні твори, які вдень на підвищеній гучності слухають сусіди, шкодять не тільки вашим справах, але і вашому здоров'ю. На превеликий жаль для нас, більшу частину доби (вдень і вночі) рівень шуму у великих містах набагато вище безпечних для здоров'я меж. Причина цього криється в поганій звукоізоляції основної маси квартир в мегаполісі.

Все це пішло від того, що в XX столітті будівельні норми і правила майже не зважали до вимог людей до комфортного існування. З цим потрібно щось робити.

Ліміти на рівень шуму

Юридичні норми, які визначали допустимий шумовий фон, стали з'являтися ще в кінці XX Юридичні норми, які визначали допустимий шумовий фон, стали з'являтися ще в кінці XX   століття століття. У них були включені положення, що стосуються тільки того шумового забруднення, яке проводилося комунальною інфраструктурою. Вирішували виникли перед будівельниками і проектувальниками завдання дуже простим способом: перекриття та стіни стали робити товщі.

Новітні юридично закріплені рівні нормального шумового фону виникли тільки недавно. Ці норми дають зрозуміти, що всі мешканці багатоквартирних будинків не повинні відтворювати музику на високому рівні гучності, вночі і вдень, а також робити інший надмірний шум.

Але корінь усіх неприємних наслідків знаходиться в недалекому розрахунку мешканців будинків: вони не хочуть робити в своїй квартирі сучасну ізоляцію від шуму. Тому що подібні рішення крім великих фінансових вливань зменшують такі важливі для них квадратні сантиметри площі квартир. Стає ясно, що якщо питання зі створенням якісної звукоізоляції не було вирішене на стадії будівництва, то потім повертатися до нього дуже важко.

Види шумів, які виникають в побуті

Професійні акустики можуть виділити основні різновиди звуків, що виникають в побутових умовах. Шум, що виникає в наших житлових приміщеннях можна умовно розділити на наступні групи:

  1. Повітряний шум. Він виникає, коли хвилі від джерела звуку поширюються по повітрю. У цю категорію можна включити вже прозвучав приклад з сусідами, які надто голосно слухають музику і телевізор днем, гучну гру на музичних інструментах, плач маленьких дітей, скандали між людьми тощо.
  2. Ударний шум. Він має властивість поширюватися по перекриттях і стінах. У цю групу включають такі звуки: тупіт і кроки, що працює будівельний інструмент, що пересувається меблі та інше. Помічено, що найбільшу проблему для мешканців представляють саме звуки ударного типу. Його можуть відчувати люди, що знаходяться у всіх сусідніх квартирах. І навіть тих, які не є суміжними з тієї, де знаходиться джерело шуму.

Яким чином зменшити величину шуму в побуті

Використання якісних будівельних матеріалів для звукоізоляції може врятувати квартиру від впливу шумового забруднення і зменшити його рівень (різниця може досягати 40 дБ). Однією з таких технологій, що дозволяє ізолювати житлове приміщення від сторонніх звуків, є використання особливої ​​технології, яка здобула популярність під назвою «плаваюча підлога».

У багатоповерхових будинках несучі стіни мають значну товщину, яка здатна забезпечити пристойний рівень захисту від сторонніх шумів. Але в будинку не всі стіни несучі. У разі, коли створення якісної ізоляції від шуму неможливо, зробити будинок трохи тихіше дозволяє грамотний підхід до вибору використовуваних оздоблювальних матеріалів.

Вирішити питання з розповсюдженням звукових хвиль по конструкціях будинку можна за допомогою гіпсокартону, який застосовується при обробці поверхні стін. Збільшити якість звукоізоляції стелі можливо в разі застосування якісних натяжних конструкцій. Провідність звуку будівельними матеріалами залежить від їх щільності. Чим твердіше матеріал, тим краще він проводить звукові хвилі.

Як боротися з шумливими сусідами по будинку

У разі, коли днем верхні сусіди слухають гучну музику, в що знаходиться поруч квартирі йде великий ремонт або проходять святкування, а господарі цих житлових приміщень не бажають вести з вами переговори, то варто спробувати застосувати один з відомих методів впливу У разі, коли днем верхні сусіди слухають гучну музику, в що знаходиться поруч квартирі йде великий ремонт або проходять святкування, а господарі цих житлових приміщень не бажають вести з вами переговори, то варто спробувати застосувати один з відомих методів впливу. Якщо сусід кричить на вас, то слід його заспокоїти.

Бажано негайно скласти колективне звернення в поліцію, під яким підпишуться господарі декількох житлових приміщень. Допомогти у вирішенні даного питання вам можуть і представники ЖЕКу. Потрібно пам'ятати, що подану заяву матиме позитивні наслідки, якщо шуми в сусідніх квартирах виходять в нічний час.

Проводити ремонтні роботи можна з 8:00 до 20:00, проводити гучні святкування тільки до 23:00. Час, коли можна створювати шум, у вихідні та святкові дні скорочено ще більше.

Що ще можна зробити у разі, коли сусіди слухають занадто голосно музику або телевізор, часто чути плач дитини і звуки кроків? Якщо є впевненість, що перекриття в будинку не відповідають сучасним стандартам по звукоізоляції, то варто подати позов до суду. Судові органи можуть призначити проведення будівельної експертизи, а також знайти і усунути всі порушення, які були допущені при зведенні будівлі.

Як в цьому питанні може допомогти поліція?

Якщо в нічний час за стінкою слухають голосно музику, а людських слів сусіди не розуміють, необхідно звертатися за допомогою до правоохоронних органів. Якщо рівень шуму буде перевищувати встановлені рамки, то це буде кваліфіковано як порушення громадського порядку. За це в чинному законодавстві передбачено адміністративний штраф, який буде виписаний порушнику дільничним поліцейським.

Практика показує, що якщо на порушників до цього випадку не було скарг, то прибув наряд поліції лише проведе з ними роз'яснювальну бесіду. А штраф буде замінений на попередження. Часом цього буває достатньо, щоб у сусідів прокинулася совість.

Які дії варто зробити у разі, коли сусіди слухають гучну музику, а дільничний лише вдає, що вирішує це питання? Саме час писати заяву в прокуратуру, в якому якомога докладніше описати ситуацію, що виникла. Це не гарантує усунення проблеми, але несе надію на якийсь час втихомирити галасливих сусідів, які слухають гучну музику.

Звернення до судових органів

Дієво вплив на жителів сусідньої квартири може постанову суду. Якщо слідувати букві закону, то власник житлового приміщення вправі вимагати негайного усунення перешкод для свого існування в рамках кордонів своєї квартири.

З юридичної точки зору, шум у квартирі сусідів можна вважати перешкодою для повноцінного користування своєю житловою площею в будь-який час. Іншими словами, якщо сусіди слухають гучну музику, тим самим заважаючи вашому сну, спілкуванню або перегляду телепередач, то в силу вступає ваше право на користування своєю власністю. Весь тягар збору доказової бази ляже на ваші плечі. І ще не відомо, як до них поставиться суд.

висновки

Чинний Житловий Кодекс однозначно закріплює право власника користуватися своєю квартирою, враховуючи законні права інших мешканців. За існуючими в нашій країні правовим нормам ніхто не має особливих привілеїв і не може порушувати права інших громадян, а також чинити перешкоди громадському порядку.

Що робити в подібній ситуації? Почати слід з розмови по душам з порушником. Потім звернутися до дільничного. При відсутності бажаного результату шукати захисту своїх інтересів стоїть в суді. Тоді ваші активні дії обов'язково принесуть тишу і спокій в квартиру, забезпечивши комфортне існування.

Які існують норми гучності прослуховування музичних творів днем ​​і проведення ремонтних робіт в квартирі?
В який час робити ремонт у своїй квартирі?
Що ще можна зробити у разі, коли сусіди слухають занадто голосно музику або телевізор, часто чути плач дитини і звуки кроків?
Як в цьому питанні може допомогти поліція?
Які дії варто зробити у разі, коли сусіди слухають гучну музику, а дільничний лише вдає, що вирішує це питання?
Що робити в подібній ситуації?