Реклама
Реклама
Реклама

Як видалити з автозавантаження зайві програми

Майже кожна програма, що встановлюється на комп'ютер, норовить помістити себе в автозавантаження

Майже кожна програма, що встановлюється на комп'ютер, норовить помістити себе в автозавантаження. Тому значків в системному лотку (Tray - поруч з годинником) стає все більше і більше, а час завантаження операційної системи збільшується. У більшості випадків немає ніякої необхідності в автоматичній завантаженні програм. Як же відключити автозавантаження програми і зменшити кількість значків біля годинника? Сьогоднішній пост - про це.

Видалення програм з автозавантаження в Windows XP

Робиться це так. Натискаєте кнопку Пуск і відкриваєте головне меню. У головному меню натискаєте кнопку Виконати (обведена червоним олівцем).

Мал
Мал. 1

Відкриється вікно Запуск програми. У полі Відкрити набираєте: msconfig

Мал
Мал. 2

Тепер натискаєте кнопку ОК і перед вами відкриється вікно Налаштування системи.

У цьому вікні ви побачите 6 вкладок. На п'яти вкладках нічого чіпати не треба! Відразу клацаєте курсором по вкладці - Автозавантаження. Загальний вигляд її - як на Рис. 3. Тільки програми у вас будуть ті, які ви ставили, а, не такі, як тут. У списку елементів автозавантаження обчисліть ті програми, які нахабно вантажаться при завантаженні Windows, поміщають свої значки поруч з годинником, а часом навіть відкривають свої діалогові вікна, коли їх ніхто не просив. На малюнку 3 ви бачите: зеленими галочками відзначені програми, які запускаються в автоматичному режимі. Але це - вершина айсберга! Нижче список в кілька разів більший програм, автозапуск яких відключений. Звичайно, за назвою Елемент автозавантаження буває важко визначити, якою програмою належить цей елемент. Тоді дивіться, в папку якої програми веде Команда. Якщо вам видно не вся рядок Команда, тоді курсором миші потягніть вправо розділовий елемент між словами Команда і Розташування. Відкриється вся рядок. Всі команди, які відправляються не з папки «Program Files», автоматично підпадають під підозру, як несанкціоновані.

Видаляти з автозавантаження не потрібно антивірусні програми і фаєрволи. Експериментально можна визначити, чи потрібна та чи інша програма в автозавантаженні. Наприклад, якщо відключити перекладач Pragma, то після видалення з автозавантаження програма перестане сама встановлюватися в Word. Щоразу для перекладу потрібно буде спочатку запустити програму Pragma, а потім вже перекладати текст. Природно, це незручно, тому варто повернути цю програму в автозавантаження, поставивши галочку навпроти її елемента.

Також у багатьох стоїть програма Punto Switcher, автоматично перемикає російську і англійську розкладки клавіатур. Коли працюєш в Інтернеті, ця програма просто незамінна. Природно, кожен раз самому її запускати набридне. Тому найкращий варіант - коли вона стоїть в автозавантаженні.

А ось програми Winamp, Download Master, Adobe Reader і багато інших можна запускати при необхідності - нема чого їм весь час стирчати в автозавантаженні.

Однак в деяких випадках видалення програм з автозавантаження не просто бажано, а абсолютно необхідно. Це однозначно відноситься до програм-шпигунів і утиліт, що відкриває доступ в ваш комп'ютер небажаної реклами. Наступний список програм строго протипоказаний для здоров'я і коректної роботи вашого комп'ютера. Отже, шкідники:

- CyDoor - дає доступ для реклами утиліта зразок Spyware.

- Driver 32 - чистокровний вірус.

- Gator - програма типу «шпигун». Дає доступ рекламі.

- MSBB - завантажує рекламу і збирає інформацію, шпигуни за користувачем.

- MSDTC - вчиняє дії для дозвону по лінії Інтернету при кожному завантаженні.

- Netzip Smart Downloader - закачує рекламу на комп'ютер, не питаючи дозволу власника комп'ютера, і передає дані про його діях.

- New.net - шпигун.

- NewsUpd - взагалі встановлюється для закачування оновлень. Однак заодно збирає відомості про користувача і відправляє їх в простори Інтернету.

- RealDownload Express - налаштована на закачування рекламної інформації в комп'ютер.

- SaveNow - різновид Spyware.

- TimeSink Add Client - шпигун. Збере в вашу колекцію пишний букет банерів. Знищуйте негайно.

Після того, як ви виберете потрібні елементи автозавантаження, натискаєте кнопки Застосувати, а потім ОК (Рис. 3). Після цього з'явиться таке повідомлення.

Якщо ви хочете негайно помилуватися результатом своїх дій, то натискаєте кнопку Перезавантаження. А якщо не поспішайте, тоді натискаєте кнопку Вихід без перезавантаження, але все одно зроблені вами зміни вступлять в силу після чергового виключення комп'ютера або перезавантаження. Якщо результат виявиться несподіваним - наприклад, ненавмисно відключили системний годинник разом з мовною панеллю - не хвилюйтеся! Досить встановити назад галочки, зробити перезавантаження і все повернеться на свої місця!

Видалення програм з автозавантаження в Windows 7

Видалення програм з автозавантаження в Windows 7 не набагато відрізняється від Windows XP.

Мал
Мал. 5

Так само натискаєте кнопку ПУСК, а потім кнопку Виконати (обведена червоним олівцем на рис. 5).

Мал
Мал. 6

У вікні вводите слово msconfig, (рис. 6) Якщо ж до вас хтось вводив це слово, то воно збереглося і вам потрібно тільки вибрати його зі списку. Натискаєте кнопку ОК.

Відкриється вікно Конфігурація системи, яке трохи відрізняється від такого в Windows XP (рис. 3). Тому повторюватися не буду - далі ви дієте згідно рекомендацій під рис. 3.

Бажаю успіху!

джерело

І ще один

Як же відключити автозавантаження програми і зменшити кількість значків біля годинника?