Реклама
Реклама
Реклама

У одеського француза-винороба бульдозером тиснуть виноградники

Відомий одеський француз-винороб Крістоф Лакарен повідомив, що його виноградники почали викорчовувати бульдозером місцеві селяни.

Відомий одеський француз-винороб Крістоф Лакарен повідомив, що його виноградники почали викорчовувати бульдозером місцеві селяни

«Свято триває-другий бульдозер наспів, і з подвоєною швидкістю знищується виноградник, який я купив і яким опікувався всі ці годи.Поліція дозволяє рейдерам робити свою справу ... СЛАВА НОВОЇ УКРАЇНИ !!! «, - написав емоційно французький підприємець.

«, - написав емоційно французький підприємець

З Лакареном судяться місцеві пайовики землі, у яких Крістоф взяв в оренду 130 га і виростив унікальні сорти винограду. Але деякий час тому пайовики вирішили, що їм вигідніше забрати землю назад і вирощувати на ній ріпак, повідомляють ЗМІ. Зараз почалися суди і позиції Лакарена виграти справи дуже хиткі. Пайовики вирішили не чекати остаточного вердикту і вже приступили до знищення цінних сортів винограду, щоб виростити ріпак. Як повідомлялося раніше, термін оренди землі ще не закінчився, тому Лакарен був упевнений, що закон на його боці. Проте все виявилося інакше.

Нагадаємо, що в кінці 2016 року міністр аграрної політики Тарас Кутовий провів робочу зустріч з Лакареном і пообіцяв підтримку.

Нагадаємо також, що Крістоф Лакарен не може купити землю через мораторій на продаж землі іноземцям, хоча готовий був це зробити давно.