Реклама
Реклама
Реклама

Скільки коштує зняти квартиру в Празі

  1. Довгострокова оренда житла в Празі Прага - дуже привабливе для життя місце. Тому житлове питання...
  2. позначення
  3. Що впливає на вартість
  4. однокімнатні квартири
  5. двокімнатні квартири
  6. трикімнатні квартири
  7. Комунальні платежі (poplatky)
  8. Застава (kauce)
  9. період повідомлення
  10. Агентства нерухомості (realitky)

Довгострокова оренда житла в Празі

Прага - дуже привабливе для життя місце. Тому житлове питання постає перед приїжджають в першу чергу. Як і де знімати квартиру, на які ціни розраховувати і про що не варто забувати?

Де шукати

Існує величезна кількість пропозицій по цій темі. Можна подивитися російськомовні газети, наприклад Газета-Плюс, Інформ-Прага. Численні онлайн-сервіси розміщують детальну інформацію про квартири і їх господарів з рейтингом і відгуками попередніх мешканців.

Для недовгострокові оренди:

ми детально описала процес недовгострокові оренди квартиру в Празі через Сервіс Airbnb .

Для довгострокової оренди:

  • byty.hyperinzerce.cz
  • www.bezrealitky.cz
  • www.sreality.cz

позначення

У газетах оголошень про здачу житла в оренду і онлайн-сервісах діє чітка система позначень, яку необхідно знати. Спочатку йде кількість кімнат, потім кухня. Кухня може бути вбудованою в одну з кімнат, або окремої. Наприклад, 2 + 1 означає, що це двокімнатна квартира + окрема кухня, 2 + kk - в квартирі дві кімнати і в одній з них кухонний куточок.

Що впливає на вартість

Орендна плата залежить від близькості квартири до історичного центру, від близькості до метро і розважально-побутової інфраструктури, від метражу, поверху, наявності меблів і загального стану квартири. Ціна сильно прив'язана до кількості проживаючих, так як комунальні зручності в Празі дуже дороги. Історичним центром вважаються райони Прага 1 і Прага 2 , тобто Виноград , Вишеград , Нове-Мєсто , Градчани . досить престижні Прага 3 (Що межує з винограду), Прага 4 (Мала країна), Прага 5 (Біля метро Андел), Прага 6 (Бубенеч), Прага 10 (Вршовіцях). Поганим районом вважається Прага 9 (Чорний міст) через нерозвиненого транспорту та забрудненого промислового повітря. "Золотою серединою" для туристичних цілей можна вважати Прагу 5.

однокімнатні квартири

У більшості чеських квартир кухні не відводиться окремий простір (+ kk). Ціни сильно варіюються. Невелику квартирку на околиці Празі з кухонним куточком можна зняти за 8-9 тис. Крон. у місяць. Окрема кухня (1 + 1) додасть до ціни приблизно 2 тис. Крон. Житло в новобудові коштуватиме ще на 2 тис. Дорожче.

двокімнатні квартири

Житло у віддалених районах можна зняти за 10-12 тис. Крон. За проживання двох мешканців доведеться заплатити на 3 тис. Більше. Просторе житло 2 + 1 в Винограді коштує 15 тис. У престижних районах ціна може доходити і до 20 тис. Крон.

трикімнатні квартири

До орендної плати додадуться приблизно 3-5 тис. Крон. Квартира 3 + kk скромного метражу в спальному районі Прага 11 коштує приблизно 14 тис. Крон. Хороша квартира 3 + kk в районі Прага 4 (в Браніку) обійдеться в 18,5 тис. Відмінний варіант в центрі вийде в 25-30 тис. Разом з комунальними послугами.

Комунальні платежі (poplatky)

Потрібно завжди уточнювати, чи входять вони в орендну плату, так як частка цих платежів в загальній сумі доходить до 30%. Величина комунальних платежів залежить від товщини стін будинку, величини вікон, від того, на південь або на північ виходять вікна і т.д. У більшості випадків комунальна плата вже включена. До речі, вона в Чехії фіксована, тобто ви взимку і влітку будите платити среднею річну суму.

Застава (kauce)

Ця сума залишається у господаря квартири на час оренди. Зазвичай вона становить 1-2 місячні плати. Застава служить господареві гарантією збереження квартири, меблів, електроніки. Важливо й те, що довгострокова оренда обійдеться мешканцеві набагато дешевше. Kauce повертається мешканцеві, коли термін оренди закінчується за умовами договору.

період повідомлення

Дуже важливий пункт договору. Коли мешканець хоче з'їхати, він повинен повідомити господаря заздалегідь. Як правило, цей термін (vypovedni lhuta) становить 2 місяці. За чеськими законами, відлік ведеться з 1 числа місяця, наступного за повідомленням. Якщо мешканець порушує цей пункт, господар має право не повертати суму застави. У той же час, і господар не може просто вигнати мешканця за поріг без попередження.

Агентства нерухомості (realitky)

Щоб зняти житло за допомогою посередників, доведеться заплатити комісійні в сумі плати за один місяць. Гарною підмогою буде знання чеської або англійської мови. Однак у багатьох агентствах говорять на іноземних мовах, і знайти підходящого співробітника цілком реально. До того ж, є безліч російськомовних онлайн-агентств, що пропонують свої послуги за набагато меншу суму комісійних. Квартиру без посередників можна пошукати самостійно. Вдалий варіант може появитися на тематичних форумах, блогах, ком'юніті і т.п.

У Чехії зустрічаються господарі квартир, які не пускають іноземців, особливо з країн на схід від Чехії. До цього потрібно бути готовими заздалегідь, поставитися холоднокровно і спокійно, шукайте далі.

Як і де знімати квартиру, на які ціни розраховувати і про що не варто забувати?