Реклама
Реклама
Реклама

Вибухи в Калинівці пошкодили 2 000 домівок і зруйнували 16

  1. Орфографічна помилка в тексті:

29 вересня 2017, 12:28 Переглядів: 29 вересня 2017, 12:28 Переглядів:   Фото: ГСЧС

Фото: ГСЧС.

У Вінницькій області в результаті вибухів боєприпасів на Калинівському військовому арсеналі, що сталися в ніч з 26 на 27 вересня, постраждали близько 2 тисяч житлових будинків, з них 16 будинків не підлягають відновленню. як передає УНІАН Про це повідомив на сесії Вінницької міськради голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Зокрема, постраждали будинки жителів міста Калинівка , Сіл Павлівки і Сальника Калинівського району, а також сіл Капустянка, Лаврівка і Дорожнє Вінницького району.
За словами Коровія, найбільшу кількість пошкоджень будинків в селі Павлівка - більше 900 будинків. Є постраждалі будинки в Медведков, Дорожньому, Лаврівці, Сальнику, а також в самій Калинівці.

На ліквідації наслідків вибухів у ці дні працювали понад 2 тисячі осіб, в тому числі понад 100 саперів.

На даний момент, вже практично завершено обстеження постраждалих населених пунктів від боєприпасів, повністю відновлено електропостачання і відновлюється подача газу в села.

Нагадаємо, увечері 26 вересня на складі артилерійського озброєння недалеко від міста Калинівка у Вінницькій області сталося ПП . У 20 кілометрах від Вінниці відбуваються вибухи на складах з боєприпасами і зброєю. Як повідомили в ГСЧС, з міста вже евакуйовані 30 тисяч осіб .

Також стало відомо від співробітника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ВСУ Сергія Місюри про затримання диверсантів . пізніше військова прокуратура цю інформацію спростувала.

В свою чергу Кабмін прийняв рішення виділити на ліквідацію наслідків вибухів під Вінницею 100 мільйонів гривень .

Як відомо, на арсеналі зберігалося 188 тис. Тонн боєприпасів (10 тис. Умовних вагонів) на площі 60 га. Серед них - ракети систем залпового вогню "Смерч", "Ураган" та " град ".

Усе подробиці щодо вибухів у Вінниці можна прочитати тут .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Вибухи в Калинівці пошкодили 2000 будинків". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ