Реклама
Реклама
Реклама

Сервіс OLX запустив послугу "Безпечна угода", яка дозволить захистити і продавців і покупців від дій шахраїв

Сервіс оголошень OLX у співпраці з компаніями «Нова пошта» і UAPAY запустив нову послугу «Безпечна угода», покликану зробити весь процес покупки (оформлення замовлення, перерахування грошей з картки на картку, доставка) максимально захищеним для українських користувачів сервісу

Сервіс оголошень OLX у співпраці з компаніями «Нова пошта» і UAPAY запустив нову послугу «Безпечна угода», покликану зробити весь процес покупки (оформлення замовлення, перерахування грошей з картки на картку, доставка) максимально захищеним для українських користувачів сервісу.

При купівлі товару користувачі, як і раніше, можуть перераховувати гроші на карту продавця, але з «Безпечної угодою» гроші з'являться на рахунку продавця тільки після того, як покупець підтвердить, що посилка успішно доставлена ​​у відділення «Нова пошта», і товар його влаштовує . Якщо ж товар не влаштовує одержувача, то гроші повернуться йому на карту, а товар відправиться назад продавцеві.

Якщо ж товар не влаштовує одержувача, то гроші повернуться йому на карту, а товар відправиться назад продавцеві

Безпечна угода також виключає ризик шахрайства при використанні банківських карт для оплати товару. По-перше, у покупця немає ризику втратити гроші при перерахуванні передоплат недобросовісним продавцям. По-друге, користувачам не потрібно обмінюватися даними банківських карт: ця інформація вводиться онлайн і захищена фінансовим партнером OLX - компанією UAPAY.

«Ми рекомендували нашим користувачам здійснювати угоди при особистій зустрічі, але не завжди потрібний товар є в цьому місті. До того ж ринок розвивається: завдяки логістичним компаніям і фінансовим інструментам, можна отримати товар з іншого міста вже на наступний день і заплатити за нього, перерахувавши гроші продавцю на банківську карту, - коментує Сергій Гапоченко, директор OLX в Україні та Центральній Азії. - Звичайно, це дуже зручно і швидко, але є ризик шахрайства. Щоб повністю усунути цей ризик, ми запускаємо Безпечну угоду і створюємо захищене середовище для здійснення платежів з карти на карту ».

Послуга «Безпечна угода» працює в такий спосіб. Продавець активує її при подачі оголошення, він вказує інформацію для доставки (вага товару, відділення «Нова пошта», звідки буде відправляти посилку) і вводить дані своєї банківської картки, на яку буде отримувати гроші за замовлення. Пропозиція відзначається спеціальним значком «Безпечна угода», в оголошенні з'являється кнопка «Купити». Система запам'ятовує дані, і при складанні наступних оголошень інформація буде заповнюватися автоматично.

Система запам'ятовує дані, і при складанні наступних оголошень інформація буде заповнюватися автоматично

Покупець вибирає товар і робить замовлення, натиснувши на кнопку «Купити». При цьому покупцеві необхідно заповнити дані по доставці (відділення «Нова пошта», де планує забирати посилку) і банківській карті, звідки будуть перераховуватися гроші. Для перерахування грошей покупцеві не потрібно знати дані банківської картки продавця. Система запам'ятовує дані, і при наступних покупках інформація буде заповнюватися автоматично.

У момент оформлення замовлення гроші з банківської картки покупця блокуються на транзитному рахунку банку фінансового партнера - компанії UAPAY. З карти покупця знімаються гроші за доставку і комісію фінансового партнера (0,3% від вартості товару + 3 грн). Продавець отримує повідомлення про нове замовлення. У нього є 2 дні, щоб підтвердити замовлення, і 3 дні, щоб відправити посилку. Покупець отримує посилку в зазначеному відділенні «Нова пошта» і оглядає товар. Якщо товар підходить, покупець підтверджує угоду, і гроші миттєво перераховуються на карту продавця.

Продавець може відхилити угоду. Про це покупець отримає email повідомлення, а гроші за доставку і вартість товару будуть повернуті на карту покупця. Якщо товар не підійшов покупцеві, то у відділенні «Нова пошта» він повідомляє, що товар йому не підходить. В цьому випадку гроші повертаються на карту покупця, товар відправляється назад продавцеві. За зворотну доставку платить продавець, але в якості компенсації OLX нараховує такому продавцю 30 грн на бонусний рахунок в профілі OLX.

джерело: OLX