Реклама
Реклама
Реклама

Що робити, якщо ви забули пароль для авторизації в Windows 8 / 8.1 / 10

  1. Відновлення пароля для облікового запису Microsoft
  2. Відновлення пароля для локального облікового запису
  3. Як убезпечити себе від повторного виконання громіздкою операції відновлення

Якщо ви використовуєте Windows 8 / 8

Якщо ви використовуєте Windows 8 / 8.1 / 10, то ви, ймовірно, вже досить добре знайомі з механізмом авторизації користувачів в останніх операційних системах від Microsoft. Це ключовий компонент в їх системі безпеки, але проблема в тому, що кожен може просто забути свій пароль для входу.

Хороша новина в тому, це далеко не трагедія і навіть не причина для переустановлення операційної системи. Існує кілька різних способів для відновлення втраченого пароля, які різняться в залежності від типу облікового запису, про яку йде мова - локальної або облікового запису Microsoft .

Якщо ви не зовсім впевнені, з якою саме обліковим записом ви маєте справу, зверніть увагу на те, що написано в якості логіна над полем для введення пароля. Якщо в формі адреси e-mail, це означає, що ви використовуєте обліковий запис Microsoft. Якщо немає - то мова йде про локального облікового запису.

Відновлення пароля для облікового запису Microsoft

Процедура тут відносно проста і швидка. Для цієї мети можна використовувати. Доступ до неї можна отримати з будь-якого іншого ПК, смартфона або планшета.

Для отримання нового пароля, звичайно ж, спочатку вам доведеться довести, що саме ви є власником облікового запису. Для цього Microsoft зажадає вказати альтернативний адресу електронної пошти або номер мобільного телефону, що збігаються з тими, які ви вказали під час первинної реєстрації на веб-сайті компанії.

Потім вам буде відправлений код для відновлення пароля - по електронній пошті або на мобільний телефон, в залежності від обраного методу відновлення.

Якщо ви не пам'ятаєте, який альтернативний адресу електронної пошти або номер телефону ви вказали при реєстрації аккаунта, ви можете спробувати інший варіант, заповнивши спеціальну анкету, що включає ряд секретних питань. Якщо ви відповісте на них правильно, на сайті Microsoft вам буде запропоновано новий пароль для аутентифікації.

Зрозуміло, для виконання всіх цих дій комп'ютер повинен бути підключений до інтернету, так як для авторизації з обліковим записом Microsoft обов'язково потрібно інтернет-з'єднання.

Відновлення пароля для локального облікового запису

В даному випадку все складніше і від вас вимагається проявити більше винахідливості. Найпростіший спосіб полягає у використанні завантажувального носія (на компакт-диску або USB) для скидання пароля.

Створити такий диск можна за допомогою численних сторонніх інструментів, але одним з кращих заслужено вважається Lazesoft Recover My Password. Про те, як скинути забутий пароль для входу в Windows за допомогою Lazesoft Recover My Password, ми писали тут .

Як убезпечити себе від повторного виконання громіздкою операції відновлення

Як тільки ви відновите контроль над вашою системою, хороша ідея, якщо ви розглянете один з альтернативних методів авторизації, які пропонує Windows 8 / 8.1 / 10 - наприклад, за допомогою ПІН-коду або графічного пароля .

Якщо ви використовуєте локальну обліковий запис, ви завжди можете створити USB-диск для відновлення пароля через панель управління в розділі управління обліковими записами. Таким чином, якщо ви знову забудете пароль, ви зможете легко і швидко відновити його, навіть якщо з моменту створення USB-диска ви міняли його кілька разів.