Реклама
Реклама
Реклама

Іменем Віктора Цоя в Петербурзі назвуть сквер у "Камчатки"

  1. Ім'ям знаменитого рок-музиканта Віктора Цоя назвуть один зі скверів Петербурга. За це проголосувала...

Ім'ям знаменитого рок-музиканта Віктора Цоя назвуть один зі скверів Петербурга. За це проголосувала більшість членів топонімічної комісії міста.

Т опоніміческая комісія міста рекомендує губернатору Петербурга Георгію Полтавченко дати скверу на розі Звіринського вулиці і Любанського провулка ім'я Віктора Цоя. Таке рішення було прийнято на позачерговому засіданні комісії в Смольному.

П'ятеро членів комісії наполягали на тому, щоб перенести обговорення питання на осінь, однак, інші семеро людей підтримали ідею назвати ім'ям знаменитого рок-музиканта сквер неподалік від котельні, а нині від клубу і музею "Камчатка". Саме там, в будинку №15 на вулиці Блохіна Віктор Цой в 1980-і роки працював кочегаром.

Фанати рок-музиканта і представники руху "Рок-Петроград" пропонували раніше назвати на честь Віктора Цоя одну з петербурзьких вулиць (йшлося про один із проїздів неподалік від "Камчатки"), але влада міста, швидше за все, обмежаться сквером. Що стосується проїзду, то його члени комісії визнали дуже маленьким, щоб він носив чиєсь ім'я.

Сквер, який, найімовірніше, отримає ім'я рок-музиканта, теж має певну славу в Петербурзі: там знаходиться бомбосховище, де раніше розміщувався клуб "Тунель". У минулому році клуб, який мав безліч нарікань з боку влади, виселили.

Цього року шанувальники Цоя відзначають 50-річчя рок-музиканта, який став справжньою легендою. Георгій Полтавченко раніше підтримав ідею увічнити ім'я Віктора Цоя в його рідному місті, він написав у своєму мікроблозі: "А ідея мені подобається, треба пропрацювати ...".

Відео: телеканал "Вести"


Виділіть фрагмент з текстом помилки і натисніть Ctrl + Enter