Реклама
Реклама
Реклама

КБ Стрілка

міські
стандарти міські   стандарти   ДОМ

ДОМ.РФ і КБ Стрілка розробляють Стандарти комплексного розвитку територій - конструктор рішень для розвитку якісної міського середовища в містах Росії. Їх мета - пристосувати російські міста до викликів часу і зробити їх привабливими для припливу людського капіталу. КБ Стрілка також розробила Зведений стандарт благоустрою вулиць Москви - документ, що рекомендує планувальні рішення для підвищення комфорту міського середовища. Він задіяний в оновленні 212 столичних об'єктів.

міста
майбутнього

Оновлення понад 230 громадських просторів в 40 містах країни почалося в 2017 році. На сайті міста-будущего.рф можна подивитися, як змінюються вулиці, набережні або парки. Архітектори з 53 бюро з усієї Росії зможуть реалізувати проекти за своїми концепціям спільно з КБ Стрілка і міжнародними експертами. Робота проходить на замовлення ДОМ.РФ в рамках пріоритетного проекту «Формування комфортного міського середовища», координується Мінбудом Росії.

комплексна модель
парку «Зарядье»

На основі економічного і культурного аналізу території КБ Стрілка розробила функціональну модель «Заряд» - першого парку, що відкрився в столиці за 70 років. У міжнародному конкурсі, проведеному КБ Стрілка, перемогло бюро Diller Scofidio + Renfro. У журі конкурсу увійшли провідні архітектори і урбаністи - Марта Торн, Пітер Уокер, Саскія Сассен. Парк, розрахований на 12 млн відвідувачів на рік, відкрився в 2017 році і став в один ряд з «Хай-Лайн» в Нью-Йорку і «Садами біля затоки» в Сінгапурі.

"Моя вулиця":
проекти благоустрою

КБ Стрілка - консультант московської програми «Моя вулиця», в рамках якої були оновлені 150 міських об'єктів за проектами 100 архітекторів з Росії і світу. Серед головних проектів - реконструкція Нового Арбата, Тверській і Садового Кільця. За перші місяці на упорядкованих вулицях на 56% знизилося число ДТП з постраждалими, збільшилася кількість гуляють сімей з дітьми, зросла прибуток бізнесу і скоротилося число порожніх приміщень.

«Майстер-план: інструмент
управління майбутнім »

Протягом декількох років КБ Стрілка виступала програмним директором Московського урбаністичного форуму. На замовлення форуму компанія здійснила ряд досліджень, серед яких - робота «Стратегічний майстер-план: інструмент управління майбутнім». Майстер-план задає напрямок просторового розвитку міста і ставить довгострокові цілі. У Росії ця монографія стала першим досвідом успішного аналізу міжнародної практики розробки просторової стратегії територій.

Дизайн-код
для російських міст

КБ Стрілка розробила дизайн-код, який регулює розміщення рекламних вивісок в Саратові. Навесні 2017 року документ було затверджено Міський думою. Він виділяє на фасадах будинків «зелені зони», за межами яких вивіски розміщувати не рекомендується. Дизайн-код містить вимоги до розміру, матеріалами і вказує, які елементи можна розміщувати на будівлях без шкоди фасадам. Це дозволяє позбутися від візуального шуму, залучити на вулиці городян і дати бізнесу можливість розвиватися.

платформа
моногорода.рф

КБ Стрілка виступила одним із творців краудсорсінговой майданчики моногорода.рф для програми «П'ять кроків благоустрою повсякденності мономіст». На сайті було зібрано понад 6500 пропозицій жителів з благоустрою та пройшло голосування за кращі ідеї. В результаті програма об'єднала 1300 проектів в 319 моногородах Росії, мета яких - зробити промислові міста привабливими для життя, праці та бізнесу.

індекс якості
міського середовища

Індекс дозволив Мінбуду Росії вперше оцінити якість середовища в усіх 1112 містах країни - до цього в подібні рейтинги входили тільки мільйонники. За допомогою аналізу даних ГІС, соцмереж, космічної зйомки і відкритих даних вдалося отримати повноцінну статистику по всіх російських містах і комплексно оцінити якість міської інфраструктури. За допомогою сайту індекс-городов.рф міська влада може виявити тип просторів, які необхідно розвивати в першу чергу, і потім виміряти ефективність програм благоустрою.

комплексні моделі
шкіл

КБ Стрілка розробляє моделі і проводить архітектурні конкурси проектів освітніх установ. Одна з таких шкіл відкриється в 2018 році в Лєтова (Нова Москва). Перед учасниками конкурсу стояло завдання створити гармонійну освітнє середовище. У підсумку переможцем стало голландське бюро Atelier Pro. А комплекс «Розумній школи» в Іркутську за проектом буде включати дитячий сад і два навчальних корпуси, культурно-дозвільний центр, спортивну, медичну і навчально-дослідну зони і селище прийомних сімей.

Архітектурний конкурс для
Тель-Авівського університету

У 2016 році КБ Стрілка першою з російських компаній провела конкурс на міжнародній арені. Його переможцю потрібно було створити кращу архітектурну концепцію для нанотехнологічної лабораторії Тель-Авівського університету. Згідно з розробленим КБ Стрілка технічним завданням, на трьох поверхах розташуються 12 дослідних лабораторій: фізична, біофізична, нейроінжінірінговая і інші, а також офісні та публічні простору. Кращим з 120 учасників стало французьке бюро Atelier d'Architecture Michel Remon.

Стратегія розвитку
території в Байкальске

КБ Стрілка розробила концепцію розвитку території закрився целюлозно-паперового комбінату в Байкальске, одному з найбільш проблемних мономіст Росії. Фахівці КБ запропонували відкрити тематичний парк «Байкальський комбінат виробництва природи», який покликаний стати новим туристичним центром. В основі лежить принцип біологічної рекультивації промислових територій: спеціально підібрані рослини очищають ґрунт, відновлюючи природу після індустріального впливу.

архітектурний конкурс
для Nike

КБ Стрілка провела конкурс на розробку концепції багатофункціонального спортивного центру Nike в Парку Горького в Москві. Nike Box MSK спроектований КБ Стрілка і архітектурним бюро «Космос». Фахівці КБ Стрілка також розробили функціональну модель спортивного центру і вели авторський нагляд. Box MSK став знаковим для Москви об'єктом спортивної архітектури: він натхненний модерністка панельними будинками і став органічною частиною всесвітньо відомого парку.

Розвиток територій біля
садиби «Архангельське»

Компанія розробила стратегію підвищення транспортної пов'язаності між музеєм-садибою «Архангельське» і Рублево-Архангельським. При розробці враховувалися містобудівні, правові, транспортні аспекти території, запропоновані міські сервіси для жителів і відвідувачів, що підвищують привабливість території, яка веде до садиби. Раніше КБ Стрілка провела міжнародний конкурс на розробку архітектурно-містобудівної концепції забудови Рублево-Архангельського.

бюлетень
міст Росії

Бюлетень - перше видання про урбаністики в регіонах. Воно присвячене найбільшій пострадянської містобудівної програмі - пріоритетного проекту «Формування комфортного міського середовища», в якому задіяно вже 6900 чоловік. Бюлетень розповідає про цілі та цінності проектів комплексного розвитку міського середовища, показує їх результати в різних регіонах і дає експертні рекомендації щодо взаємодії з городянами. кожен номер публікується на сайті .