Реклама
Реклама
Реклама

пневматичний ТТ

  1. Розглянемо більш докладно старших братів:
  2. Особливості Gletcher TT
  3. Пістолет Crosman C-TT
  4. Пістолет ТТ Smersh H51
  5. Нижче представлені моделі, які вже не випускаються, але все ж зустрічаються в продажу!
  6. Мінуси вітчизняного МР-656

за мотивами оглядів на trythisgun.ru і guns-review.com

Підвищена увага виробників пневматичної зброї до газобалонних версіями нашого прославленого бойового ТТ (Тульський Токарєва) аж ніяк не випадково. Навіть зараз, будучи знятим з озброєння і виробництва, ТТ популярний далеко за межами нашої країни.

У даній статті я постарався узагальнити інформацію про пневматичних версіях пістолета ТТ, доступних на полицях магазинів в лютому 2014 року.

Трішки історії.

7,62-мм пістолет ТТ (Тульський Токарєва) був розроблений Радянським конструктором Федором Васильовичем Токарева в 1930 році. У 1929 році, з метою створення єдиного армійського пістолета для Червоної Армії був оголошений конкурс, в якому взяли участь провідні Радянські збройові конструктори того часу: Токарев, Коровін і Прилуцький. Федір Токарєв взяв за основу схему замикання каналу ствола, при його короткому ході і УСМ (ударно-спусковий механізм) конструкції Браунінга, які були задіяні в моделі Colt M1911, дизайн пістолета «Browning model 1903» і патрон "Маузер" зразка 1896 року калібру 7, 63 мм. Результатом його роботи стало прийняття в 1931 році його моделі пістолета, який отримав найменування ТТ (Тульський Токарев), на озброєння. Перші моделі в ході початкової експлуатації виявили ряд недоліків. Після модифікації УСМ, зміні технології виготовлення стовбура і конструкції рами пістолета в початку 1934 року ТТ був прийнятий на озброєння під найменуванням «7,62-мм самозарядний пістолет обр. 1933 г. ». До 1942 року пістолет випускався на Тульському збройовому заводі, а починаючи з 1942 року розпочато його виробництво на заводі в Іжевську. Пістолет ТТ став символом Великої вітчизняної війни і постійно використовувався в агітаційних плакатах і фотографіях того часу.

Характеристики Маса, кг: 0,854 (без патронів)
0,94 (споряджений) Довжина, мм: 195 Довжина ствола, мм: 116 Висота, мм: 130 Патрон: 7,62? 25 мм ТТ Калібр, мм: 7,62 Принципи роботи: віддача при короткому ході стовбура Початкова швидкість кулі, м / с: 420-450 Прицільна дальність, м: 50 Вид боєпостачання: магазин на 8 патронів Приціл відкритий, нерегульований

Існує ряд пневматичних версій ТТ калібру 4,5мм ВВ під балон CO2, що випускаються різними фірмами в декількох країнах. Більшою чи меншою мірою виявляючи схожість з прототипом, моделі відрізняються зовні, а також по конструкції, технічним можливостям і застосовуваним у виготовленні матеріалами. За сукупністю всіх цих чинників найбільший інтерес сьогодні представляє продукція компанії Gletcher, хоча цілком можливо, що еволюція пневматичного ТТ далеко не завершена.

Почну з новинки, яка з'явилася на прилавках магазинів на початку 2014 року.

пістолет Gletcher TT -P

Основною особливістю даної моделі є те, що корпус пістолета виготовлений із пластику, що дозволило знизити вагу до 400 грам. Ударно-спусковий механізм виконаний з металу. Затвор нерухомий. Пістолет, як і всі моделі Glatcher, оснащений запобіжником, який блокує спусковий гачок.

Технічні характеристики типові для даного виду пістолетів:

Калібр 4.5 мм Початкова швидкість кулі 130 мс Ємність магазина 15 Маса зброї (гр) 389 Джерело енергії Балон CO2 Матеріал виготовлення Пластик Потужність (дж) 3 Стовбур Гладкий Затвор Нерухомий Тип боєприпасу Сталева дріб 4.5 мм Режим стрільби Одиночний

Даннй пістолет володіючи невеликою вагою підійде для розважальної стрільби навіть дітям (обов'язково під наглядом дорослих)!

Ще більше радує вартість - близько 2100 рублів - Самий бюджетний варіант ТТ!

Розглянемо більш докладно старших братів:

Пістолет Gletcher TТ ( Gletcher TT NBB)

Gletcher TT - газобалонних, багатозарядний, гладкоствольних пневматичний пістолет, габаритними розмірами і зовнішнім дизайном копіює самозарядний пістолет Токарєва. ТТ фірми Gletcher має металевий (сплав) корпус, магазин на 18 4,5 міліметрових кульок ВВ, прихований гвинт поджима 12-грамового вуглекислотного балона.

Особливості Gletcher TT

До особливостей моделі, що забезпечує конкурентну перевагу Глетчер ТТ, слід віднести діючу, а не імітаційну затворну затримку, ударно-спусковий механізм, точно відтворює специфіку стрільби з бойової аналога - з попереднім взводом. Але особливо привабливим для користувачів Gletcher TT є blowback-функція: поворотні рухи затвора під час стрільби.

З одного боку, ефект віддачі зброї підсилює візуальні і шкірно-м'язові відчуття стрільби як би бойовими патронами. З іншого, дозволяє сформувати правильні навички швидкого повторного прицілювання після зробленого пострілу.

Нарешті, рухомий затвор здійснює зведення спускового механізму, позбавляючи стрілка від необхідності робити це вручну.

На поточний момент жодна інша пневматична модель ТТ не має безумовного виконання гідності. З експлуатаційних «плюсів» не можна не відзначити хорошу прицільність і кучність бою, а також високу початкову швидкість кулі, що перевищує заявлену виробником і нерідко досягає 120-130 м / с. Вага аналогічний оригіналу. власники Gletcher TT відзначають довгий спуск, причому хід спускового гачка у фінальній стадії як би переривається так званої «сходинкою», чітко відчувається тактильно і присутньої у багатьох моделей бойових пістолетів.

Неминучі конструктивні відмінності від вогнепального прообразу такі:

По-перше, процедура заряджання Gletcher TT включає 2 етапи: спорядження магазина кулями, установка 12-грамового балончика з вуглекислим газом і приведення його в стан готовності до стрільби. Кнопка біля основи (зліва) спусковий скоби, як і у бойового ТТ, служить для викиду магазину. Для установки балона слід зняти ліву накладку рукоятки пістолета. Втім, дана операція проводиться не надто часто: одного балончика вистачає не менш ніж на 60 повноцінних пострілів.

По-друге, на відміну від свого заслуженого «предка» пневматичний ТТ забезпечений запобіжником. Однак не варто забувати, що саме відсутність запобіжника у вогнепальної зразка найчастіше ставилося йому як недолік.

По-третє, і в цьому вже важко знайти будь-які приховані гідності, пневматичний ТТ від фірми Глетчер на правій бічній поверхні має нічим не замасковані поглиблення - отвори для елементів кріплення (гвинти).

По-четверте, цілик вище і ширше оригінального.

В іншому прагнення виробників дотримати історичне правдоподібність свого вироби безсумнівно: це і проушінка для пристібання страхувального ремінця, і п'ятикутні зірки з ностальгічно зворушливими літерами СРСР між променями на рифлених штампованих накладках рукояті.

З технічної точки зору Gletcher TT - вдала конструкція, надійна в експлуатації і невибаглива в обслуговуванні, що володіє відмінними, майже граничними для зброї потужністю до 3 Дж показниками швидкості кулі і, одночасно, економічна у витраті стисненого газу. Проте, перелік переваг і переваг TT Gletcher перед конкурентами буде неповним, якщо не згадати його відносно невисоку вартість.

Особливо це стосується його модифікації Gletcher TT NBB, з метою зниження вартості позбавленої функції блоубек, але зате ще більш економною у витрачанні вуглекислого газу.

Пістолет Crosman C-TT

Крім Gletcher пневматичний «Токарев» не обійшли увагою і деякі інші збройові компанії. Так, зовні подібний до нього пістолет з маркуванням C-TT випускає Crosman.

Калібр, боєприпаси, Багатозарядний повторюють відповідні параметри Gletcher TT . Рухомий - тільки в режимі ручного пересмикування - затвор дає можливість стрільби з попереднім зведенням або самозводом (що для бойового ТТ не характерно). Накладки рукоятки виконані досить товстими, і це виводить кросмановскую модель за рамки звичних габаритів ТТ, втім як і Gletcher TT ( Gletcher TT NBB). Підтискної гвинт внизу магазину абсолютно відкритий для огляду.

Crosman C-TT відрізняється від Gletcher TT NBB тільки відкритим підтискної гвинтом, що трохи знижує візуальне схожість з оригіналом, але підвищує зручність обслуговування. До плюсів такого рішення можна віднести достатню силу затяжки балона для проколу, але недостатню для деформації рамки, що частенько буває у фізично міцних власників Gletcher TT при використанні шестигранного ключа. )))

Крім того в Crosman C-TT і Gletcher TT NBB можна шляхом невеликого доопрацювання додати функцію blowback.

Пістолет ТТ Smersh H51

Як доступного за ціною зразка сьогодні виступає пневматичний ТТ китайського виробництва - Smersh H51.

За своїми характеристиками він так само досить близький Копійований бойового пістолета: 700 м ваги, 200 мм довжини, звичні обриси. Його магазин, ємністю 17 куль, витягується стандартним для ТТ чином - натисканням на призначену для цього кнопку, розташовану там же, де і у копійованого бойової зброї. Затвор Smersh H51 зроблений нерухомим, зводити курок потрібно пальцем (перед кожним пострілом). Даний китайська (Тайвань) «Смерш» оснащений прапорцевим запобіжником: цю роль грає важіль затримки затвора, яка все одно була б зайвою при нерухомому затворі. Серед інших особливостей Smersh H51 необхідно виділити захований в ручці підтискної гвинт, для обертання якого використовується спеціальний шестигранний ключ, що поставляється в комплекті з пістолетом.

З огляду на ціну (близько 2500 руб.), Непогані бойові характеристики (швидкість кулі на відстані 1 м від стовбура - 115 м / с), Smersh H51 представляється вдалим придбанням для любителя пневматичних реплік історичної зброї при обмежених фінансових можливостях.

Нижче представлені моделі, які вже не випускаються, але все ж зустрічаються в продажу!

Пістолет МР-656 ТТ (знятий з виробництва)

Вітчизняний МР-656 не є в повному розумінні копією бойового «Тульського Токарєва»: це саме він - знаменитий ТТ, що втратив «Вогнепальні» і отримав, в результаті внесення в конструкцію відповідних змін, нове функціональне призначення.

Головне достоїнство іжмеховского МР-656 полягає в абсолютній ідентичності бойового ТТ по масо-габаритних характеристиках, а також ряду вузлів і деталей механізму. По-справжньому важливий момент - це не тільки зовнішнє тотожність, але і повністю збережений в МР-656 порядок розбирання / збірки ТТ. До речі, магазин, що вміщає 13 кульок і балончик з газом, виготовлений єдиним блоком, і його витяг здійснюється абсолютно аналогічно з ТТ. Важливим є те, що знятий з виробництва «Токарев» все ще застосовується для озброєння охоронних підрозділів, а нормативи щодо поводження з ним регулярно відпрацьовуються і здаються в ході перевірок найрізноманітніших силових структур.

Мінуси вітчизняного МР-656

• Гідний жалю факт, що за функціональними можливостями і експлуатаційної комфортності МР-656 часто помітно поступається своїм іноземним конкурентам.Ето стосується і потужності, реально яка становить усього 2 Дж, і початкової швидкості, як правило, не вище 100 м / с. Пересмикування затвора - обов'язкова процедура перед виробництвом кожного пострілу.

• Досить частими неприємними сюрпризами залишаються поломки, так як при складанні МР-656 активно використовуються деталі, забраковані на бойових зразках ТТ.

• Чи не краща ситуація з щільністю і точністю влучень при стрільбах: російський пневматичний «Токарев» за цими параметрами поступається закордонним.

• Нарешті, відверте здивування викликає непропорційно висока, в порівнянні з імпортними версіями пневматичних ТТ, ціна МР-656. На сьогоднішній день вона є такою, що за вартістю одного МР-656 можна без праці придбати два Gletcher TT або Crosman З-ТТ, або три Smersh H51!

• Крім того, численні відгуки власників російської моделі свідчать про те, що у випуску МР-656 була деяка перерва, після якого якість зброї (нині в модифікації МР-656К) ще більше погіршилося. Однак, певним попитом МР-656 все-таки користується, в основному завдяки рекламі, цілеспрямовано експлуатуючої патріотичні почуття наших співгромадян.

Пістолет ТТП СОБР (модифікований) (виробництво Україна) (знятий з виробництва)

Не можу обійти увагою пневматичну версію ТТ, яка достатня рідкісна в Росії, але популярна в Україні - Пневматичний пістолет ТТ СОБР модифікований.

Опишу його більш детально.

Тип: газобалонна (СО2) пневматичний BB пістолет.
Виробник: СОБР (Україна).
Модель: ТТП (модифікований)
Матеріали: виготовлений з оригінального, бойового пістолета ТТ.
Довжина: 195мм
Вага: 800гр
Ствол: гладкий.
Джерело заряду: 1хCO2 (12гр).
Ударно-спусковий механізм: Одинарної (SA) дії.
Вlowback: немає
Використовувані кулі: 4,5 мм металеві кульки.
Ємність магазина: 13 кульок.
Швидкість: 115 м / с - середня швидкість 8 пострілів за результатами тесту Guns-Review.com з відстані 1м до хронографа.
Спуск: "вільний" хід спускового гачка практично відсутній, після невеликого натискання (3 мм) на спусковий гачок відбувається зрив курка.
Точність: точність і кучність стрільби не витримують жодної критики.
Якість виготовлення: Якість виконаних робіт на 3 (за п'ятибальною шкалою). Незадовільна обробка внутрішньої порожнини стовбура.

Реалістичність: ТТП це оригінальна оболонка бойового ТТ з пневматичної начинкою. Наближення до реалістичності додає оригінальний магазин і наявність викидача на затворі.
переваги:
- Виготовлений з бойового пістолета ТТ (Тульський Токарев);
- В конструкції використані оригінальні деталі ТТ;
- Демонструє досить високу швидкість польоту кулі;
недоліки:
- Недостатньо якісно виконана внутрішня обробка стовбура;
- Недостатньо якісно підігнані деталі випускного механізму, внаслідок чого спостерігається заклинювання випускного клапана і підбурювання стисненого газу;
- Незадовільна точність / кучність стрільби;
- Висока вартість;
В огляді представлена ​​газобалонна пневматична модель-копія пістолета Тульський Токарев випущена підприємством «СОБР», Україна. Дана модель є другою, «модифікованої» версією в лінійці пістолетів ТТ випускає підприємство «СОБР». На що ви відразу звернете увагу - це магазин пістолета. Раніше це був знову виготовлений магазин, який, м'яко кажучи, дещо «випадав» із загального вигляду пістолета. Зараз це оригінальний магазин з інтегрованим в коробку місцем для балона вуглекислого газу, клапанним блоком, який досить щільно прилягає до казенного зрізу, і прихованим гвинтом для проколу балона, який закривається зсувний оригінальною кришкою магазину. За великим рахунком вся модифікація цієї моделі звелася саме до магазину, якщо не брати до уваги викидача, і наскільки це вийшло добре чи не дуже, дізнаємося під час проведення стрілецької тесту.
Реалістичність: ТТП це оригінальна оболонка бойового ТТ з пневматичної начинкою
Стовбур в даній моделі є знову виготовлену деталь, і як це не сумно визнати, якість його виготовлення залишає бажати кращого. Обробка внутрішньої порожнини стовбура виконана не просто погано, а жахливо. Всередині ствол нагадує «пральну дошку» і, я думаю, це негативно позначиться на точності стрільби. Загальна довжина ствола становить 128 мм, довжина внутрішнього стовбура для кульок складає 118 мм. Імітація викидача закриває виріз на затворі, що надає йому більш реалістичний вигляд. Паз для шпильки викидача не заглушив. З затвора видалений ударник з пружиною, на його місці встановлено короткий ударник штока повітряного клапана магазину.

Пістолет ТТ є пістолетом тільки одинарної дії, тобто стрілянина можлива тільки з попередньо зведеного курка. Так як в даній моделі відсутня функція blowback, то перед кожним пострілом необхідно буде зводити курок або вручну, або рухом затвора (також вручну). «Вільний» хід спускового гачка, до моменту зриву курка, дуже короткий і становить близько 3 мм. Рух спускового гачка реалізовано методом ковзання.

Повернемося до магазину. Блок для розміщення балона вуглекислого газу, з випускним клапаном, і відсік для металевих кульок інтегровані в оригінальний магазин ТТ. Для цього в коробці магазину зроблені вирізи в бічних частинах і в торцевій частині магазину. Кришка магазина оригінальна, знімна і під нею розташований прихований гвинт для проколу балона вуглекислого газу. Ємність модифікованого магазину складає 13 кульок. Для заряджання магазина необхідно опустити підтискну пружину і зафіксувати її в нижньому положенні. Завантаження кульок здійснюється через верхнє, випускне, отвір.
Прицільні пристосування стандартні для пістолета ТТ: нерухома мушка і регульований цілик.


Розглянута модель залишила неоднозначні враження. З одного боку, в порівнянні з попередньою версією ТТП «СОБР» дана модифікація повністю повторює зовнішній вигляд пістолета ТТ, включаючи магазин, і по суті є пневматичним стріляє габаритними макетом ТТ, з іншого боку вона так і не позбулася, вже здається вічною, проблеми якості збірки і підгонки деталей.

Тест вимірювання швидкості польоту металевої кульки показав більш високі результати, в порівнянні з попередньою модифікацією, але діапазон розкиду швидкостей досить великий - 126-110 мс.

Що стосується точності стрільби, то як я і припускав ця модель, по крайней мере в варіанті «з коробки», не здатна показати хороші результати - розкид 10 см на дальності 5 метрів.
Для шанувальників зброї, яке залишило свій слід в історії, модель ТТП, розглянута в огляді, дійсно непогане, хоч і досить дороге придбання. Але розраховувати на те, що Ви зможете отримати задоволення при пневматичної стрільби не варто. «Коробочний» варіант має дуже багато, скажімо так, слабких місць, які з різних причин залишилися непоміченими при його виробництві, або правильніше сказати при модифікації з бойової в пневматичну модель.

Сподіваюся наведена інформація допоможе вам при виборі "свого" ТТ !!! )))

Для придбання можна пройти по посиланнях Для придбання можна пройти по посиланнях   : :

Gletcher TT -P

Gletcher TT

Gletcher TT NBB

Всім успіхів!

AgeNT1969 (c)

Редакція статті 2014 рік.