Реклама
Реклама
Реклама

Організація виїзної реєстрації: деталі ідеального торжества

  1. Все, що важливо знати про виїзну реєстрацію
  2. Виїзна реєстрація в Москві
  3. Виїзна реєстрація в інших містах
  4. Виїзна реєстрація: послуги агентства
  5. Місце проведення церемонії
  6. Фінансовий аспект

В останні роки виїзна реєстрація стає все більш і більш популярна серед пар. І це зрозуміло, адже переваги виїзної реєстрації перед стандартною процедурою узаконення шлюбу в РАГСі або Палаці одруження незаперечні. Це індивідуальний підхід, можливість організувати торжество відповідно до своїх уявлень про ідеальне весілля, відсутність обмежень по часу, кількості гостей і місця проведення.

Проте, виїзна реєстрація вимагає спеціальної підготовки і певних грошових витрат, але це не зупиняє тих, хто мріє, щоб свято в честь створення їх сім'ї був по-справжньому романтичним, красивим і неповторним.

Все, що важливо знати про виїзну реєстрацію

З юридичної точки зору, державна реєстрація шлюбу включає в себе внесення даних до актової книги, оформлення і видачу свідоцтва про шлюб і штамп в паспортах обох молодят. Книга обліку актів громадянського стану завжди зберігається в РАГСі, і виносити її за межі державної установи заборонено. Тому нареченому і нареченій все одно доведеться подавати заяву і розписуватися в РАГСі хоча б за пару днів до виїзної реєстрації, яка, по суті, є поданням за участю нареченого і нареченої. Як правило, в РАГСі молоді вибирають неторжественно церемонію: випробувати справжні почуття двічі навряд чи вийде.

Виїзна реєстрація в Москві

Однак москвичам в цьому плані дуже пощастило, тому що з жовтня 2009-го року їм дозволено реєструвати офіційний шлюб на території культурно-історичних об'єктів столиці. Вибрати найкраще місце для церемонії одруження можна на інтернет-сторінці http://zags.mos.ru/uslugi/vyezdnaya/ , Де представлені всі місця, доступні для державної церемонії.

Графік реєстрації на різних майданчиках різниться. Так, Музей-квартира А.С. Пушкіна на Арбаті відкриває свої двері для наречених усього 2 рази в рік: у День міста і в середині лютого, а Палац царя Олексія Михайловича в Музеї-заповіднику «Коломенське» - щосуботи і п'ятницю протягом усього року. Кожен з культурно-історичних об'єктів закріплений за певним РАГСом. З цієї причини, вибравши місце для виїзної реєстрації, дізнайтеся заздалегідь, куди саме потрібно подавати заяву.

Виїзна реєстрація в інших містах

А якщо весілля буде не в Москві? Закоханим парам інших населених пунктів знову ж потрібно звернутися в ЗАГС для подачі заяви та оформлення запису в книзі обліку. А ось саму урочисту виїзну церемонію може провести і співробітник РАГСу. Тоді Ви отримаєте свідоцтво про шлюб з рук офіційної особи. І гостям зовсім не обов'язково знати, що виїзна реєстрація - це постановка.

Але така послуга є не у всіх містах, тому функції реєстратора на церемонії може взяти на себе запрошений актор, родич, друг чи співробітник агентства з організації виїзних весіль.

І хоча всі турботи по проведенню цього заходу зручно покласти на спеціалізоване агентство, всі нюанси підготовки та проведення виїзної весілля краще уточнити в самому ЗАГСі Вашого міста.

Виїзна реєстрація: послуги агентства

Обличчям заходу є ведучий церемонії. Хто Вам більше до вподоби: літній пастор в ритуальному вбранні або юна фея з крильцями за спиною, капітан далекого плавання, ангел або Дід Мороз? Пол, вік, зовнішній вигляд, костюм і образ реєстратора в цілому обговорюються на етапі підготовки.

Щоб уникнути неприємних сюрпризів, обов'язково зустріньтеся з провідним-реєстратором особисто і попросіть його взяти з собою своє фото- і відеопортфоліо. Чи не посоромилися попросити його прочитати вголос текст майбутньої церемонії. І вирішите, наскільки принципово для Вас, щоб він вивчив урочисті промови напам'ять.

Всі слова реєстратора також обговорювані і залежать від Ваших побажань. Можна вибрати один з готових сценаріїв, придумати його самим або доручити це фахівцеві. В останньому випадку текст буде написаний спеціально для Вас.

Будьте активні при виборі музичного супроводу, місця реєстрації та його оформленні, і тоді Ви отримаєте цікаву, яскраву, оригінальну церемонію. Таку, яку хочете самі.

Таку, яку хочете самі

Місце проведення церемонії

Питання пошуку місця проведення виїзної реєстрації найскладніший, адже нерідко саме від нього буде залежати вся концепція весілля. Хоча буває і навпаки: церемоніальний майданчик підбирається спеціально під певний весільний стиль. На щастя, жоден закон в цьому не обмежує молодих: організувати реєстрацію можна абсолютно в будь-якому місці. Відомі випадки реєстрації шлюбу в повітрі під час стрибка з парашутом, в басейні з аквалангами, на даху хмарочоса і під час польоту повітряної кулі. І все ж більш популярними є інші місця.

Перш за все, це історичні садиби і палаци. Збережені дворянські маєтки, заміські будинки знаменитих діячів мистецтва і резиденції правителів можна знайти майже в кожному місті. Наприклад, жителі Тамбовської, Воронезької і Саратовської областей можуть звернути увагу на Музей-садибу С.В. Рахманінова, а в 15 км від Ярославля знаходиться не менш красивий Державний музей-садиба М. Некрасова, відкритий для весіль.

Некрасова, відкритий для весіль

Затребувані і закриті вуличні майданчики банкетних залів, ресторанів. Їх цінність полягає в безпосередній близькості до місця проведення весільного банкету: після церемонії гості і молодята зможуть швидко перейти в основний зал, де буде проходити подальше святкування.

Оригінальна і символічна реєстрація на теплоході. Продовжити весілля можна тут же або на березі. Разом з тим цей варіант можливий тільки в теплу пору року: не дивлячись на те, що восени і навесні водойма може бути вільним від льоду, на палубі через вітер і бризок буде не дуже комфортно, а «хованки» у внутрішніх приміщеннях теплохода змажуть все враження від свята. Однак можна спочатку підготувати для реєстрації найбільший зал, який є на судні, і в цьому випадку негода не стане на заваді.

Привабливі для виїзної реєстрації історичні сквери і парки. До того ж в деяких з них організовані спеціальні зони для таких заходів, наприклад, в Єкатеринбурзі - це міський парк ім. Маяковського.

Надзвичайно красиві прибережні зони річок, озер і морів, а фотографії на тлі природного природного пейзажу особливо ефектні. Тільки в даному випадку не забудьте про настилі, щоб уникнути падінь і спотикань, утопанія в піску або землі взуття молодят і гостей.

Під час підготовки виїзних реєстрацій, проведених на відкритому повітрі, рекомендується облаштувати додаткове місце з дахом над головою, куди можна було б перенести церемонію в разі дощу. І ще один момент, який слід передбачити - віддаленість від місця банкету. З точки зору зручності і практичності реєстрацію бажано проводити недалеко від місця, де відбудеться святкова вечеря.

Фінансовий аспект

Скільки коштує виїзна реєстрація? У Москві вартість організації церемонії на території культурних об'єктів становить від 25 000 рублів до 40 000 рублів. У цю суму зазвичай включено оренду приміщення, виїзд реєстратора, музичний супровід і фотозйомка, але можлива варіативність набору обов'язкових послуг. При цьому за оформлення платять додатково або декорують місце реєстрації своїми зусиллями.

В інших містах реєстратор за свою роботу візьме менше. Також дешевше коштуватимуть і додаткові атрибути свята, які включають в себе музику, оформлення, оренду столу для реєстрації, клятвеної арки, килимової доріжки, стільців для гостей і шатра. З усіма витратами церемонія виходить не з дешевих, але Ви можете заощадити на оренді місця проведення, вибравши реєстрацію на природі або в уже сплаченому банкетному залі ресторану. Крім того, в додаткові витрати доведеться закласти освітлення (світильники, ліхтарі, свічки), якщо реєстрація буде проходити в темний час доби. За бажанням - корзина з пелюстками троянд, піраміда з келихів з шампанським або струнний квартет.

фото: Марина Красько , Ілля Несолоний , Олексій Гайдін

Хто Вам більше до вподоби: літній пастор в ритуальному вбранні або юна фея з крильцями за спиною, капітан далекого плавання, ангел або Дід Мороз?