Реклама
Реклама
Реклама

У Казані відбудеться черговий виїзд мобільного пункту прийому вторсировини і одягу

Фото: проект «екологічність | Казань »

(Місто Казань KZN.RU, 10 травня). 13 травня в Казані пройде третій виїзд мобільного пункту прийому вторсировини і одягу в рамках проекту «екологічність | Казань ». Мобільний пункт відправиться в шлях о 10.15 і об'їде всі райони столиці Татарстану. Всі бажаючі городяни можуть підтримати проект, здавши сміття на переробку, одяг і старі речі на повторне носіння. Для найвідповідальніших городян, активно підтримують акцію, приготовлені подарунки - екологічні сумки з натуральної тканини. Переможця, який здав найбільшу кількість сировини, відсортованого за всіма правилами, будуть вибирати на кожній точці збору вторсировини.

Для того, щоб здати речі і сміття на переробку, необхідно провести його сортування. Як завжди прийматися будуть пляшки з маркуванням «1», «2», «4», «5» в трикутнику. Окремо можна буде здати поліетиленові пакети і іншу м'яку упаковку з маркуванням «2», «4», «5», «7» нефольгірованние. Також будуть прийматися контейнери і стаканчики з маркуванням «5» - всі вони повинні бути вимитими, без картонних оболонок, наклейок і цінників, які необхідно відклеїти і вирізати. Окрему пробну партію вторсировини планується сформувати з фольгованого м'якого пластику.

Також можна здати макулатуру, всі види сировини окремо: офісний папір, картон, газети і журнали, підкладки з-під яєць. Чеки, квитки на транспорт, жирна папір, паперові стаканчики і тарілки прийматися не будуть.

Окремо будуть приймати алюміній - банки і фольгу, ганчір'я - зношений одяг, обрізки тканин, нижню білизну, панчішно-шкарпеткові вироби та інше. Чи не будуть прийматися на переробку вироби зі шкіри та шкірозамінника, крім товстих ременів, також не можна буде здати взуття та верхній одяг.

В рамках проекту «Чарівні кришечки» буде організований окремий збір - казанці зможуть здати зубні щітки, пластикові карти, дрібну техніку (максимум чайника), акумулятори від ноутбуків, пледи і ковдри.

Приймати будуть також хороші речі: чоловічу, жіночу, дитячу одяг, взуття, книги та інше. Відзначимо, що речі також повинні бути чистими і здаватися окремо від дрантя.

Для бажаючих підтримати акцію розроблена спеціальна інструкція і пам'ятка по підготовці вторсировини.

Автомобіль виїде о 10.00 і буде збирати сировину за таким розкладом:

З 10.15 до 11.00 мобільний пункт зупиниться в парку Петрова Кіровського району.

З 11.15 до 12.00 здати речі зможуть жителі Московського району в парку Урицького.

З 12.15 до 13.00 прийом вторсировини буде організований в парку «Крила Рад» поруч з ДК імені Леніна в Авіабудівному районі.

З 13.15 до 14.00 вторсировину прийматимуть в Екопарк «Мар'їно озеро» Ново-Савиновский району.

З 14.20 до 15.00 мобільний пункт буде розміщений на території Лядських садка в Вахітовском районі.

З 15.30 до 16.30 здати речі зможуть жителі біля входу на лижну базу в Горкінско-Ометьевском лісі.

З 16.30 до 17.00 збір буде організований на території казанського іподрому в Радянському районі.

З 17.15 до 18.00 збір вторсировини буде проводитися в Приволзькому районі в Сквері Слави.

Нагадаємо, «мобільний пункт» - це соціальний проект, спрямований на популяризацію екологічного способу життя в місті Казані.