Реклама
Реклама
Реклама

CorelDRAW Graphics Suite 2017: штучний інтелект на підході

«Зазвичай версії програми Graphics Suite змінювалися один раз в два роки, а ця з'явилася через рік після попередньої «Зазвичай версії програми Graphics Suite змінювалися один раз в два роки, а ця з'явилася через рік після попередньої. Ми були неприємно здивовані - куди поспішаємо? Але нові можливості програми настільки вражаючі, що експерти компанії не сумніваються - її чекає успіх », - відразу заінтригував слухачів керівник представництва Corel в Росії Сергій Фенёв, відкриваючи відбулася 20 квітня прес-конференцію, присвячену початку продажів в Росії програмного пакету CorelDRAW Graphics Suite 2017.

Що нового | До складу пакету входять: CorelDRAW 2017 для створення векторної графіки та компонування сторінок; PhotoPaint 2017 для обробки фотографій; Font Manager для управління шрифтами, що з'явився в Graphics Suite X8 і доопрацьований в GS 2017; PowerTrace для перетворення растрових зображень у векторну графіку (доопрацьований в CorelDRAW 2017); Connect 2017 для пошуку цифрового контенту на комп'ютері і в Контент-центрі; додаток для веб-дизайну Website Creator; утиліта для моментального створення знімків екрану Capture і плагін PhotoZoom Pro 4 для збільшення цифрових зображень і їх експорту з PhotoPaint.

За словами керівника відділу по роботі з великими клієнтами Corel в Росії Романа Кроля, інтерфейс в GS 2017 мало відрізняється від X8, в якій він був значно перероблений. З тих пір він дозволяє індивідуально налаштовувати панель управління і спосіб відображення робочого простору. Зараз з'явилася можливість експортувати призначені для користувача настройки з попередньої версії в нову і адаптація інтерфейсу для роботи з пристроями «два в одному».

Художник Олег Саввін (Білорусія) працює з CorelDRAW з 1995 р (тоді це була програма 2.0) і за ці роки зауважив, скільки переваг приносила кожна нова версія. «GS 2017 дозволяє робити просто фантастично речі і економити часто масу енергії, скоротивши час роботи над ескізом з 10 днів до п'яти хвилин», - сказав він. Він зазначив, що в GS 2017 реалізовані всі можливості малювання пером - регулювання натиску, нахилу і повороту. Програма відразу переводить малюнок у векторний об'єкт з безліччю вузлів, які зберігали всі параметри режимів пера при їх переміщенні і обробці. При редагуванні складних векторних об'єктів перо дозволяє застосувати той чи інший ефект не до всього об'єкта, а до його частини. Саввін назвав цю можливість майже фантастикою. Знову ж за допомогою пера з'явився у версії 8 інструмент «ніж» можна тепер використовувати не тільки для прямої, а й для довільної різання. У версії 2017 вирішена проблема редагування об'єкта в кривих на великій тлі зі складними заливаннями. Щоб напрямні не зливалися з фоном, можна зробити колір вузлів і маркерів контрастним по відношенню до фону і привласнити кожному унікальну форму, що дозволяє легко визначати вузли з перегином, зі згладжуванням і симетричні вузли. Для створення векторних візерунків з симетричних деталей з'явилася опція «симетрія», що забезпечує одночасну зміну симетричних точок при редагуванні одного з них і створення симетричних шляхів.

«Родзинкою програми» презентації по праву можна назвати інструмент LiveSketch, в якому для аналізу та інтерпретації намальованих вручну штрихів використовуються можливості нейронних мереж. Він інтерпретує, перетворює і комбінує намальовані від руки штрихи з існуючими векторними кривими. «Вперше з'явилася можливість створення векторних кривих від руки прямо на пристроях з пір'яним введенням. Кращий інструмент для художників, що займаються векторною графікою, важко собі уявити. LiveSketch повністю усуває необхідність в трудомісткий процес створення начерків на папері з подальшим скануванням і перетворенням їх у векторний формат », - сказав Саввін.

Завершуючи представлення програми, Роман Кроль сказав: «На презентаціях кожної нової версії я говорю, що її вдосконалення допоможуть вам працювати швидше, але не зможуть зробити з вас кращого дизайнера, ніж ви є. І ось, з'явилася програма, здатна і на це ».

А в чому сила, Corel? | На питання про конкурентні переваги CorelDRAW Graphics Suite 2017 перед Adobe Illustrator Сергій Фенёв відповів, що може відразу назвати десяток, однак найголовнішим вважає ціну програми. «Вартість володіння програмою CorelDRAW (з оновленням) за 10 років близько 1000 дол., А у Adobe Illustrator - 800 дол. На рік», - сказав він. Програму Graphics Suite 2017 можна купити за 550 дол. Як безстрокову ліцензію або по підписці на рік з доступом до оновлень. Володарі безстрокової ліцензії можуть придбати додатково ліцензію Maintenance, що забезпечує автоматичне отримання нових версій пакета протягом двох років. Зареєстровані користувачі будь-який з попередніх версій CorelDRAW Graphics Suite (крім версій для навчальних закладів, OEM-версій і версій, не призначених для продажу) мають право на придбання нової версії за ціною поновлення - 213 дол. Або підписку за 210 дол. На рік. Так як попередня версія вийшла всього рік тому, Corel підготувала для її власників особлива пропозиція для переходу на GS 2017.
Всі учасники заходу отримали індивідуальні коди установки повнофункціональної версії Graphics Suite 2017 для особистого користування без обмеження терміну. Ті, кому не так пощастило, можуть завантажити з сайту компанії безкоштовну 30-денну пробну версію. - О.Бондаренко

Ми були неприємно здивовані - куди поспішаємо?
А в чому сила, Corel?