Реклама
Реклама
Реклама

Собчак повернули гроші

На банківські рахунки Ксенії Собчак повернули раніше вилучені у неї 1,5 млн євро, правда сама телеведуча про це ще не знає. Адвокат Ксенії вважає, що скарг подавати телеведуча не стане На банківські рахунки Ксенії Собчак повернули раніше вилучені у неї 1,5 млн євро, правда сама телеведуча про це ще не знає

Фото: ІТАР-ТАРС

Москва. 27 вересня. INTERFAX.RU - Податкова перевірка вилучених у телеведучої Ксенії Собчак 1,5 млн євро не виявила порушення податкового законодавства, в зв'язку з чим гроші їй повернуті, повідомили в СК РФ. "Проведена за дорученням слідчого камеральна податкова перевірка фактів ухилення Собчак від сплати податків не виявила. У зв'язку з цим слідчим прийнято рішення про їх повернення Собчак шляхом безготівкового перерахування на її банківські рахунки", - йдеться в повідомленні СК РФ, що надійшов у четвер в "Інтерфакс ".

У ньому наголошується, що про прийняте рішення "Собчак повідомлена в установленому законом порядку". "Відповідно до діючої інструкції Міністерства фінансів і Центрального Банку РФ, грошові кошти, вилучені у Собчак, зберігалися на спеціально виділених банківських рахунках. Підстави для подальшого зберігання вилучених грошових коштів в Слідчому комітеті РФ відпали", - йдеться в прес-релізі.

Зі свого боку Собчак в четвер повідомила в Твіттері : "Здзвонилася з адвокатами - дійсно їх повідомили про те, що збираються повернути гроші. Будемо сподіватися". У той же час в ефірі радіостанції "Срібний дощ" телеведуча заявила, що інформація про те, що їй повернули гроші - неправда. "Ні, це не правда, як тільки у мене буде якась інформація, я обов'язково про це скажу", - заявила Собчак у відповідь на питання, чи дійсно їй повернули гроші.

Адвокат Ксенії Собчак Генрі Рєзник заявив, що не подаватиме скарги на те, що правоохоронні органи тягли до поверненням її підзахисної 1,5 млн євро, які були вилучені під час обшуку. "Ми повністю задоволені", - сказав Резник "Інтерфаксу" в четвер. Крім того, він заявив, що скоріше за все скарг з боку його підзахисної не буде: "Я думаю, що ні".

12 червня 2012 року слідчі СК РФ провели серію обшуків у лідерів опозиції, що проходять як свідки у кримінальній справі про заворушення на Болотній площі 6 травня, в тому числі у Собчак. В її квартирі було вилучено близько 1,5 млн євро, розкладені в 121 конверт.

У зв'язку з цим офіційний представник СКР Володимир Маркін тоді повідомив, що у слідства з'явилося багато питань щодо цієї суми. "Гроші, вилучені в ході обшуків, були в різних валютах, а саме понад мільйон євро, більше 480 тис. Доларів і більше 480 тис. Рублів, і розфасовані в 121 конверт, що викликало певні питання у слідства, і може свідчити про їх так званому небанківському походження ", - сказав Маркін. Він заявив, що фірми, зареєстровані на Собчак, декларація про доходи, а також банківські рахунки будуть перевірені.

26 липня Басманний суд відхилив скаргу захисту телеведучої, в якій вона просила зобов'язати слідство повернути вилучені в ході обшуку в квартирі Собчак гроші. В обґрунтуванні свого рішення суддя вказав, що Собчак повинна вирішувати питання про повернення вилучених в ході обшуку грошових коштів безпосередньо зі слідчим, а не в судовому порядку.

10 вересня Мосміськсуд відмовився зобов'язати слідство повернути телеведучій Ксенії Собчак вилучені в ході обшуків у неї в квартирі 1,5 млн євро, відхиливши скаргу захисту Собчак на аналогічне рішення Басманного суду, визнавши його законним і обґрунтованим.