Реклама
Реклама
Реклама

Повернути 13% за лікування

При отриманні медичних послуг в клініці "Нео-Дентал" ви можете повернути собі 13% з витрат на стоматологічні послуги та медикаменти.

Наші послуги:

Що таке податкове вирахування?

Кожен платник податків, який пройшов курс лікування (в тому числі і лікування зубів) за свій рахунок, може повернути собі частину грошей від витрат на лікування Кожен платник податків, який пройшов курс лікування (в тому числі і лікування зубів) за свій рахунок, може повернути собі частину грошей від витрат на лікування. Така сума повернення називається "соціальний податкове вирахування", стаття 219 ч.3 п.3 НК РФ. Згідно із законом платник податків може отримати податкове вирахування не тільки за оплату власного лікування, але в разі якщо він оплатив лікування своїм близьким, таким як: дружина / чоловік, діти (в тому числі що знаходяться під опікою) і батьки.

Поверненню підлягають витрати за:

  • Лікування в платних медичних установах, що мають ліцензію на здійснення медичної діяльності;
  • Лікування по ДМС;
  • Медикаменти, призначені лікарем;
  • Оплаті внесків за договорами добровільного медичного страхування.

Що вам потрібно зробити, щоб повернути податкові відрахування за лікування? По-перше, потрібно зібрати наступне документи для інспекції Федеральної податкової служби:

  1. Платіжні документи, що підтверджують проведення оплати. Це можуть бути платіжні чеки, квитанції, доручення і тд.
  2. Договір з медичним закладом. Клініка "Нео-Дентал" в обов'язковому порядку укладає з усіма клієнтами договір про надання медичних послуг.
  3. Довідка про оплату медичних послуг, за формою затвердженою Наказом МОЗ Росії N 289, МНС Росії N БГ-3-04 / 256 від 25.07.2001. Ви можете отримати дану довідку у нас в стоматології після надання платіжних чеків за надані нами послуги.
  4. Ліцензія медичного закладу. У ІФНЛ потрібно подати копію ліцензії стоматології "Нео-Дентал". Завантажити та роздрукувати ліцензію ви можете тут ...
  5. Довідка про доходи за формою 2-ПДФО, яку Ви можете отримати у вашого роботодавця.

При оформленні податкового вирахування в інспекції Федеральної податкової служби вам необхідно:

  1. Взяти з собою вищеперелічений пакет документів і паспорт, який підтверджує вашу особистість
  2. І на місці заповнити документи: податкову декларацію 3-ПДФО і заяву на повернення податку.

Як повернути 13 відсотків за лікування зубів?

При поверненні грошей за лікування зубів існує кілька обмежень.

По-перше, ви можете повернути тільки 13 відсотків то всієї суми за лікування та медикаменти.

По-друге, сума повернення не може перевищити річний прибутковий податок. Тобто якщо ваш річний офіційний заробіток склав 180 000 рублів (15 000 рублів на місяць), то при основною ставкою ПДФО 13% ваш річний похідний податок буде дорівнює 23 400 рублів. Отже, в даному випадку не можна повернути більше, ніж 23 400 рублів.

Третє - найважливіше обмеження - загальна сума за лікування, від якої буде обчислюватися податкове вирахування, не може перевищити 120 000 рублів за рік. Тому при компенсації витрат на лікування зубів максимальна сума повернення складе 15 600 рублів (120 000 * 0,13).

Податковий кодекс РФ дозволяє платнику податків подавати документи в ИФНС на повернення податку за лікування щорічно при дотриманні перерахованих вище умов.

Повний список наших послуг

Що вам потрібно зробити, щоб повернути податкові відрахування за лікування?
Як повернути 13 відсотків за лікування зубів?