Реклама
Реклама
Реклама

Як повернути гроші за Дешелі або знову про Desheli

Продавці Дешелі не стоять на місці, постійно відстежують інформацію, що стосується можливості розірвання договорів, в тому числі і нижче розташовану, і вживають заходів до виключення таких можливостей. Нижче розташована стаття про підстави і способи повернення косметики "Дешелі" вже неодноразово змінювалася.

В даний час юристи Іванівського товариства захисту прав споживачів вважають найбільш реалістичними два нижчезазначених варіанти розірвання договору купівлі-продажу та кредитного договору.

Варіант перший - відмова від отримання кредиту в день укладення кредитного договору.

Якщо з моменту укладення кредитного договору пройшло дуже мало часу, то відповідно до п.1 ст.11 ФЗ РФ "Про споживчий кредит (позику)" позичальник (споживач) має право відмовитися від отримання споживчого кредиту до закінчення встановленого договором терміну надання кредиту. На практиці відмова від отримання кредиту повинен бути заявлений в мінімальний термін - в день укладення кредитного договору або протягом вихідних або святкових днів, якщо договір укладався в такі дні. У вихідні та святкові дні банки працює в незвичайному режимі, кредитні кошти виділяються в перший робочий день після свят або вихідних. Повідомлення банку про відмову від кредиту має бути тільки в письмовій формі. Якщо є представництво (філія) банку в Іваново, то звертатися потрібно саме туди з двома екземплярами заяви. Один примірник для банку, другий для себе. На примірнику споживача повинні бути відмітки про одержання заяви банком (дата, підпис працівника банку і печатку). Якщо банк ніяк не представлений в регіоні, то тоді необхідно відправляти заяву в вигляді телеграми. У споживача повинен залишитися завірений поштою текст відправленої телеграми. Якщо покупка і кредит були оформлені в п'ятницю після 17 годин або вихідні та святкові дні, то не потрібно чекати робочого дня, а необхідно складати заяву і вручати його в банку або відправкою телеграми.

Другий варіант - заподіяння шкоди здоров'ю внаслідок недостовірної інформації про товар (невідповідність інформації про склад косметичних виробів на упаковці самих виробів і в супровідній документації).

Вивченням складів косметичних засобів Дешелі, зазначених на упаковці самих виробів і книжечках (супровідної документації), було виявлено невідповідність або іншими словами інгредієнти в одному і тому ж косметичному засобі різні. Якщо внаслідок застосування косметичного засобу виникають проблеми (а при застосуванні агресивної косметики DeSheli це буває дуже часто), то їх в такому випадку неважко пов'язати з недостовірною інформацією на упаковці або в супровідній документації. У медичних документах (довідці) в обов'язковому порядку повинно бути вказано застосування якого саме косметичного засобу Дешелі викликає певні розлади здоров'я (діагноз).

Також до теперішнього часу актуальним підставою повернення косметики "Дешелі" є невідповідність косметики віком споживача. Бувають ситуації, коли споживачкам у віці до 35 років продають темний чемоданчик з косметикою (тюбики і флакончики теж темні), призначений для зрілої шкіри жінок старше 35 років. І відповідно навпаки, коли немолодим жінкам (старше 35 років) передають косметику (упаковка косметичних засобів і чемоданчик світлі), призначену для молодих. Така невідповідність є недоліком з усіма витікаючими наслідками. Іншою підставою є наявність медичних протипоказань, що виникають в ході застосування косметики "Дешелі". Найчастіше продавці Дешелі, керуючись принципом - головне продати, не дослухаються до попереджень своїх пацієнтів про наявність тих чи інших протипоказань. У разі виникнення шкоди здоров'ю необхідно звертатися до лікаря і отримавши відповідну довідку звертатися до продавця з питання розірвання договору купівлі-продажу косметики "Дешелі".
.

Для того щоб повернути гроші за косметику Дешелі необхідно звернутися до продавця з претензією. обов'язково необхідно вручити претензію з отриманням відміток. При цьому косметичний набір продавцю не передавати до прийняття ним рішення про задоволення заявлених вимог. Поверненню підлягають всі сплачені суми без будь-яких утримань (відрахувань). Питання щодо повернення грошей має бути вирішене протягом 10 днів. День вручення претензії не вважається, термін починає обчислюватися з наступного дня після вручення претензії. Вважаються всі дні, включаючи вихідні та святкові дні.

При поверненні неякісного товару не можна підписувати будь-які папери у продавця, крім касового видаткового ордера за яким видаються гроші за товар і акту прийому-передачі товару за яким косметика повертається продавцю. Повернення грошей і товару необхідно проводити в один день, одночасно. Підписання інших документів загрожує розірванням договору не за наявністю недоліку, а за обопільною згодою сторін, що виключає повернення сплаченої за товар суми, або переоформленням кредиту з споживчих цілей на інші, наприклад невідкладні потреби. Принаймні в Іванові такі варіанти є реальними на сто відсотків.

Після прийняття продавцем відмови споживача від виконання договору необхідно вимагати від продавця видачі документа, що свідчить про розірвання договору купівлі-продажу (з датою, підписом і печаткою). Даний документ необхідний для подальшого розірвання кредитного договору.

Після отримання документа, що підтверджує розірвання договору купівлі-продажу (ДКП), необхідно звернутися в банк із заявою - скачати Заява про розірвання кредитного договору . До даної заяви необхідно додати копію документа про розірвання ДКП. Заява може бути вручено працівникові банку (якщо є представництво банку в г.Іваново) або поштою рекомендованим листом з повідомленням і описом. В описі вказати найменування документа - заява про розірвання кредитного договору номер такий-то, від такої-то дати.

До отримання банком вашої заяви кредитні зобов'язання потрібно виконувати належним чином. В іншому випадку банк може застосувати договірну відповідальність - штраф за прострочення виконання зобов'язання по погашенню кредиту.

У разі якщо банк зажадає здійснити будь-які передбачені договором платежі, то їх звичайно ж потрібно буде сплатити і в подальшому вимагати від продавця їх відшкодування - для споживача це збитки.

Обговорити статтю або задати наявні питання можна на форумі в темі присвяченій "Дешелі".